Ogród u stóp Ślęży, czyli moc czakramu

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogród u stóp Ślęży, czyli moc czakramu

Post »

dala pisze:
Obrazek
Widziałam, jest piękna i dziś jadę szukać, mój Piotrek ma urodziny, był zachwycony Twoją magnolią. :lol:
Awatar użytkownika
babuchna
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 7 maja 2009, o 09:57

Post »

Daluś , i znów zaległości u Ciebie mam , :oops:
tylko , że teraz to wina braku neta , więc wybaczysz chyba mi? ;:224
Postaram się nadrobić najszybciej jak się da , choć dziś , to raczej biegam tylko po wątkach , by życia , i powrotu mego dać znak! :lol:

:wit , ;:196
x-d-a

Post »

Dorotko (babuchna), witam przedświątecznie i cieszę się, że jednak dotarłaś do mojego ogrodu mimo przeciwności losu :wink:

Iguś, ta magnolia ma jakieś 6 lat i w tym roku po raz pierwszy pokazała naprawdę na co ją stać. Teraz jest w pełni rozkwitu i naprawdę jest co podziwiać :D Twój Piotruś ma dzisiaj urodziny - przekaż mu najlepsze życzenia ;:196 Łatwo mi będzie zapamiętać, bo 21 kwietnia urodził się też mój młodszy syn :P

Dorotko (dodad), dobrze, że te późne przymrozki nie uszkodziły Twoich roślinek! U mnie upały iście letnie od kilku dni i wszystko zaczyna kwitnąć i -niestety- przekwitać w ekspresowym tempie...

Ulo, rzeczywiście mamy tu ciepłe i zaciszne miejsce, chociaż po tej zimie sporo roślinek też mi wypadło :evil: A tego ślicznego migdałka zaatakowała brunatna zgnilizna i nie wiem, czy uda mi się go uratować :cry:
Aukuba jest ozdobna głównie z pięknych, nakrapianych, zimozielonych liści, a kwiatki są dosyć niepozorne, chociaż mogą się podobać...

Altiko, doczekasz sie doczekasz! Teraz w całej Polsce jest cieplutko, więc z pewnością wiosna nadgoni zaległości :lol:

Wiesiu, znasz, na pewno znasz! To już prawie rok jak się spotkałyśmy - bardzo, bardzo miło wspominam nasze paryskie spotkanie i Twoją gościnność ;:108

Paulo, aukuba to wrażliwa, zimozielona roślinka, rzadko zimująca w naszym klimacie. Mnie udało sie wyhodować dwie aukuby w ogrodzie, chociaż co roku trochę listków im przymarza; w tym roku po raz pierwszy jedna zakwitła :heja

Siberio, aukuba jest bardzo popularna w krajach śródziemnomorskich; można tam spotkać spore żywopłoty z tej roślinki. A u nas niktórzy hodują ją jako roślinę pokojową...

Dawidzie, dzięki!

Dzisiaj pokażę Wam kilka tulipanków, które zdobią właśnie mój ogród:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Czarodziejski ogród! Akuba kwitnie... wszystko szaleje... nic, tylko się zachwycić!
Pięknie się wiosna rozszalała... jakże nam tego brakowało! :)
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pokaż całą! Koniecznie
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Daluniu, gratuluję aukuby!! Widać, że dobrze jej u Ciebie, jak zresztą wszystkim Twoim roślinom :D
Magnolia zachwycająca!!
Wesołych Świąt ;:196
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Daluniu powtórzę za innymi, że wiosna w Twoim ogrodzie jest cudowna.
Migdałek w pałni rozkwitu, u mnie dopiero ma małe pączki, a magnolie zjawiskowo piękne.
Gratuluję wychodowania i doprowadzenia do zakwitnięcia aukuby, pierwszy raz zobaczyłam jej kwiaty.
Jasteś wspaniałą ogrodniczką. :)
Zdrowych , pogodnych i radosnych Świąt życzę. ;:196 ;:167
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Dalu, za życzenia dziękujemy. :lol:
Udało się zdobyć tę magnolię, ależ się cieszę, już posadzona, teraz tylko czas, a za kilka lat będzie może tak piękna jak Twoja. :lol:
x-d-a

Post »

Iguś, serdecznie życzę, aby nowa magnolia pięknie Wam rosła i kwitła!

Tajeczko, dziękuję za miłe słowa i życzę Tobie również wszystkiego najlepszego z okazji Świąt ;:196

Kasiu, dzięki za piękne życzenia :P Ja Tobie również życzę Wesołego Alleluja!

Moniko, cieszę się, że wpadłaś do mojego ogródka :lol: Pozdrawiam Cię serdecznie i życzę wspaniałych, rodzinnych i pogodnych Świąt :D

Paulo, jak tylko będzie okazja, zrobię fotkę mojej aukuby w całej okazałości :wink:

Gosiu, wiosna faktycznie jest teraz oszałamiająco piękna... Nic innego nam nie pozostaje jak się nią zachwycać i powtarzać: chwilo, trwaj :!:

Kochani, z okazji Świat Wielkanocnych życzę Wam z całego serca wszystkiego najlepszego!

...i zostawiam kilka kwitnących właśnie kwiatuszków - szafirki, złotlin i niezapominajkę:

Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A widzisz ;:138
bardzo się cieszę z aucuby z kwiatkami....
i z ostatniego spotkania Dalu też :wink:
x-d-a

Post »

Kochani, dziękuję bardzo za wszystkie życzenia - zwłaszcza za te, które zostały "wycięte" przez Admina.. (tzn. te łamiące Regulamin Forum - § 2.5.,oraz § 5.1., pkt. a) i b)
Wszyscy wiemy, że nie powinno się umieszczać życzeń w wątkach ogrodowych, ale mimo wszystko zrobiło mi się przykro, jak zobaczyłam, że mój wątek został baaaardzo dokładnie wyczyszczony, a inne może nie całkiem...
Tak czy siak Święta powoli się kończą, a są w tym roku wyjątkowo piękne za sprawą wspaniałej pogody i bujnej, świeżej wiosny :lol:
My jedliśmy wczoraj wszystkie posiłki w ogrodzie, a dookoła roztaczały się niesamowite widoki - kwitnące drzewa owocowe i ozdobne, tulipanki, narcyzy i szfirki...Zaczęły też kwitnąć lilaki, których nie brakuje w mojej okolicy - jak okiem sięgnąć widać i ...czuć przepiekne kiście w różnych kolorach: od białego, poprzez leciutko liliowy do fioletowego.
No i mamy też początek festiwalu kwitnących Rh. Dla Was więc dzisiaj różaneczniki, które obdarowały nas swoimi kwiatami na same Święta:
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Mój jedyny rododendron jeszcze nie kwitnie ale on czeka na moje imieniny na 18.05. :lol:
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

W tak pięknych okolicznościach przyrody :wink: nawet najbardziej kaloryczny posiłek, staje się lekkostrawny i nieszkodliwy :lol:
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46

Post »

Witaj Daluś :)
Ja tylko popijam kawę w ogrodzie , ale i tak się cieszę. Czekałem na to cały rok :D
A Twoje widoczki jak zwykle piękne. Ja na takie kolorki będę jeszcze musiał troszku poczekać.
Życzę ;:3 , bo podobno u Was pada.
x-d-a

Post »

Marcinie, rzeczywiście pogoda się zepsuła - jest chłodno i zanosi sie na burzę...
Dzisiaj więc już nie ma mowy nawet o kawce w ogrodzie :(

Gosiu, żebyś wiedziała! Motylki latają, pszczółki bzyczą, kwiatki kwitną i pachną...co tam jedzenie!

Olu, to masz bardzo grzecznego i zdyscyplinowanego rododendrona ;:224 Będziesz miała piękny, kwiecisty prezent!

Ja pewnie też będę mogła podziwiać kwitnące Rh na moje imieniny :wink: W ogóle chyba tak bardzo lubię kwiecień - oprócz tego, że uwielbiam w nim tę nadzieję, oczekiwanie, to jeszcze w tym miesiącu mam i urodziny, i imieniny, więc mam wrażenie, że te wszystkie piękne kwiaty kwitną specjalnie dla mnie :P

A w oczekiwaniu na pozostałe Rh - jeszcze raz moje kochane drzewka ozdobne, jabłonki i wisienki:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”