Dorotko (babuchna), witam przedświątecznie i cieszę się, że jednak dotarłaś do mojego ogrodu mimo przeciwności losu
Iguś, ta magnolia ma jakieś 6 lat i w tym roku po raz pierwszy pokazała naprawdę na co ją stać. Teraz jest w pełni rozkwitu i naprawdę jest co podziwiać

Twój Piotruś ma dzisiaj urodziny - przekaż mu najlepsze życzenia

Łatwo mi będzie zapamiętać, bo 21 kwietnia urodził się też mój młodszy syn :P
Dorotko (dodad), dobrze, że te późne przymrozki nie uszkodziły Twoich roślinek! U mnie upały iście letnie od kilku dni i wszystko zaczyna kwitnąć i -niestety- przekwitać w ekspresowym tempie...
Ulo, rzeczywiście mamy tu ciepłe i zaciszne miejsce, chociaż po tej zimie sporo roślinek też mi wypadło

A tego ślicznego migdałka zaatakowała brunatna zgnilizna i nie wiem, czy uda mi się go uratować
Aukuba jest ozdobna głównie z pięknych, nakrapianych, zimozielonych liści, a kwiatki są dosyć niepozorne, chociaż mogą się podobać...
Altiko, doczekasz sie doczekasz! Teraz w całej Polsce jest cieplutko, więc z pewnością wiosna nadgoni zaległości
Wiesiu, znasz, na pewno znasz! To już prawie rok jak się spotkałyśmy - bardzo, bardzo miło wspominam nasze paryskie spotkanie i Twoją gościnność
Paulo, aukuba to wrażliwa, zimozielona roślinka, rzadko zimująca w naszym klimacie. Mnie udało sie wyhodować dwie aukuby w ogrodzie, chociaż co roku trochę listków im przymarza; w tym roku po raz pierwszy jedna zakwitła
Siberio, aukuba jest bardzo popularna w krajach śródziemnomorskich; można tam spotkać spore żywopłoty z tej roślinki. A u nas niktórzy hodują ją jako roślinę pokojową...
Dawidzie, dzięki!
Dzisiaj pokażę Wam kilka tulipanków, które zdobią właśnie mój ogród: