Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz.2
Agusiu dzisiaj już pierwsze śliwki jadłam, są dobre, to wczesna odmiana. Róże częściowo przekwitły i wypuszczają nowe gałązki z pąkami, będzie kolorowo.
Geniu podziwiam cię jak świetnie radzisz sobie z organizacją pracy. Znajdujesz czas na odwiedziny na forum, przyjmujesz gości u siebie no i ogród utrzymany w idealnym porządku, o domu już nie wspomnę. Jesteś życzliwą i wspaniałą babką. Co do drzew mam te same oprócz gruszy i malinówki, lubię podjadać owoce na działce.
Miłym gościom dziękuję za ciepłe słowa.
Geniu podziwiam cię jak świetnie radzisz sobie z organizacją pracy. Znajdujesz czas na odwiedziny na forum, przyjmujesz gości u siebie no i ogród utrzymany w idealnym porządku, o domu już nie wspomnę. Jesteś życzliwą i wspaniałą babką. Co do drzew mam te same oprócz gruszy i malinówki, lubię podjadać owoce na działce.
Miłym gościom dziękuję za ciepłe słowa.
Witajcie miłe dziewczyny, wróciłam z działki po 21.00, upał niemożliwy i bardzo sucho, podlewaliśmy cały ogród. Muszę ruszyć do was w odwiedziny jak tylko wygospodaruję trochę czasu.
Haniu dziękuję z miłe słowa ale w liliach na forum nikt ci nie dorówna, masz najpiękniejsze. Co do śliwek to już dzisiaj było pod dostatkiem do jedzenia.
Jadziu dokładnie nie wiem, o który kwiatek ci chodzi, na fotce pod żurawką są floksy, dyptam i tojeść kropkowana, na nastepnej fotce jest kroksomia (wykopuję ją na zimę) i rdest wężownik, dalej fioletowa pysznogłówka. Śliwki rzeczywiście są dobre.
Isiu trochę lilii się uzbierało, chciałoby się mieć więcej ale nie mam gdzie sadzić. Połowa z tych jakie mam rośnie dookoła warzyw. Co do odwiedzin to nigdy nic nie wiadomo.
Miłym gościom dziękuję za odwiedziny.
Haniu dziękuję z miłe słowa ale w liliach na forum nikt ci nie dorówna, masz najpiękniejsze. Co do śliwek to już dzisiaj było pod dostatkiem do jedzenia.
Jadziu dokładnie nie wiem, o który kwiatek ci chodzi, na fotce pod żurawką są floksy, dyptam i tojeść kropkowana, na nastepnej fotce jest kroksomia (wykopuję ją na zimę) i rdest wężownik, dalej fioletowa pysznogłówka. Śliwki rzeczywiście są dobre.
Isiu trochę lilii się uzbierało, chciałoby się mieć więcej ale nie mam gdzie sadzić. Połowa z tych jakie mam rośnie dookoła warzyw. Co do odwiedzin to nigdy nic nie wiadomo.
Miłym gościom dziękuję za odwiedziny.
- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Uwielbiam patrzeć na twoje świetnie wyeksponowane i zdrowe rośliny. Ten szpaler lilii jest niesamowity
. Tak, liliowce szybko się rozrastają. W ub. roku przywiozłem jedną rozetę liści, w tym roku już pięknie kwitnie i mogłem go podzielić dla Geni.
Pytałaś o kompost. Remonty w domu całkowicie odcięły mi drogę do części gospodarczej. Zresztą i tak zacząłem zakopywać chwasty, bo nie miałem co z nimi robić, a dzięki temu znalazłem sposób na wyrównanie terenu. Dorze, że powiedziałaś mi o wapnie, bo zapomniałem.
Wiązówka bombowa

Pytałaś o kompost. Remonty w domu całkowicie odcięły mi drogę do części gospodarczej. Zresztą i tak zacząłem zakopywać chwasty, bo nie miałem co z nimi robić, a dzięki temu znalazłem sposób na wyrównanie terenu. Dorze, że powiedziałaś mi o wapnie, bo zapomniałem.
Wiązówka bombowa

- grazynarosa22
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj...byłam już u Ciebie ale nie zostawiłam śladu....ale teraz muszę
Jest tak kolorowo że brakuje słów na opisanie
masz piękne lilie,śliczne liliowce, a ten powojnik wprost powala z nóg
i widzę pysznogłówkę-czyżbyś miała różową???????? ja mam czerwoną....i bardzo mi się podoba...długo kwitną i są dekoracyjne [/możemy sie wymienić?) U ciebie jest tak wszystko...w porządku.....och....bardz,bardzo mi się podoba 

Jest tak kolorowo że brakuje słów na opisanie

Jacku miło, że odwiedziłeś i do tego takie ciepłe słowa, dziękuję. Lilie to piękne kwiaty i w każdym miejscu wspaniale się prezentują. Liliowce też bardzo lubię, są równie piękne i obficie kwitną lecz pojedyńcze krzaki nie mają takiego efektu, ładniej wyglądają w większej grupie. Wspomniałeś o wiązówce, to też wielki krzaczor, duże kwiatostany ciekawie się prezentują.
Mateolo witaj w moim ogrodzie, miło, że ci się podoba, dziękuję za sympatyczne słowa. Na pytania, które zadałaś jest odpowiedź w I części, gdy znajdziesz trochę czasu to zerknij tam.
Grażko tyle pochlebnych i ciepłych słów, pięknie dziękuję. Teraz jest okres liliowcowo-różany i te kwiaty nas zachwycają, dlatego każdy stara się je mieć. Wspomniałaś o pysznogłówce, ona jest fioletowa, to aparat trochę przekłamuje. Czerwoną też mam ale jest jeszcze mała.
Mateolo witaj w moim ogrodzie, miło, że ci się podoba, dziękuję za sympatyczne słowa. Na pytania, które zadałaś jest odpowiedź w I części, gdy znajdziesz trochę czasu to zerknij tam.
Grażko tyle pochlebnych i ciepłych słów, pięknie dziękuję. Teraz jest okres liliowcowo-różany i te kwiaty nas zachwycają, dlatego każdy stara się je mieć. Wspomniałaś o pysznogłówce, ona jest fioletowa, to aparat trochę przekłamuje. Czerwoną też mam ale jest jeszcze mała.