Ogród Marty- cz. XIII

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Marty- cz. XIII

Post »

Martuniu , dopiero narzekaliśmy , że wszędzie susza to teraz nam podlewa , Właśnie znowu u mnie leje na potęgę i przechodzi burza , dobrze , że chociaż weekend był trochę suchszy bo padało jedynie w nocy , ale masz racje , że powinny być grzybki :tan .W niedzielę podzieliłam kilka roślin to się wszystko ładnie przyjmie .Ciekawa jestem czy na tej zwykłej kalinie masz czarne mszyce i jak sobie z tym radzisz bo moja jest jeszcze mała , ale cała oblepiona , może z wiekiem jej to przejdzie ;:306 Z ciekawością będę się przyglądała Twoim piwoniom , mam nadzieję , że któraś mnie szczególnie zauroczy bo czas zaprosić ich więcej do ogrodu .Masz piękny busz , rodki olbrzymy dają czadu ,katalpy zaczynają też się zielenić a przecież większość kwitnień dopiero przed nami . Wiosno trwaj :D .Pozdrawiam cieplutko . ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Martusiu woda wsiąkła, wykoszone i pięknie jest, te wielkie kwiaty różanecznika są piękne, podziwiałam takiego w Arboretum w Glinnej u nas, przesliczne te różaneczniki, u mnie nie chciały rosnąć, musiałam je oddać, no nie wszystko można mieć, nie ta ziemia chyba. Spacerek sobie piękny zrobiłam po Twoich ścieżkach, masz rację, jak wykoszone od razu pięknieje ogród ;:215 , niezmiennie zachwycam się tym wilczomleczem, jest cudowny ;:167
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Martusia ogród jak z bajki... nawet ten deszcz nie odbiera mu uroku... Pod urokiem Twojego placyku z katalpami zaprosiłam do siebie 3 jutro mają dojechać... mam nadzieję że się rozgoszczą. zadomowią i zostaną... Podziwiam twoje różaneczniki i zaprosiłam takiego małego co zakwitł na biało... no może coś z niego będzie... Pozdrawiam i niech już pada tylko w ramach podlewania i nic ponad to.
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Martusiu, jestem zachwycona Twoim różanecznikiem, a także tym różowiutkim powojnikiem. ;:111 ;:111 Ileż ten powojnik ma kwiatków! :shock:
Poza tym piwonie, które kocham za ich piękny aromat. ;:108 Tyle Ci ich zakwitło i co jedna to ładniejsza!!! ;:138 ;:138
Niech już ta woda wsiąknie, byś spokojnie mogła sobie spacerować ;:65 ;:65 ;:65 wykoszonymi ścieżynami i zachwycać się swoim ślicznym ogrodem. Buziaczki. ;:79 ;:79
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Marto u Ciebie jakoś tak wszystko szybciej :) Rhodki kwitną, moje jeszcze w pąkach, piwonie też u Ciebie już pokazują swoje piękno ;:oj ogród podlany może i za mocno, ale w pełni kwitnienia. Prawda jak się trawkę wykosi to działka całkiem inaczej się prezentuje :)
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witam wieczorową porą ,wczoraj zaczęłam pisać do Was ,ale jakoś nie miałam siły ,wszystko skreśliłam i poszłam do łóżeczka ,i całą noc się mordowałam ,tak nie mogłam spać ,podobno dużo ludzi fatalnie się czuło ,bo duże zmiany ciśnienia były,dzisiaj piękna pogoda była,ale ja nie dożycia bo nie wyspana ,coś w ogrodzie działałam ,przygotowałam górki pod dynie ,bo już zdążyły zarosnąć ,a już miałam je wcześniej przygotowane ,myślę ,że jutro w końcu wysieję .

Marysiu,ja napisałam,że zakwitły piwonijki ,widać ,że czytasz szybko :uszy ten duży różowy różanecznik już rośnie u mnie w innym miejscu ,bo sobie go rozmnożyłam ,ogród się poprawia ,ale jeszcze dużo do zrobienia ,nie wszystkie epimedia są takie same wysokie ,to nic nie szkodzi bo wszystkie piękne,fajnie spędziłaś niedzielę ,ja natomiast siedzę w domu jak ta kwoka ;:306 nic nie robię i nawet myśleć mi się nie chce ,pozdrawiam ;:196

Basiu,Valentine ma piękny czerwony kolor ,ja też lubię serduszki ,miło,ze podobają się moje zakątki,pozdrawiam ;:168

Martusiu,jak świeci słoneczko to i kwiatuszki świecą kolorami ,moje rośliny to już są ochlane ;:306 ,piwonie zaczęły i teraz potrwa ich kwitnienie i będzie pięknie i pachnąco,pozdrawiam ;:168

Teresa,podlewać nie muszę bo pod nogami chlupie ,piwonie zaczynają kwitnąć i robi się piękniej ,miło ,że wpadłaś na spacerek ,pozdrawiam ;:168

Joasiu,bzy sa piękne i muszą być w ogrodzie ,ich zapach i odcienie różu i fioletu są niezastąpione ,piwonie zaczynają swój spektakl,pozdrawiam ;:168

Beatko,,piwonie zaczynają zachwycać ,żywokost jest super z tym kolorem ,mogę posłać sadzonkę ,cieszę się ,że miło Ci sie spaceruje po ogrodzie ,pozdrawiam ;:168

Tereniu,miło,że jesteś i podoba się w moim ogrodzie ,pozdrawiam ;:168

Elżuniu,oj dolało nam ,przynajmniej mnie bardzo ,teraz ogród sie zieleni jeszcze bardziej i roślinki rozkwitają ,bo słoneczko świeci częściej ,w innych latach miałam na tej kalinie mszyce ,była pryskana to teraz już któryś rok nie ma nic ,piwonie bardzo mnie cieszą ,bo bardzo je lubię ,będę pokazywać systematycznie ,kwitnienia dopiero się zaczynają ,ogród sie zapełnia ,pozdrawiam majowo ;:196

Iwonko,ja myślę,że różaneczniki rosną bez problemu tylko trzeba im dać odpowiedniej ziemi,szeroko i odpowiednio głęboko,spaceruj do woli jak podoba sie ogród,bardzo mi miło ,że jesteś ,pozdrawiam ;:168

Ewciu,dziękuję ,fajnie ,że zaprosiłaś katalpy ,one tak cudownie kwitną i pachną ,różaneczniki olbrzymy sie zrobiły te pierwsze zasadzone ,teraz obok dwóch dużych zakwita trzeci duży taki żółto-kremowy ,ja też uważam ,żeby padało tylko w formie podlewania ,pozdrawiam ;:196

Lucynko,część różaneczników mam bardzo duże ,a część mniejsze -te później sadzone ,powojniki ładnie rosną ,może przysypię pęd i zrobię Ci sadzonkę ,jak tylko chcesz ,piwonie zaczynają swój popis ,ja też kocham zapach piwonii i ich jedwabne płateczki,mam gumowce to jakoś ciapię nogami po ogrodzie ;:306 ,pozdrawiam i wspaniałych snów ;:196

Mariuszu,mnie sie wydaje,że w innych ogrodach szybciej niż u mnie ,to dopiero pierwsze piwonie zakwitają ,a reszta w pąkach to wszystko zależy od odmiany ,u mnie piwonie kwitną prawie 2 miesiące ,uwielbiam jak mam trawę wykoszoną ,bo dopiero wtedy widać w ogrodzie naszą pracę i kosimy raz w tygodniu,pozdrawiam :wit :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Fakt jak ktoś czyta w pozycji horyzontalnej o 23.30 to mogą mu się piwonijki z powojnikami pochrzanić :;230 :;230
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Zapraszam na spacerek ,słoneczko przyświeca ,jest cieplutko,więc myślę ,że spacer wśród roślin będzie udany .
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kopytnik ,świetnie wygląda pod krzaczkami
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

U mnie pada cały dzień! Siedzę w domu tylko w ;:101 szukam rozrywki ...Przyszłam i do Twojego cudownego ogrodu.Nasyciłam oczy piwoniami i pospacerowałam z wielką przyjemnością ogrodowymi ścieżkami! :tan ;:138
Miłego dnia Marto! ;:196

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Martusiu, wreszcie ogród skąpany w słońcu i aniołki się pojawiły! U Ciebie to jest gdzie pospacerować! Piękny czas kwitnienia różaneczników i azalii - muszą się spieszyć, bo piwonie depczą im po piętach ;:65
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Sporo tych gości miałaś. Buzie uśmiechnięte, widać że było wam fajnie razem :D Ale nie mogło być inaczej po spacerach w twoim pięknym ogrodzie i zaserwowanych pysznościach :D
U mnie też ostatnio często pada, jednak jak tylko przypomnę sobie suszę, która panowała już o tej porze w tamtym roku to wcale nie narzekam :wink:
Wszystko cudnie kwitnie, ale z wyjątkową przyjemnością obejrzałam rododendrony, bo nie mam ani jednego i piwonie, bo u mnie jeszcze nie kwitną :shock:
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Martuś, co robisz, że mam takie okazałe rododendrony? Mam ochotę złapać za łopatę i wykopać te moje drapaki :evil:
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27

Post »

:wit Martusiu, Rododendrony masz boskie ;:167 jak one pięknie się rozwinęły, w sobotę na spotkaniu miały jeszcze sporo pąków zamkniętych, a czy na pierwszym zdjęciu to Lilak Meyera? jakoś mi umknął na przechadzkach w Twoim ogrodzie , ale przy tylu pięknych roślinach mogło się to zdarzyć :wink: Dobrej pogody zyczę, pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Martus :wit
Burza kolorów i różności u Ciebie. Jak zawsze pięknie. .
Zainteresował mnie kopytnik.pod krzaczkami rośnie. Czyli świetny uzupelniacz ? I cień znosi ? A słońce ?
Azalie ognista chyba taka sama mamy. Wilczomlecz piękny.
I ja go mam -od Ciebie. Wciąż pamiętam. Dzięki ;:196 aniołek pod paprociami wygląda ślicznie. ;:173
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Ogród jak zawsze pięknie wygląda. Miałyśmy jeden dzień fajnej pogody, a teraz ulewy za ulewami.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”