Ogród Gośki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jaka piękna ścieżka z kamieni :D Narobiłaś mi chęci na taką :lol: Ja taką będę mógł zrobić jak ogrodzimy ogródek...
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p
Od: 5 mar 2008, o 19:31

Post »

Gosiu, ścieżka bajeczna :lol: czy to jest piaskowiec? Zdjęcia z ogrodu przepiękne :lol: podobają mi się trzmieliny na tle kamyczków, w ogóle na tle kamyczków, to podoba mi się wszystko :wink: Napisz mi proszę jeszcze, czy na tym zdjęciu to barwinek?

Obrazek
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2007, o 23:19

Post »

Jeny jak miło, że komuś podoba sie jeszcze to co ja lubię a mój najukochańszy M mówi "... przesadzasz"" ;:1 ;:79 ;:79 ;:79

Gosiu do takiego dziecięcia z łańcuchami i kolczykami, teraz to mi tylko podchodzić z uśmiechem dopóki - doputy uszy pozwolą i udawać, że te żółte włosy na irokezie to "normalka..." (takiego syna odesłała mi ciocia ) a taki był uładzony ... :? Jednakże już trzeciego sierpnia wyjeżdża na obóz karate a tam te kolory na włosach nie przejdą. Liczę na to, że Sensei wykona za mnie krecią robotę przed rozpoczęciem roku szkolnego ... :wink:
Kasiu miód na moje serce jeśli moje lilie tak bardzo Ci się podobają ;:180 ;:180 ;:180

Dawidku nie musisz czekać, aż ogrodzenie powstanie. Zaskoczysz wszystkich pomysłem na ogródek przed ogrodzeniem. Kamieni przecież Ci nie brakuje ... :P :P :P

Gosieńko nie pytaj mnie o fakturę kamienia bo dla mnie wiadome jest tylko tyle czy rozsypie sie po roku czy nie ...
Ten przetrwał ... znaczy nie piaskowiec :lol: :lol: Inne egzemplarze umieściłam w rogach huśtawki i sypią się na potęgę - to chyba piaskowiec :lol: :lol: :lol:
Oczywiście masz rację, to barwinek pstrolistny :P Niezmiernie łatwo się go rozmnaża, więc jeśli reflektujesz ... :wink:
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44

Post »

Pięknie, pięknie, pięknie.
Choć przeszłam szybkim (zbyt szybkim) spacerem, to jestem zauroczona. Wrócę na pewno. Wyjaśnijcie mi (bo już wiele razy trafiam na tę zagadkę) o jakie orzeszki chodzi??? pozdrawiam, stasia ;:88
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
dawidbanan
---

Post »

Stasiu chodzi o orzeszki arachidowe :D

Ps.Wzeszły już :?: Ja nie sadziłem...Posadzę na wiosnę :P
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44

Post »

Dziękuję za odpowiedź. Czy te orzeszki rosną u nas, że tak dużo osob je sadzi? pozdrawiam ;:54
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
dawidbanan
---

Post »

Chyba urosną u nas :P...Ja z Gosią mamy je od Ani, która je nam wysłała...Są to nieprażone i niesolone :P
Awatar użytkownika
Ania.1
500p
500p
Od: 15 kwie 2009, o 17:53

Post »

Gosiu pędzę Ci powiedzieć,że przesyłka dziś dotarła ;:26
Jeszcze raz dziękuję ;:79 ;:79
Jutro posadzę,bo w szopie w ogrodzie mam donice i ziemie..a leje tak strasznie,że :shock: :shock: Poza tym pisałaś,że trzeba namoczyć 24 h :roll:
Stasiu mój orzeszek już rośnie :lol: Jak chcesz to mogę Ci wysłać kilka.. :?: :wink: Ale to domowa roślinka..nie ogrodowa..

Pozdrawiam Ania.
dawidbanan
---

Post »

Aniu co wysłała Ci Gosia :?:
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

Stasiu zapraszam częściej, będzie mi bardzo miło Ciebie gościć o każdej porze dnia i nocy :P

Dawidku wysłałam Ani nasiona sosny pinii. Jeśli masz ochotę na eksperymenty z drzewkami iglastymi to pisz śmialo :P
Obawiam się jednego - po rozłupaniu skorupki nasionka pinii, ukaże się biały orzeszek - jadalny!!! i bardzo smaczny :wink: a jak Dawidek je zje przed posadzeniem? :shock: ;:13
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
dawidbanan
---

Post »

Oczywiście chcę się pobawić z drzewkami iglastymi :lol: Gosiu trzeba było nie pisać że jadalne :P hehe...Oczywiście posadzę i będę bardzo zadowolony jak mi wyślesz :D

Ps. i ich nie zjem :P Orzeszka zjadłem tylko 1 jakby co :P
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

Dawidku wobec powyższego adres na PW poproszę :P :P :D
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

Dzisiaj w Jaśle dzień targowy, więc wybrałam się na łowy ... :D
W drodze kupna (koszt niewielki) stałam sie posiadaczką:

Obrazek Obrazek
żurawka
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
...dodatkowo liliowiec, pysznogłówka oraz cebulki tulipanów, czosnku ozdobnego, hiacyntów i czegoś jeszcze ale nie pamiętam.

Nie znam nazw wszystkich zakupionych dziś kwiatów, więc bardzo Was proszę kochani pomóżcie w identyfikacji :wink:
Zdjęcie 1 i 2 NN i NN
3 żurawka
4,5,6 NN
7,8,9, 10 floksiki
11 liatra kłosowa
12 mirt
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
dawidbanan
---

Post »

Gosiu narobiłaś mi na wszytko chęci :? Ja dziś kupiłem tylko żurawkę...I koniec kasy, a chcę kupić jeszcze tulipany,róże,jakieś bylinki wieloletnie,chociaż 1 tuję...
Awatar użytkownika
offca
50p
50p
Od: 6 lip 2008, o 10:14

Post »

prześlicznie!

a na tym zdjeciu imponuje mi takie ład, wszystko do siebie pasuje, taki porządek, ślicznie:

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”