Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p
Od: 12 lip 2008, o 23:53

Post »

Irenko pisałaś u mnie, że masz chyba takie same lilie jak ja...Nie wiesz jak się nazywają????Ja wyrzuciłam opakowanie, ale kosztowały 2 zł/szt, a takie piękne....
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Agnieszko jak wczoraj obiecałam zamieszczam fotki, które cię interesują.

Obrazek Obrazek

A tutaj kilka zdjęć z dzisiejszego dnia, na ostatnich zaczynają dojrzewać śliwki Herman.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 mar 2007, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Irenko ,ale bajecznie i kolorowo u Ciebie :D Lilie kapitalne i jakie dorodne?Bardzo ładnie to wszystko wygląda .Lubię takie ''wcinki'' w trawie.Oby jeszcze długo lato trwało :D
Pozdrawiam, Ania
Moje dalie i lilie
Mój ogród:2007/08/09/10/11/12
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anulko dziękuję za odwiedziny i miłe słowa. Lilii mam mało, około 25 szt, porosły dość duże, nie wszystkie jeszcze kwitną. Rabaty robię w trawnikach bo sama zieleń byłaby zbyt monotonna.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Irenko aż ślinka pociekła mi na widok tych dorodnych śliweczek :D
Cudowne róże , niesamowita jest ta w ostrym kolorze czerwieni- co za kolor- cudo :shock:
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Irenko wpadłam do Ciebie na śliweczki bo ja w swoim ogrodzie nie mam, mam tylko nektarynki i brzoskwinie ,czereśnie ,grusze ,wiśnie i małe drzewko jabłoni malinówki
A kwiatuszki cudo ,
Genia
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agusiu dzisiaj już pierwsze śliwki jadłam, są dobre, to wczesna odmiana. Róże częściowo przekwitły i wypuszczają nowe gałązki z pąkami, będzie kolorowo.

Geniu podziwiam cię jak świetnie radzisz sobie z organizacją pracy. Znajdujesz czas na odwiedziny na forum, przyjmujesz gości u siebie no i ogród utrzymany w idealnym porządku, o domu już nie wspomnę. Jesteś życzliwą i wspaniałą babką. Co do drzew mam te same oprócz gruszy i malinówki, lubię podjadać owoce na działce.

Miłym gościom dziękuję za ciepłe słowa.
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 20:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Irenko
Lilie masz cudne i w ogóle piękną działkę.O tej porze śliwki?Ja mam dwie węgierki i brzoskwinie ale gdzie im tam do dojrzałości
kochajmy ludzi, tak szybko odchodzą...
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

IRENKO co to za kwiatek pod żurawką . Miałam go kiedyś ,ale nie wiem co żle zrobiłam . Jego się na zimę zabiera tak jak mieczyki ,albo zostaje w gruncie . Dałam go też sąsiadce u niej żyje ,a ja się go pozbyłam . Śliwy na pewno muszą być pyszne i piękna różana rabatka
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

przepiękne lilie masz ich naprawdę sporo :D i śliweczki mniam :D szkoda że mam tak daleko Irenko :D do Ciebie pieknie byłoby zobaczyć w naturze taki sliczny ogród :D
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie miłe dziewczyny, wróciłam z działki po 21.00, upał niemożliwy i bardzo sucho, podlewaliśmy cały ogród. Muszę ruszyć do was w odwiedziny jak tylko wygospodaruję trochę czasu.

Haniu dziękuję z miłe słowa ale w liliach na forum nikt ci nie dorówna, masz najpiękniejsze. Co do śliwek to już dzisiaj było pod dostatkiem do jedzenia.

Jadziu dokładnie nie wiem, o który kwiatek ci chodzi, na fotce pod żurawką są floksy, dyptam i tojeść kropkowana, na nastepnej fotce jest kroksomia (wykopuję ją na zimę) i rdest wężownik, dalej fioletowa pysznogłówka. Śliwki rzeczywiście są dobre.

Isiu trochę lilii się uzbierało, chciałoby się mieć więcej ale nie mam gdzie sadzić. Połowa z tych jakie mam rośnie dookoła warzyw. Co do odwiedzin to nigdy nic nie wiadomo.

Miłym gościom dziękuję za odwiedziny.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Uwielbiam patrzeć na twoje świetnie wyeksponowane i zdrowe rośliny. Ten szpaler lilii jest niesamowity :shock: . Tak, liliowce szybko się rozrastają. W ub. roku przywiozłem jedną rozetę liści, w tym roku już pięknie kwitnie i mogłem go podzielić dla Geni.
Pytałaś o kompost. Remonty w domu całkowicie odcięły mi drogę do części gospodarczej. Zresztą i tak zacząłem zakopywać chwasty, bo nie miałem co z nimi robić, a dzięki temu znalazłem sposób na wyrównanie terenu. Dorze, że powiedziałaś mi o wapnie, bo zapomniałem.
Wiązówka bombowa :shock:
Awatar użytkownika
mateola
200p
200p
Od: 20 kwie 2008, o 12:47

Post »

Irenko, w Twoim ogrodzie jest cudownie! Podglądam go, od kiedy pojawiłam się na tym forum - i jest to jeden z moich wzorów :D
Od dawna go masz? Jaki jest duży?
Pozdrawiam - Małgosia
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Witaj...byłam już u Ciebie ale nie zostawiłam śladu....ale teraz muszę :wink:
Jest tak kolorowo że brakuje słów na opisanie :lol: masz piękne lilie,śliczne liliowce, a ten powojnik wprost powala z nóg :D i widzę pysznogłówkę-czyżbyś miała różową???????? ja mam czerwoną....i bardzo mi się podoba...długo kwitną i są dekoracyjne [/możemy sie wymienić?) U ciebie jest tak wszystko...w porządku.....och....bardz,bardzo mi się podoba Obrazek
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jacku miło, że odwiedziłeś i do tego takie ciepłe słowa, dziękuję. Lilie to piękne kwiaty i w każdym miejscu wspaniale się prezentują. Liliowce też bardzo lubię, są równie piękne i obficie kwitną lecz pojedyńcze krzaki nie mają takiego efektu, ładniej wyglądają w większej grupie. Wspomniałeś o wiązówce, to też wielki krzaczor, duże kwiatostany ciekawie się prezentują.

Mateolo witaj w moim ogrodzie, miło, że ci się podoba, dziękuję za sympatyczne słowa. Na pytania, które zadałaś jest odpowiedź w I części, gdy znajdziesz trochę czasu to zerknij tam.

Grażko tyle pochlebnych i ciepłych słów, pięknie dziękuję. Teraz jest okres liliowcowo-różany i te kwiaty nas zachwycają, dlatego każdy stara się je mieć. Wspomniałaś o pysznogłówce, ona jest fioletowa, to aparat trochę przekłamuje. Czerwoną też mam ale jest jeszcze mała.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”