Działka ROD Moja radość na emeryturze cz.2 - Warmia i Mazury.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Działka ROD Moja radość na emeryturze cz.2 - Warmia i Mazury.

Post »

:wit Danusiu

Uwielbiam drzewa obsypane śniegiem, wyglądają wtedy tak magicznie ;:15
Piękne zdjęcia ;:138
Mam kule akwarium i w tamtym roku zrobiłam podobną kompozycję do córki pokoju, tylko roślinkę włożyłam z doniczką, rośnie lepiej niż jak stała poza kulą :D widziałam te kompozycje w biedronce koleżanka kupiła, ciekawe jak będą się trzymać, powiem Ci że mam parę kwiatów z tego sklepu i rosną super.
Hjacyntowy zapach, ach może zawrócić w głowie. Pozdrawiam cieplutko ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Danusiu, ponieważ bardzo rzadko chodzę po zakupy, to i do Biedry rzadko zaglądam, raz na tydzień. Nie kupiłam sobie hiacyntów, a dzisiaj już ich nie było ;:185 , ale za to sprawiłam sobie różową azalię. :tan Były jeszcze białe i czerwone, jednak robiłam zakupy na cały tydzień i nie miałabym miejsca na kilka doniczek, a chętnie nabyłabym co najmniej jeszcze białą. Trudno, obejdę się smakiem jak w przypadku hiacyntów. ;:108
Ogródków w słojach u nas nie widziałam, natomiast dzisiaj były jeszcze orchidee w szklanych pojemnikach. Takich niziutkich. Pojedyncze kwiatki. Nie kupiłam, zbyt krótko żyją. ;:306
Bardzo możliwe, że jutro zajrzę do Brico, to może stamtąd coś ciekawego przyniosę....

Trzymajcie się cieplutko i zdrowiutko. ;:167 ;:196
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj BOGUSIU!
No widzisz ile by dzieci straciły,gdyby nie poszli po rozum do głowy.Pierwsza zima od dawna kiedy dzieci mogą się wyszaleć.
U nas też rano było mrożno,ale jak wracałam lekko się ociepliło.
Jutro nie idę do miasta,ale tak ciągle myślę o tej azalii doniczkowej,tylko nie mam już miejsca. ;:145
Trzymaj się cieplutko. ;:7

KASIU ja tę dekorację kupiłam w Biedronce.Od dawna szukałam odpowiedniego słoja dla mojego kwiatka.Zamiast samego słoja dorwałam słój z kwiatkiem. ;:306 Nic z nim teraz nie będę robić.Wydaje mi się,że tam jest jeszcze jeden kwiatek.Jak podrosną to dopiero zobaczę.
Cebule hiacyntów zawsze sadziłam na działce,ale były kupowane bliżej wiosny.Jak mi się uda przetrzymać w domu to też pójdą na działkę.

KRYSIU. :wit
Też bardzo lubię drzewa obsypane śniegiem.Wyglądają bajkowo.Kiedyś jak zimy były corocznie może mniej się zwracało uwagi,ale teraz to
ewenement który bardzo mi się podoba.
Do mojej kompozycji chcę dokupić korek do zatkania otworu.Wtedy dopiero będzie klimat.Na pewno będzie kwiatek szybko rósł.Ten pierwszy
kupiony w Stokrotce już jest spory.Kwiaty z Biedronki które kupowałam prawie wszystkie ładnie rosną.W tamtym roku miałam dwie azalie,rosły pięknie,tylko potem wyjechałam a im zabrakło wody.Doszłam do wniosku,że bardzo potrzebują wodę.Nie znoszą suszy.
Mam od nich hortensje,róże,trawy,piwonie i wszystko rośnie.
;:138

LUCYNKO u nas były tylko jasno i ciemno różowe.Powiem Ci,że miałam wielką chęć,ale jak pomyśłałam gdzie postawię to mi ręka podniesiona po kwiatka upadła. ;:145
Nie powiedziałam jeszcze w tej kwestii ostatniego słowa. ;:306
A dlaczego obejdziesz się smakiem.??Jutro mały spacerek i po sprawie.
Jak coś kupisz to pochwal się.
Trzymaj się ciepło. ;:196

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Danusiu, u mnie padał chyba zbyt drobny śnieg, bo na gałęziach nic się nie utrzymało, trochę tylko na iglakach. Poza tym, dużo mniej go było. Było, bo wczoraj już dużo stopniało i wyschło na silnym wietrze, a dzisiaj jest prawie +10 w cieniu, a w słońcu, to upał i do wieczora nic nie zostanie ;:185
Zazdroszczę łatwego dostępu do kwitnących kwiatków zimą, to jest minus mieszkania na wsi bez samochodu w czasie pandemii ;:223 W moim sklepiku kupiłam tylko fiołeczka. Zauroczona Twoimi, zwróciłam na niego uwagę. ;:196
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MARTO nie nie wiem co lepsze.Ja ciągle się na coś skuszę.Dziś kupiłam czerwoną azalię. ;:124 Okna całe zastawione.Azalię postawiłam w kuchni bo tam najchłodniej.Pogoda u nas wiosenna.Ciepło,świeci słońce,śnieg się topi.Chyba będę musiała kupić kajak. :;230
Trzymaj się cieplutko. ;:168

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Danusiu widzę, że nadal zimowo za oknem u mnie zaczyna topnieć.
Azalie bardzo lubię, szkoda że one nie chcą się dłużej zadomowić, próbowałam raz przetrzymać w ogrodzie, ale nic z tego nie wyszło.
Hiacynty mocny zapach mają, szczególnie w pomieszczeniu jest ten zapach odczuwalny, na ogrodzie nie pachnie tak intensywnie, trzeba przy hiacyntach klęknąć, aby ich zapachem się zachwycać ;:7
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
jarha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2014, o 23:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pięknie się prezentują te hiacynty Danusiu ;:63 Na pewno Ci się uda przechować je do kolejnego sezonu. Po przekwitnięciu wystaw je na balkon, od czasu do czasu podlej dopóki liscie nie zaschną. A później o nich zapomnij do września. Jesienią posadzisz na działce.
Miłego wieczoru i spokojnej nocki ;:168
Pozdrawiam, Halszka
Mój ogród niepokazowy Cz.2
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Danusiu, mam zasadę, że wychodzę z domu tylko jeden raz w tygodniu, robię duże zakupy i nie wychylam już nosa za drzwi. Wszystko to w obawie przed wirusem. ;:108 Jednak dzisiaj nie wytrzymałam. :lol: Słoneczko tak ładnie kusiło, że wybrałam się na ryneczek, ;:65 ;:65 a po drodze mam dwie kwiaciarnie. W jednej z nich tuż za przeszklonymi drzwiami kłaniały się pięknie kwitnące fiołki afrykańskie, więc weszłam, a tam jeszcze znalazłam hiacynty, to sobie kupiłam. :tan A co sobie będę żałować. ;:306
Jednak u Ciebie zima ma się jeszcze całkiem dobrze. ;:108 U mnie już szarzyzna poprzecinana białawymi plamami. :oops: To w mieście. Na działce - jak donosi M - jeszcze bielutko. ;:303
Dobrej nocy, Danusiu. ;:19 ;:196
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

DOROTKO!
Niestety moje hiacynty zaczynają przekwitać.W ogrodzie żeby je powąchać czasami trzeba się położyć. ;:306
Pogoda u nas nawet fajna,ale już na chodnikach jest mokro.Dziś odwiedziłam dwa ogrodnicze.Mają już wystawione nasiona.Kupiłam trzy
torebki kwiatków i nawóz do storczyków ,duża butla.,Ten sam co wcześniej .Tym do storczyków można podlewać wszystkie kwiatki.
Miałam azalie w tamtym roku,rosły bardzo ładnie,ale jak wyjechałam to miały za sucho i padły.One muszą mieć ciągle mokre podłoże i chłodne miejsce.
Miłego dnia. ;:138

HALINKO dobrze radzisz,tak zrobię bo już zaczynają przekwitać,a na balkonie mam skrzynkę z ziemią,więc zadołuję razem z doniczką.
Pogoda u nas ładna.Świeci słońce,niestety śnieg się topi. ;:145
:wit ;:168

LUCYNKO!
Nie mogę mieć takiej zasady,raz na tydzień bo ciągle mam jakieś potrzeby,ale staram się iść między 10-12.
Dziś byłam w Biedronce i dwóch ogrodniczych,ale tam ludzi nie ma.Kupiłam nasionka kwiatków. ;:222 ;:124
Pogoda piękna,słoneczna,szkoda,że śnieg się topi.
Chciałam się zapisać na szczepienie,ale nie ma szans.W telewizji to tylko propaganda. ;:222
Miłego dnia. ;:168

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Danusiu, dzisiaj też słońce skusiło mnie do wyjścia z domu. ;:3 Zaplanowałam spacer i pewnie tak by się skończyło, gdyby nie to, że po drodze w Biedrze za oknem zobaczyłam pełne regały kwiatków. :shock: No to weszłam, a naturę mam taką jak ten chłop, co to żywemu nie przepuści i przytargałam do domu nowe roślinki.
Tylko dwie, ale nie potrafiłam przejść obok nich obojętnie, a są to różowo - biała azalia i pomarańczowy śniedek wątpliwy.

U Ciebie jeszcze zimę widać, u mnie już nie.
A kwiatki z działeczki jak zawsze poprawiają humor :tan. Nawet jeśli one tylko na zdjęciach. ;:108 Śliczne. ;:215

Jak to nie ma szans na szczepienie?! :roll: My się zapisaliśmy bez wychodzenia z domu i mamy termin na 24 marca w przychodni oddalonej od domu o 300 metrów. ;:303 Informacja przyszła SMS-em.

Miłego wieczoru. ;:196
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Danusiu szkoda, że hiacynty szybko przekwitają, teraz będziesz zachwycała się azalią. Cebuli hiacyntów wysuszysz i we wrześniu posadzisz na działce.
Jakie nasionka kupiłaś, proszę pochwal się. Mnie musi się udać do ogrodniczego pojechać na początku przyszłego tygodnia.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Danusiu czytam, że już ogrodnicze sklepy odwiedzasz ;:oj ja jeszcze nie choć mam niedaleko ale to jeszcze chyba za wcześnie.. Poczekam do końca miesiąca choć bardziej liczę na markety w tym względzie bo miewają ciekawsze i bardziej atrakcyjne oferty zazwyczaj.Co do szczepienia, to udało mi się zarejestrować poprzez e-mail Małżonka w pierwszej turze zapisów już na 25 stycznia... :heja Tylko godz. późna i będzie musiał pojechać z nim Syn choć to niedaleko..Ja dzisiaj tą samą drogą wysłałam e-mail i czekam jeszcze na odpowiedź..Szybko i bezstresowo!
Dobrej, spokojnej nocy! ;:196
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

LUCYNKO a to widzisz chyba cud jakiś.Wydzwaniałam od rana i dopiero po 8-ej dowiedziałam się,że nie ma
szczepionek i żadnych zapisów.Do końca marca zajmują się 80-latkami.Mojej kuzynce powiedzieli to samo.W telewizji też mówią to samo,więc bardzo mnie to dziwi,że bez wychodzenia z domu już masz termin.Piszę jeszcze raz to wielki cud,mieć takie szczęście.
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

DOROTKO kupiłam nasionka kwiatka który ciężko dostać.Dziewczyny powiedziały,że ludzie mogą szybko wykupić.W tamtym roku szukałam i nie było,a on bardzo mi się podoba.Zrobiłam zdjęcie to zamieszczę. :D
U nas dziś wisi mgła.Siedzę w domu i nigdzie się nie ruszam.
Miłego dnia. ;:168

MARYNIU odwiedzam pomału,teraz ludzi nie ma w tych sklepach.Pusto jest.Nasiona wystawili to skorzystałam.Musiałam też kupić nawóz,ponieważ mi się skończył.
U nas nie ma dużych marketów.Największy to chyba BRICO,ale nie powiem żeby tam było atrakcyjnie.W typowo ogrodniczym u nas jest duży wybór i nie takie ceny jak w Brico,niestety nasiona podrożały.
:wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Danusiu, zapewne u Was jest więcej ludzi długowiecznych, bo u nas normalnie już osoby 70+ zapisywali i wyznaczali terminy. A podobno przed przychodnią od szóstej rano stała kolejka z pięćdziesiąt osób. Sąsiad powiedział, że wszyscy dostali terminy i że w Płocku są zabezpieczone szczepionki na cały pierwszy kwartał. Natomiast nasza rodzina na Śląsku też zdołała się zarejestrować, ale nie dostali jeszcze terminu szczepienia. Mają czekać na SMS. Przypuszczam, że władze naszego miasta policzyły ludzi i zabezpieczyły odpowiednią ilość szczepionek.
Telewizji nie oglądam, nie słucham katastroficznego bełkotu, tylko staram się robić to, o czym wcześniej zostałam poinformowana. ;:108
Zdjęcia z działeczki rozweselają ;:63 ten szarobury dzień, jaki mam dzisiaj. ;:222 W dodatku z deszczem. ;:145 Bardzo lubię niebieskości, które dominują w Twoim dzisiejszym poście. ;:138 ;:138
Milej niedzieli, Danusiu. ;:167 ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”