Widziałam, jest piękna i dziś jadę szukać, mój Piotrek ma urodziny, był zachwycony Twoją magnolią.
Ogród u stóp Ślęży, czyli moc czakramu
-
iga23
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogród u stóp Ślęży, czyli moc czakramu
- babuchna
- -Moderator Forum-.

- Od: 7 maja 2009, o 09:57
Daluś , i znów zaległości u Ciebie mam ,
tylko , że teraz to wina braku neta , więc wybaczysz chyba mi?
Postaram się nadrobić najszybciej jak się da , choć dziś , to raczej biegam tylko po wątkach , by życia , i powrotu mego dać znak!
, 
tylko , że teraz to wina braku neta , więc wybaczysz chyba mi?
Postaram się nadrobić najszybciej jak się da , choć dziś , to raczej biegam tylko po wątkach , by życia , i powrotu mego dać znak!
-
x-d-a
Dorotko (babuchna), witam przedświątecznie i cieszę się, że jednak dotarłaś do mojego ogrodu mimo przeciwności losu
Iguś, ta magnolia ma jakieś 6 lat i w tym roku po raz pierwszy pokazała naprawdę na co ją stać. Teraz jest w pełni rozkwitu i naprawdę jest co podziwiać
Twój Piotruś ma dzisiaj urodziny - przekaż mu najlepsze życzenia
Łatwo mi będzie zapamiętać, bo 21 kwietnia urodził się też mój młodszy syn :P
Dorotko (dodad), dobrze, że te późne przymrozki nie uszkodziły Twoich roślinek! U mnie upały iście letnie od kilku dni i wszystko zaczyna kwitnąć i -niestety- przekwitać w ekspresowym tempie...
Ulo, rzeczywiście mamy tu ciepłe i zaciszne miejsce, chociaż po tej zimie sporo roślinek też mi wypadło
A tego ślicznego migdałka zaatakowała brunatna zgnilizna i nie wiem, czy uda mi się go uratować
Aukuba jest ozdobna głównie z pięknych, nakrapianych, zimozielonych liści, a kwiatki są dosyć niepozorne, chociaż mogą się podobać...
Altiko, doczekasz sie doczekasz! Teraz w całej Polsce jest cieplutko, więc z pewnością wiosna nadgoni zaległości
Wiesiu, znasz, na pewno znasz! To już prawie rok jak się spotkałyśmy - bardzo, bardzo miło wspominam nasze paryskie spotkanie i Twoją gościnność
Paulo, aukuba to wrażliwa, zimozielona roślinka, rzadko zimująca w naszym klimacie. Mnie udało sie wyhodować dwie aukuby w ogrodzie, chociaż co roku trochę listków im przymarza; w tym roku po raz pierwszy jedna zakwitła
Siberio, aukuba jest bardzo popularna w krajach śródziemnomorskich; można tam spotkać spore żywopłoty z tej roślinki. A u nas niktórzy hodują ją jako roślinę pokojową...
Dawidzie, dzięki!
Dzisiaj pokażę Wam kilka tulipanków, które zdobią właśnie mój ogród:

Iguś, ta magnolia ma jakieś 6 lat i w tym roku po raz pierwszy pokazała naprawdę na co ją stać. Teraz jest w pełni rozkwitu i naprawdę jest co podziwiać
Dorotko (dodad), dobrze, że te późne przymrozki nie uszkodziły Twoich roślinek! U mnie upały iście letnie od kilku dni i wszystko zaczyna kwitnąć i -niestety- przekwitać w ekspresowym tempie...
Ulo, rzeczywiście mamy tu ciepłe i zaciszne miejsce, chociaż po tej zimie sporo roślinek też mi wypadło
Aukuba jest ozdobna głównie z pięknych, nakrapianych, zimozielonych liści, a kwiatki są dosyć niepozorne, chociaż mogą się podobać...
Altiko, doczekasz sie doczekasz! Teraz w całej Polsce jest cieplutko, więc z pewnością wiosna nadgoni zaległości
Wiesiu, znasz, na pewno znasz! To już prawie rok jak się spotkałyśmy - bardzo, bardzo miło wspominam nasze paryskie spotkanie i Twoją gościnność
Paulo, aukuba to wrażliwa, zimozielona roślinka, rzadko zimująca w naszym klimacie. Mnie udało sie wyhodować dwie aukuby w ogrodzie, chociaż co roku trochę listków im przymarza; w tym roku po raz pierwszy jedna zakwitła
Siberio, aukuba jest bardzo popularna w krajach śródziemnomorskich; można tam spotkać spore żywopłoty z tej roślinki. A u nas niktórzy hodują ją jako roślinę pokojową...
Dawidzie, dzięki!
Dzisiaj pokażę Wam kilka tulipanków, które zdobią właśnie mój ogród:

Czarodziejski ogród! Akuba kwitnie... wszystko szaleje... nic, tylko się zachwycić!
Pięknie się wiosna rozszalała... jakże nam tego brakowało!
Pięknie się wiosna rozszalała... jakże nam tego brakowało!
- Steasi

- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pokaż całą! Koniecznie
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Daluniu, gratuluję aukuby!! Widać, że dobrze jej u Ciebie, jak zresztą wszystkim Twoim roślinom
Magnolia zachwycająca!!
Wesołych Świąt
Magnolia zachwycająca!!
Wesołych Świąt
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Daluniu powtórzę za innymi, że wiosna w Twoim ogrodzie jest cudowna.
Migdałek w pałni rozkwitu, u mnie dopiero ma małe pączki, a magnolie zjawiskowo piękne.
Gratuluję wychodowania i doprowadzenia do zakwitnięcia aukuby, pierwszy raz zobaczyłam jej kwiaty.
Jasteś wspaniałą ogrodniczką.
Zdrowych , pogodnych i radosnych Świąt życzę.

Migdałek w pałni rozkwitu, u mnie dopiero ma małe pączki, a magnolie zjawiskowo piękne.
Gratuluję wychodowania i doprowadzenia do zakwitnięcia aukuby, pierwszy raz zobaczyłam jej kwiaty.
Jasteś wspaniałą ogrodniczką.
Zdrowych , pogodnych i radosnych Świąt życzę.
-
iga23

- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Kontakt:
Dalu, za życzenia dziękujemy.
Udało się zdobyć tę magnolię, ależ się cieszę, już posadzona, teraz tylko czas, a za kilka lat będzie może tak piękna jak Twoja.
Udało się zdobyć tę magnolię, ależ się cieszę, już posadzona, teraz tylko czas, a za kilka lat będzie może tak piękna jak Twoja.
-
x-d-a
Iguś, serdecznie życzę, aby nowa magnolia pięknie Wam rosła i kwitła!
Tajeczko, dziękuję za miłe słowa i życzę Tobie również wszystkiego najlepszego z okazji Świąt
Kasiu, dzięki za piękne życzenia :P Ja Tobie również życzę Wesołego Alleluja!
Moniko, cieszę się, że wpadłaś do mojego ogródka
Pozdrawiam Cię serdecznie i życzę wspaniałych, rodzinnych i pogodnych Świąt
Paulo, jak tylko będzie okazja, zrobię fotkę mojej aukuby w całej okazałości
Gosiu, wiosna faktycznie jest teraz oszałamiająco piękna... Nic innego nam nie pozostaje jak się nią zachwycać i powtarzać: chwilo, trwaj
Kochani, z okazji Świat Wielkanocnych życzę Wam z całego serca wszystkiego najlepszego!
...i zostawiam kilka kwitnących właśnie kwiatuszków - szafirki, złotlin i niezapominajkę:

Tajeczko, dziękuję za miłe słowa i życzę Tobie również wszystkiego najlepszego z okazji Świąt
Kasiu, dzięki za piękne życzenia :P Ja Tobie również życzę Wesołego Alleluja!
Moniko, cieszę się, że wpadłaś do mojego ogródka
Paulo, jak tylko będzie okazja, zrobię fotkę mojej aukuby w całej okazałości
Gosiu, wiosna faktycznie jest teraz oszałamiająco piękna... Nic innego nam nie pozostaje jak się nią zachwycać i powtarzać: chwilo, trwaj
Kochani, z okazji Świat Wielkanocnych życzę Wam z całego serca wszystkiego najlepszego!
...i zostawiam kilka kwitnących właśnie kwiatuszków - szafirki, złotlin i niezapominajkę:

- Grzesiu

- Od: 25 gru 2008, o 13:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A widzisz
bardzo się cieszę z aucuby z kwiatkami....
i z ostatniego spotkania Dalu też
bardzo się cieszę z aucuby z kwiatkami....
i z ostatniego spotkania Dalu też
-
x-d-a
Kochani, dziękuję bardzo za wszystkie życzenia - zwłaszcza za te, które zostały "wycięte" przez Admina.. (tzn. te łamiące Regulamin Forum - § 2.5.,oraz § 5.1., pkt. a) i b)
Wszyscy wiemy, że nie powinno się umieszczać życzeń w wątkach ogrodowych, ale mimo wszystko zrobiło mi się przykro, jak zobaczyłam, że mój wątek został baaaardzo dokładnie wyczyszczony, a inne może nie całkiem...
Tak czy siak Święta powoli się kończą, a są w tym roku wyjątkowo piękne za sprawą wspaniałej pogody i bujnej, świeżej wiosny
My jedliśmy wczoraj wszystkie posiłki w ogrodzie, a dookoła roztaczały się niesamowite widoki - kwitnące drzewa owocowe i ozdobne, tulipanki, narcyzy i szfirki...Zaczęły też kwitnąć lilaki, których nie brakuje w mojej okolicy - jak okiem sięgnąć widać i ...czuć przepiekne kiście w różnych kolorach: od białego, poprzez leciutko liliowy do fioletowego.
No i mamy też początek festiwalu kwitnących Rh. Dla Was więc dzisiaj różaneczniki, które obdarowały nas swoimi kwiatami na same Święta:

Wszyscy wiemy, że nie powinno się umieszczać życzeń w wątkach ogrodowych, ale mimo wszystko zrobiło mi się przykro, jak zobaczyłam, że mój wątek został baaaardzo dokładnie wyczyszczony, a inne może nie całkiem...
Tak czy siak Święta powoli się kończą, a są w tym roku wyjątkowo piękne za sprawą wspaniałej pogody i bujnej, świeżej wiosny
My jedliśmy wczoraj wszystkie posiłki w ogrodzie, a dookoła roztaczały się niesamowite widoki - kwitnące drzewa owocowe i ozdobne, tulipanki, narcyzy i szfirki...Zaczęły też kwitnąć lilaki, których nie brakuje w mojej okolicy - jak okiem sięgnąć widać i ...czuć przepiekne kiście w różnych kolorach: od białego, poprzez leciutko liliowy do fioletowego.
No i mamy też początek festiwalu kwitnących Rh. Dla Was więc dzisiaj różaneczniki, które obdarowały nas swoimi kwiatami na same Święta:

- Olusia

- Od: 23 gru 2007, o 21:38
Mój jedyny rododendron jeszcze nie kwitnie ale on czeka na moje imieniny na 18.05. 
W tak pięknych okolicznościach przyrody
nawet najbardziej kaloryczny posiłek, staje się lekkostrawny i nieszkodliwy 
Witaj Daluś
Ja tylko popijam kawę w ogrodzie , ale i tak się cieszę. Czekałem na to cały rok
A Twoje widoczki jak zwykle piękne. Ja na takie kolorki będę jeszcze musiał troszku poczekać.
Życzę
, bo podobno u Was pada.
Ja tylko popijam kawę w ogrodzie , ale i tak się cieszę. Czekałem na to cały rok
A Twoje widoczki jak zwykle piękne. Ja na takie kolorki będę jeszcze musiał troszku poczekać.
Życzę
-
x-d-a
Marcinie, rzeczywiście pogoda się zepsuła - jest chłodno i zanosi sie na burzę...
Dzisiaj więc już nie ma mowy nawet o kawce w ogrodzie
Gosiu, żebyś wiedziała! Motylki latają, pszczółki bzyczą, kwiatki kwitną i pachną...co tam jedzenie!
Olu, to masz bardzo grzecznego i zdyscyplinowanego rododendrona
Będziesz miała piękny, kwiecisty prezent!
Ja pewnie też będę mogła podziwiać kwitnące Rh na moje imieniny
W ogóle chyba tak bardzo lubię kwiecień - oprócz tego, że uwielbiam w nim tę nadzieję, oczekiwanie, to jeszcze w tym miesiącu mam i urodziny, i imieniny, więc mam wrażenie, że te wszystkie piękne kwiaty kwitną specjalnie dla mnie :P
A w oczekiwaniu na pozostałe Rh - jeszcze raz moje kochane drzewka ozdobne, jabłonki i wisienki:

Dzisiaj więc już nie ma mowy nawet o kawce w ogrodzie
Gosiu, żebyś wiedziała! Motylki latają, pszczółki bzyczą, kwiatki kwitną i pachną...co tam jedzenie!
Olu, to masz bardzo grzecznego i zdyscyplinowanego rododendrona
Ja pewnie też będę mogła podziwiać kwitnące Rh na moje imieniny
A w oczekiwaniu na pozostałe Rh - jeszcze raz moje kochane drzewka ozdobne, jabłonki i wisienki: