Buszując po parapetach...

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
renata_22
200p
200p
Od: 25 mar 2010, o 19:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Buszując po parapetach...

Post »

nuta23 Łatwo nie było z tym obrazkiem bo wybrałam drobną kanwę aż ciężko bylo igłe wbijać...
Wando Twoje pracę również oglądam z zachwytem - takie robótki bardzo mnie uspokajają i wycieszają więc na pewno działają terapeutycznie...
Joane Nie wiem czemu zdjęcia się nie otwierają teraz są nawet inaczej ułożone - nie wiem jak to się stało :roll: Nie wiem czy mi się coś w oczach zrobiło czy coś w komputerze ale jakby inna grafika jest na forum...
Celino dziękuję ;:196

To mój ostatni zakup... W tamtym roku też miałam ale niestety nie udało mi się z powodzeniem przezimować bulwy - zgniła... Dlatego zakupiłam nowego cyklamena bo bardzo mi się podoba... Ma takie jakby poszarpane płatki - pełno pąków jeszcze nie rozkwitło więc będzie coraz ładniejszy :wink: ...
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam Renata :)...
Doniczkowce w przeglądzie...
Awatar użytkownika
Kasia86
500p
500p
Od: 14 lut 2010, o 12:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Śliczny cylkamen, bardzo ciekawe te drapowania na płatkach. Tez mam cebulę - ciekawe co z niej bedzie...

Pozdrawiam :wit
Pozdrawiam ciepło:)
Moje wątki ---> Kasia86
Hoje i inne domowe na sprzedaż
Awatar użytkownika
nuta23
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2010, o 13:53

Post »

Piękny z tymi "powycinanymi" płatkami i listkami.
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
wiolcia
500p
500p
Od: 2 sty 2010, o 21:11

Post »

Reniu piękny Cyklamen ;:108
Przeglądnęłam kilka str.wstecz i muszę powiedziec,że PIĘKNY obrazek wyhaftowałas ;:180 Ile czasu Ci on zajął. Wiesz ja zaczęłam w tatmtym roku haftowac maki..ale do tej pory nie moge skonczyc :;230 może bliżej zimy dokonczę-zostawiając na dluugie, chlodne wieczory :D
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Śliczny cyklamenik. Mnie też zauroczyły jego ząbkowane płatki. :D
I kolorek ma bardzo ładny.
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
Doti
1000p
1000p
Od: 29 kwie 2010, o 13:42

Post »

Renatko dla mnie cudo i takie subtelne
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

:wit Renatko cyklamen faktycznie śliczny ;:224 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
renata_22
200p
200p

Post »

dziękuję wszystkim ;:196 Niestety cyklamen nie cieszy się z ładnej pogody... Dzisiaj było ciepło i słonecznie no i zaczął "flaczeć" - poszedł nocować na balkon, mam nadzieję że zimna noc mu pomoże... Kalanchoe zasuszyło wszystkie kwiatostany :( Oberwałam i czekam na nowe...No i dobra wiadomość udało mi się dostać odpowiednie kuwety na stolik z paprotkami - dzięki Wandzie która poddała mi pomysł ;:196
wiolcia Gbybyś chciała wzór na obrazek to chętnie cie prześle... Ten robiłam jakieś 2 miesiące - i tak szybko bo raczej systematycznie... Miałam dużo takich prac które rzucałam w kąt na bardzo długi czas - niektóre i 2 lata leżały nietknięte ale w końcu do nich powracałam... W jesienne i zimowe wieczory najlepiej mi się haftuję :wink:
Za to kotce pogoda bardzo odpowiada - wygrzewa się na balkonie...
Obrazek
Awatar użytkownika
Doti
1000p
1000p

Post »

Reniu,albo cyklamen miał zbyt suche stopy? Moj kiedyś też zaczął flaczec więc wsadziłam go do wody i odżył.Kociamber boski.
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Reniu ten Twój kociak jest niesamowity ;:196
Awatar użytkownika
renata_22
200p
200p

Post »

Dorotko Nie miał sucho bo z rana go podlałam więc myśle że to jednak przez temparaturę... Jutro zobaczymy czy mu się polepszyło... oby
Celino Dziękuję w imieniu Alfy ;:196 Jest naprawdę strasznie kochana - zero w niej agresji czy złośliwości... Nawet jak brat ją morduje przytulając ona tylko miałcze żałośnie i czeka aż ją puści... Nigdy nie wystawia pazurów do człowieka, no chyba że bawimy się w zapasy ale wtedy naciągam bluzę na rękę i wie że może gryźć i drapać do woli :wink:
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Och, cieszę się Renatko, że skorzystałaś z mojej rady. Właśnie miałam cię o to pytać. Może nie są zbyt urodziwe, ale swoją funkcję spełniają dobrze, prawda?
Awatar użytkownika
renata_22
200p
200p

Post »

Wando nadały się idealnie - kupiłam dwie i akurat zmieściły się na stoliku... W samą porę bo moja prowizorka zaczęła przeciekać... Jeszcze raz bardzo dziękuję za pomoc ;:196
Awatar użytkownika
Doti
1000p
1000p

Post »

Albo wymaga aklimatyzacji do warunków domowych,u moich na początku żółkły liście ale teraz jest ok a zresztą co ja Ci truje o cyklamenach przecież to Ty jestes znawczynią :D
Awatar użytkownika
Netzach
100p
100p
Od: 11 maja 2007, o 17:30

Post »

Witaj Renatko! Chciałem podziękować za rozpoznanie moich paproci i przy okazji pogratulować Twoich roślinek i przede wszystkim kotki. Wszystkie puchate tygrysy jakie znam ograniczają ich właścicieli do kaktusów i kwiatów pod sufitem bo tyle szkód wyrządzają strącając doniczki i jedząc młode listki. Tak więc masz wyjątkowe szczęście mogąc się cieszyć kotkiem i roślinkami jednocześnie :)

Jako, że jesteś moją lokalną specjalistką od paproci ;:180 mam jeszcze jedną małą prośbę rozpoznawczą. Z góry przepraszam za zaśmiecanie Twojego wątku, ale może dałabyś radę rozpoznać co to za paprotka? Dawałem ją już kiedyś do rozpoznania na forum, ale została mylnie zidentyfikowana jako dawalia. Jednak mimo podobieństwa liści ta nie ma kłączy, a i same listki są też nieco inne - przekonałem się dopiero jak sam wszedłem w posiadanie dawalii.
Obrazek

Pozdrawiam i czekam na nowe Twoje zdjątka.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”