Gosiu, ścieżka bajeczna czy to jest piaskowiec? Zdjęcia z ogrodu przepiękne podobają mi się trzmieliny na tle kamyczków, w ogóle na tle kamyczków, to podoba mi się wszystko Napisz mi proszę jeszcze, czy na tym zdjęciu to barwinek?
Jeny jak miło, że komuś podoba sie jeszcze to co ja lubię a mój najukochańszy M mówi "... przesadzasz""
Gosiu do takiego dziecięcia z łańcuchami i kolczykami, teraz to mi tylko podchodzić z uśmiechem dopóki - doputy uszy pozwolą i udawać, że te żółte włosy na irokezie to "normalka..." (takiego syna odesłała mi ciocia ) a taki był uładzony ... Jednakże już trzeciego sierpnia wyjeżdża na obóz karate a tam te kolory na włosach nie przejdą. Liczę na to, że Sensei wykona za mnie krecią robotę przed rozpoczęciem roku szkolnego ... Kasiu miód na moje serce jeśli moje lilie tak bardzo Ci się podobają
Dawidku nie musisz czekać, aż ogrodzenie powstanie. Zaskoczysz wszystkich pomysłem na ogródek przed ogrodzeniem. Kamieni przecież Ci nie brakuje ... :P :P :P
Gosieńko nie pytaj mnie o fakturę kamienia bo dla mnie wiadome jest tylko tyle czy rozsypie sie po roku czy nie ...
Ten przetrwał ... znaczy nie piaskowiec Inne egzemplarze umieściłam w rogach huśtawki i sypią się na potęgę - to chyba piaskowiec
Oczywiście masz rację, to barwinek pstrolistny :P Niezmiernie łatwo się go rozmnaża, więc jeśli reflektujesz ...
Pięknie, pięknie, pięknie.
Choć przeszłam szybkim (zbyt szybkim) spacerem, to jestem zauroczona. Wrócę na pewno. Wyjaśnijcie mi (bo już wiele razy trafiam na tę zagadkę) o jakie orzeszki chodzi??? pozdrawiam, stasia
Adresy do moich wątków Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Gosiu pędzę Ci powiedzieć,że przesyłka dziś dotarła ;:26
Jeszcze raz dziękuję
Jutro posadzę,bo w szopie w ogrodzie mam donice i ziemie..a leje tak strasznie,że Poza tym pisałaś,że trzeba namoczyć 24 h Stasiu mój orzeszek już rośnie Jak chcesz to mogę Ci wysłać kilka.. Ale to domowa roślinka..nie ogrodowa..
Stasiu zapraszam częściej, będzie mi bardzo miło Ciebie gościć o każdej porze dnia i nocy :P
Dawidku wysłałam Ani nasiona sosny pinii. Jeśli masz ochotę na eksperymenty z drzewkami iglastymi to pisz śmialo :P
Obawiam się jednego - po rozłupaniu skorupki nasionka pinii, ukaże się biały orzeszek - jadalny!!! i bardzo smaczny a jak Dawidek je zje przed posadzeniem? ;:13
Oczywiście chcę się pobawić z drzewkami iglastymi Gosiu trzeba było nie pisać że jadalne :P hehe...Oczywiście posadzę i będę bardzo zadowolony jak mi wyślesz
Ps. i ich nie zjem :P Orzeszka zjadłem tylko 1 jakby co :P
Dzisiaj w Jaśle dzień targowy, więc wybrałam się na łowy ...
W drodze kupna (koszt niewielki) stałam sie posiadaczką:
żurawka
...dodatkowo liliowiec, pysznogłówka oraz cebulki tulipanów, czosnku ozdobnego, hiacyntów i czegoś jeszcze ale nie pamiętam.
Nie znam nazw wszystkich zakupionych dziś kwiatów, więc bardzo Was proszę kochani pomóżcie w identyfikacji
Zdjęcie 1 i 2 NN i NN
3 żurawka
4,5,6 NN
7,8,9, 10 floksiki
11 liatra kłosowa
12 mirt
Gosiu narobiłaś mi na wszytko chęci Ja dziś kupiłem tylko żurawkę...I koniec kasy, a chcę kupić jeszcze tulipany,róże,jakieś bylinki wieloletnie,chociaż 1 tuję...