Czym obsadzacie skrzynki w tym sezonie?

Tulipany, krokusy, narcyzy, lilie, dalie, begonie, irysy, kanny, bratki, maciejki, ...
Zablokowany
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Czym obsadzacie skrzynki w tym sezonie?

Post »

A co mi zaproponujecie na okno północne, w dodatku znajduje się pod daszkiem. ;:3 w ogóle tu nie dociera, mam pomysł tylko na szczawik (filetowa roślinka, nie znam prawdziwej nazw), tą jedyną sprawdziłam, takie warunki jej sprzyjają. Nie wiem czy begonia da radę?A koleus?
Awatar użytkownika
georginja
500p
500p
Od: 4 paź 2012, o 01:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Begonia na pewno da radę. Dobrze będą się czuły też niecierpki, fuksia, różne rośliny balkonowe ozdobne z liści.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 26&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=154" onclick="window.open(this.href);return false;
magda1975
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lip 2008, o 18:25

Post »

.....więc koleus jak najbardziej.
atkaxxx
100p
100p
Od: 25 cze 2012, o 21:38

Post »

Ja mam balkon zachodnio-południowy i pełne słońce od 11 do 19. Wybieram te kwiaty, które lubią słońce, i w zeszłym roku miałam pelargonie, petunie, million bells, lobelię, gazanie. W tym roku mam zamiar dosadzić groszek pachnący i uczep. Na nic więcej nie będę mieć miejsca:(
Piszecie, że podlewanie na takich balkonach to udręka... dla mnie żadna, choć czasami muszę podlewać i rano i wieczorem. Przecież dla osoby, która lubi kwiaty, lubi o nie dbać, nimi się zajmować, to żaden problem, bo to tylko sama radość:)
Gdzieś w którymś wątku jedna z forumowiczek napisała, że ma mały balkonik, ale dbanie o niego codziennie zajmuje jej godzinę... to mówi samo za siebie...
Czekamy na slońce i wiosnę:)
Pozdrawiam, Anna
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Georginja :D dziękuję , zapominałam o fuksjach :heja
Awatar użytkownika
Alenka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lut 2013, o 15:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

atkaxxx pisze: Gdzieś w którymś wątku jedna z forumowiczek napisała, że ma mały balkonik, ale dbanie o niego codziennie zajmuje jej godzinę... to mówi samo za siebie...
Dokładnie..Roślinki na swoim balkonie muszę podlewać dwa, trzy razy dziennie. Do tego dochodzi oglądanie, przycinanie i opryski-dwie, trzy godziny dziennie na to schodzi :) Ale uwielbiam to :tan
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Też mnie cieszy praca przy tarasowych roślinach... Będę mieć zatrzęsienie Fuksji z dodatkiem Begonii i Niecierpków... Sporo tego będzie... I jeszcze formowanie niektórych Fuksji i Pelargonii, już się nie mogę doczekać... To sama przyjemność, mimo tego, że trzeba co dzień... Ale jaka frajda, jak to rośnie, kwitnie i pięknieje... :D
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
Alenka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dorkow0 pisze: To sama przyjemność, mimo tego, że trzeba co dzień... Ale jaka frajda, jak to rośnie, kwitnie i pięknieje... :D
Dokładnie :) Najlepszy relaks jak dla mnie :)
U mnie też będzie fuksjowo i begoniowo..I oczywiście kochane pelargonie :) Nie może zabraknąć pnączy i tych sprawdzonych (np fasola ozdobna i groszek) jak i nowości dla mnie(tunbergia, kobea, chmiel japoński). Kilka niecierpków, petunie, sanwitalie i smagliczki :)
magda1975
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lip 2008, o 18:25

Post »

Jeszcze na ;:3 to irezynęmożna dać.Ciekawa roślina ze względu na liście.
illa78
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 15 kwie 2013, o 20:47

Post »

Chciałam sie dowiedziec co mozna posadzic razem z komarzyca w skrzynce?
chinka
200p
200p
Od: 19 sie 2012, o 17:15

Post »

Z komarzycą to można chyba wszystko, albo prawie wszystko :wink: Na pewno pięknie wygląda z petuniami i z pelargonią, ale ja ją tak lubię że ze wszystkim bym sadziła :)
Mnie dzisiaj zainspirowało zdjęcie w necie lobelii fioletowej posadzonej razem ze starcami. Po prostu cudo ;:oj Zasiałam sobie w tm roku właśnie fioletową i starce dziwnym zbiegiem okoliczności też, więc już wiem, że je połączę :D
Pozdrawiam, Bogusia
Awatar użytkownika
Magdallena
1000p
1000p
Od: 26 lis 2010, o 23:51

Post »

Witajcie :wit
prawdopodobnie macie tak jak ja - co roku coraz więcej roślin. Zatem nie będę wymieniała, co się u mnie znajdzie w skrzynkach w tym roku (lista byłaby bardzo długa). Ograniczę się do nowości - koleus, uczep, tujałka, starzec, chaber cesarski, żagwin - wszystkie z nasion, siane po raz pierwszy.
Na słoneczne stanowiska polecam, poza tymi, które już były wymienione, dimorfotekę, nemezję, wilec, może słoneczniki?. A na ciemne - bluszcz.
Awatar użytkownika
ewa2019
1000p
1000p
Od: 6 sty 2012, o 21:42

Post »

Co proponujecie-od 12południe do wieczora słońce i wiatr-taki balkon mam?
Pozdrawiam Ewa
Awatar użytkownika
Alenka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewciu może pelargonie? Słońce lubią, ale czy wiatr..Może ktoś się wypowie, kto hodował roślinki na takim balkonie :) Taką wystawę ze słoneczkiem od 12 lubi większość kwiatów-pelargonie, petunie, sanwitalie, starce..Można kombinować :)
U mnie dziś pelargonie dostały świeżą ziemię i sanwitalię do sąsiedztwa. Zastanawiam się czy małego starca nie dorzucić już do skrzynki, ale nie wiem :roll:
Awatar użytkownika
ewa2019
1000p
1000p
Od: 6 sty 2012, o 21:42

Post »

Zawsze sadziłam pelargonie-ale chciałam też inne kwiatulki posadzić, dzięki Tobie mam wybór-dzięki :wit
Pozdrawiam Ewa
Zablokowany

Wróć do „Rośliny CEBULOWE i jednoroczne”