Dostałam dzisiaj kwietniowy numer MOJEGO PIĘKNEGO OGRODU,pewnie, piękny..tylko nie u nas.. Czasami denerwuje mnie, że fotki są jedynie przedrukowane i mają mało wspólnego z naszymi ogrodami... Wiem, wstyd, że w pierwszych dniach wiosny piszę z takim pesymizmem, ale jak tu się nie "załamać", jak kolejna twoja roślina nie przetrwała zimy.. eh,

Oglądałam dzisiaj moją trytomę, która w ubiegłym roku tak pięknie się przyjęła. Związałam ją, otuliłam...a i tak jedyne, co z niej zostało to przegniły wiecheć.
Znając moje szczęście to na pewno nie odbije...
Do gazety dołączony był również katalog OBI; jakim cudem 60 centymetrowy modrzew szczepiony na pniu kosztować będzie prawie 70 zł, a 120 centymetrowy, chodźby na stronie drzewa.pl niecałe 30 zł ????...
Z pozytywów: wykiełkowały mi 3 czosnki, które posadziłam jesienią, zimę przetrwała porzeczka, aronia i pigwowiec, powojniki również mają lekko nabrzmiałe pączki..
Aha i w/w gazecie znalazłam niesamowitą informację; w moich okolicach (dokłanie 8 km od Olsztyna) jest coś takiego jak LEŚNE ARBORETUM. Zainterygowało mnie to ogromnie..Wszystkich Warmiaków zachęcam, bo wygląda to naprawdę cudnie..Ja na pewno wpisuję to miejsce do mojego planu wycieczkowego na maj (myślę, że będzie wtedy najpiękniej!)..