Bożenko coś musiałam robić nie tak skoro nie wyszła. Trochę jestem wkurzona na te kury
Witaj
Michałku dobrze, że choć wirtualnie się odkopałeś

Już się trochę martwiłam gdzieś się zaś zapodziałeś

Dzisiaj w prognozie widzę nawet -22 na jutro i zaczynam się bać

czyżby krakanie o zimie stulecia miało się ziścić.
Witaj
Jagi 
ja tam nic nie przewidziałam tylko przez przypadek oglądałam prognozę w telewizorze

Mam w pamięci Twój zieloniutki ogród i nie mogę sobie wyobrazić tego o czym tu piszesz. Jakbyś miała Bernardyna to by Cię odkopał, a koty...to koty
Nasiona to tak na przekór, na przekór tej zimie co przyszła

A toś strzeliła z tym trzecim zasiewem widać nie wiesz, że mam
kanocka wyskrobka 
Ściskam Cię
Ewelinko u mnie miejscami takie zaspy, że roślin nie widać wcale ale niektóre róże tylko nogi mają w śniegu, a reszta narażona na mróz i odczuwalną nawet do -26 st a to już granica niektórych moich róż

Takie brateczki to u Jagi jeszcze niedawno czarowały na aktualnym zdjęciu

Pozdrawiam
Witaj
Lisico! takie łąki z krowami spotykałam nim kupiłam dom w B. Jest tu Instytut Zootechniki i kiedyś na polach popegeerowskich wypasał takie stada...no może nie takie, bo typowe krówki cukierkowe biało-czarne

Teraz produkcja mocno ograniczona, ale niedawno tam byliśmy podwożąc naszego znajomego rolnika, który co jakiś czas kupuje kilka sztuk byczków i hoduje.
Czy krowy się zatrzymały czy Ty się oddaliłaś

Szczęśliwego Nowego Roku
Witaj
Eluś 
zawsze wieczorem zasiadam z Wami i mam czas, możemy o kurkach i o kogutach

Jestem też wcześnie rano, potem dla higieny zamykam komputer i staram się nawet w smartfona nie zerkać

Pytaj o co chcesz możesz na pw , w wątku albo nawet na maila, co wiem to powiem.
Oj żebyś wiedziała, że jak za oknem sypie to o siewach myśli się jakoś tak spokojnie
Witaj
Beatko 
najpierw sobie popatrzymy, poczytamy, a potem zaczniemy szaleństwa parapetowe

Urodziwe krasule
Witaj Moja Hanysko Droga dodam
Ewuniu, bo Was tu trochę zagląda

obiecuję sobie, że jak zdrowie dopisze mnie i mojemu kierowcy to go wywiozę do którejś z Was i Was wyściskam osobiście! Ja też uwielbiam arbuzy szczególnie latem jak upał, mogłabym go jeść garściami
Witam Cię
Basiu 
! Mam nadzieję że pochwale się w lecie soczystym arbuzem, zdradzę Ci na ucho że dokupiłam jeszcze żółtego
Małgosiu astry siałam do ziemi z worka, a Marta powiedziała że w takiej ziemi astry nie wyrosną, one lubią zwięzłą glinę. Dlatego jak siałam na rozsadniku w polu to wychodziły, a w skrzynce

Ziemia zdobyła już tyle głosów, że jak będę w okolicy dokupię więcej
Agnieszko witam Cię w optymistycznym nastroju, mimo że za oknem biało to kolorowe torebusie sprawiają że robi się cieplej i weselej. Ziemia wygrała plebiscyt!

Wiesz ja lubię te nasze polskie krówki ciągutki
Witaj
Irenko ja chyba wstawiłam link do wątku Tereni Terdob, bo ona dała taką listę a ja wstawiałam linki do angielskiego blogu o sianiu w zimie więc nie wiem o który Ci chodzi
Opakowania wtórne zbieram za Waszym poleceniem od jakiegoś czasu i pewnie mi na razie wystarczy, ale zacznę zbierać inne na pikowanie krzaczków pomidorowych

A Ty w jakie opakowania wtórne zaopatrzyłaś się hurtem w jeden dzień? Heliotropu nie sieję ! obraziłam się na niego