Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 11

Post »

Ślicznego floksika sobie przytargałaś, z figlarnym oczkiem :tan
Wszystko u Ciebie wcześniej kwitnie i Palibin, rutewka, dziewanny. Swoja drogą, to muszę poszukać tej od Ciebie, bo jakoś jej nie widzę ;:185
I róża lada dzień zakwitnie? Oj, czarujesz kobietko ;:oj U mnie sporo pączków, ale jeszcze maleńkie.
Pogodnego weekendu ;:196
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2012, o 19:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cudne dziewanny masz a różyczk prawie kwitnąca to wyrywna niespodzianka majowa?
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Dziwne te dziewanny, ladniutkie i nieznane dla mnie.
A bodziszek faktycznie piękny ;:333
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Lucynko widzę że odpoczywasz od forum, nieraz też trzeba.
Ja teraz częściej zaglądam chociaż myślałam, że tego czasu na fo będzie więcej ;:306
Trafiłam tutaj na okres opadów i zalewów....żywioł wody jest okrutny, wszystko co na jego drodze nie pyta tylko zabiera.
Tutaj w Ustroniu rozlewiska nie było tak żel ale Wisła z brzegów wystąpiła i mocna się wzbudziła.

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Luciu witaj po wyborczej przerwie!
Dziewanny masz cudne i pewnie i już dzisiaj jedziecie na działkę więc wspaniałego, słonecznego i ciepłego dnia życzę ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Lucynko dzisiaj w końcu posiałam orliki od Ciebie, jak będą takie cuda jak Twoje to już zaczynam się cieszyć :heja
Zawsze dziewannę kojarzyłam taką wysoką, żółtą, a tu proszę coś innego kwitnie.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Lucynko,a w moim sklepiku jest już młody bób i stąd na talerzu też już bywa ,bardzo go lubimy,floksik śliczny ,no i chciałam zapytać gdzie kupiłaś czeremchę ,owoce chyba też dobre na dżemiki by były,a i naleweczkę by się zrobiło ,jakoś nie posadziłam do tej pory ,tak mi się wyślizgła ,jak byłam dzieckiem to jadałam taką dziką co rosła w krzakach nad potoczkiem ,u mnie znowu dzisiaj pada ,no nic nie można zrobić ,poszłam do ogrodu ,ale w pozycji jogi z tyłkiem do góry zalało i zmoczyło mi górę ;:306 ,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Lucynko a nie jest to czasem facelia :?: ...tak mi się jakoś skojarzyło to kwitnące cudo o niebieskawym kolorze. ;:oj
Surfinie te w kropki i cętki przepiękne ależ będzie widowisko jak się rozrosną.
I ja się dziwię jak te wszystkie sadzonki zmieściłaś w domu ;:138 ...teraz zapewne są już posadzone w ogródku.
Słonka i zdrówka życzę.
Żal za Mikusiem. ;:167
;:168
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Lucynko sliczne dziewanny masz ;:215 a ta roślinka o która pytasz to też mi się zdaje, że może jest to Facelia :wit
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Lucynko a gdzie Ty się zapodziałaś?
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Witajcie!
Nie było mnie z Wami, ponieważ swój czas poświęciłam mojej przyjaciółce z młodzieńczych lat.
Jako że widujemy się bardzo rzadko, za rzadko, przegadałyśmy trzy noce i całe dnie.
Narobiło mi się w związku z tym sporo zaległości na forum, które postaram się jak najszybciej odpracować.
Dzisiaj wstawię tylko kilka zdjęć z działki, odpowiem na wpisy, a do zaprzyjaźnionych ogrodów będę zaglądała sukcesywnie w ciągu najbliższych dni. Dajcie mi tylko trochę czasu. Proszę.

Maryniu - piękne dzięki za imię nieznanej mi roślinki.
Co do nalewek, to ja przeciwnie - bardzo je lubię, natomiast nie jestem miłośniczką win, a już zupełnie nie znoszę mocnych alkoholi.
Pogody i pogody ducha życzę. ;:196

Iwonko1 - floksik ładny, szkoda że jednoroczny, ale spróbuję zadbać o nasionka. Aparat przekłamuje jego kolor, bo nie jest niebieski, tylko wrzosowy z fioletowym oczkiem.
Dziewann powinnaś mieć kilka, bo one się rozsiewają i wyrastają w miejscach, w których byś się ich nie spodziewała. ;:224
U mnie przez kilka dni po deszczu było bardzo słonecznie i ciepło, toteż rośliny nabrały rozpędu.
Wczoraj znowu spadł piękny deszczyk i załatwił za mnie obowiązek podlewania, bo już zaistniała taka potrzeba, a ja nie miałam czasu. ;:7

Iguniu - dziewanny faktycznie mają się dobrze. One niewymagające i sieją się po całej działce, a różyczki dostały wody z nieba, a później dużo słonecznego ciepełka, więc ruszyły do ataku. ;:303

Aniu - dziękuję w imieniu kwiatuszków. ;:180

Krysiu - czasami tak się układa w życiu, że trzeba dokonać wyboru, ale nigdy nie zapominam o przyjaciołach z forum.
Każdy żywioł jest okrutny, a najgorsze jest to, że człowiek jest taki maluczki wobec natury. ;:108

Marysiu - witaj kochana. ;:196 Więcej radości mnie spotkało, niż się spodziewałam. Można powiedzieć: podwójne szczęście. :tan
Na działce bywaliśmy codziennie, raz dłużej, raz krócej, ale zawsze czas dla niej się znalazł. Za ciepełko dziękuję, ;:180 przydało się nam i roślinkom.

Dorotko - ta wysoka żółta to dzika dziewanna, moje są ogrodowe, jakby powiedziała moja babunia: "Takie ślachetne". Orliki wysiałam i ja, bo gdzieś mi wcięło niektóre odmianowe. ;:7

Martusiu - fajny ten Twój sklepik. W moim ani na ryneczku jeszcze tego smakołyku nie widziałam, a czekam nań z niecierpliwością. Nie sadzę własnego, bo żal mi miejsca, ;:131 za mały areał.
Czeremchę sąsiadka przywiozła mi z lasu. Pomagała synowi przy zagospodarowaniu domu pod lasem, gdzie wypatrzyła młodziutkie czeremchy. Przywiozła sobie i mnie. Ona już działki nie uprawia, a ja mam ładny krzaczek. ;:63
Dżemiku z niej nie robiłam, a nalewkę owszem, ale na razie tylko z owocu dostarczonego przez rzeczoną sąsiadkę. Oczywiście z dodatkiem jeżyn, bo podobno z samej czeremch nie należy robić przetworów.
Mam nadzieję, że do dziś woda już u Ciebie wsiąkła bądź spłynęła i spokojnie możesz zająć się ogrodem, czego życzę Ci najserdeczniej. ;:196

Elżuniu - podobno facelia, a nawet na pewno ona. Sprawdziłam u wujka G.
Surfinie powoli rosną, tylko ta ciemna przyśpiesza, ale nic to, poczekam.
Sadzonki istotnie już na rabatach i grządkach. Jak je pomieściłam... do dziś się zastanawiam, gdy patrzę na nie będąc na działce. :roll:
Dziękuję za zdrówko i słoneczko, ;:196 które dopisują jak dotąd, a Mikusia ciągle mi brakuje. ;:174

Iwonko0042 - dziękuję, ;:180 powiem dziewannom, że się podobają.
A co do facelii, to masz rację.

Danusiu - już jestem i zaczynam nadrabiać zaległości. Dziękuję za troskę. ;:196

Obiecane zdjęcia.

Już przekwitła. Obrazek

Złocień różowy.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Chaber górski czarny.

Obrazek

Obrazek

Jarzmianka.

Obrazek

Obrazek

Różyczka. Obrazek

Obrazek

Obrazek

W tunelu.

Obrazek

Jeszcze kwitną.

Obrazek

Obrazek

Już zakwitają.

Obrazek

Obrazek

Na koniec najszybciej rozwijające się surfinie.

Obrazek

Obrazek

Ta ostatnia kojarzy się z nocnym niebem, więc życzę Wam dobrej spokojnej nocy. ;:4
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Lucynko cudny ten chaber górski, cudeńko, z nasion masz, czy sadzonka?, te prymulki czerwone też sliczne, a nocka jaka będzie to jutro się okaże, na noc u nas przymrozki zapowiadają ;:202
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Przepiękne masz złocienie u mnie jakoś nie chcą zagrzać miejsca.
Czy masz Inkliwię? jak u Ciebie się sprawuje ?
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47

Post »

Witaj Lucynko,fajnie jest się spotkać, powspominać młodość a roślinki prima sort ;:215 ;:215 ;:215 ,u mnie straszą przymrozkami ,okryłam ogórki ,fasole i truskawki ,bo mimo ,że ucierpiały po poprzednich przymrozkach to okazało się ,że tylko takie wyrywne kwiatki zmarzły a teraz pieknie kwitną więc szkoda byłoby .Pozdrawiam serdecznie :wit
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Witaj Lucynko ;:128 . Bardzo ładna Inkarwilla, kiedyś miałam...wybyła nie wiadomo kiedy, szkoda bo ładna . Surfinie pewnie z twoich wysiewów, ja gotowce ;:oj . No i oczywiście nie sposób nie pochwalić piwonii , nareszcie zaczynają pokazywać swoje piękne kwiaty..u mnie także. Pogoda się poprawiła, mniej pada a więcej słonka to i więcej kolorków i niech tak już będzie bo ja już zaczynam pomieszkiwać na działeczce :heja . Pozdrawiam ;:167
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”