Początek mojej przygody ze storczykami- kayah

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p
Od: 21 maja 2007, o 00:50

Post »

;:111 ale śliczne i jaka ilość, aż siedem za jednym razem ;:109 cena faktycznie rewelacyjna, ja z racji bzika na punkcie białych to zachwycam sie phalaenopsisem z tym różowym na brzegach, wszystkie jednak cieszą oczy ;:113 niech Ci pięknie kwitną ;:215
kayah
100p
100p
Od: 28 sty 2008, o 19:04

Post »

Z dendrobium to nawet 8 ;:1 . Ale co tam jak szalec to szalec, hehe :)
Awatar użytkownika
MaJ@
100p
100p
Od: 24 sty 2008, o 16:19

Post »

Cudowne u mnie na giełdzie są falki bez kwiatów za 10 zł ale ci się udało
kayah
100p
100p

Post »

Ja na giełdzie takie bez kwiatów widziałam po 8zł...
Awatar użytkownika
miluck
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2008, o 21:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cudowne!! A ten malinowy jak marzenie, (przynajmniej moje).Kurczę dobrze ,że u nas niema takich wysprzedaży bo chyba by mi miejsca zabrakło do stawiania kwiatów!!
Gratuluję , są piękne ,że niewspomnę o tym którym zaczęłaś temat.
Awatar użytkownika
-leila-
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 11 paź 2007, o 20:53

Post »

Kayah, ty tak nie szczuj ludzi tymi cenami za takie okazy, bo forumowicze nam tu popadają na zawał jak nic :wink: - ja też czytając twoje posty obawiam się o swoje zdrowie :wink:
Ja ostatnio za 10 zł kupiłam fałka z dziurą z liściu i w ogóle "lekko" po przejściach. Po przesadzeniu twardziel dochodzi do siebie i wykazuje całkiem niezłą chęć życia.
Dostałam od mojego kochanego męża na tegoroczne walentynki Cymbidium i czytając wszystkie posty o nim zaczynam się bać.
Moje fałki trzymają się super wszystkie mi zakwitły w tym roku, ludisia zabiera się za rozrastanie, dendrobium pokazuje korzonki - a też po przejściach kupione. Niestety dostałam już zakaz zakupu nowych okazów bo w naszym mieszkanku się parapety skończyły :lol: a mi tak jak tobie - apetyt rośnie w miarę jedzenia.

pozdrawiam
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37

Post »

O matko jakie zakupy :shock: :shock: .
Ja dzisiaj z przeceny kupowałam falki po 15 zł.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

super Phalaenopsisy :) Ja mam ich zaledwie 14 (Phal.) , ale jak gdzieś spotkam jakieś tanie lub ładne, to sobie kupię.
Awatar użytkownika
chmara3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2007, o 00:18

Post »

Witam!!!
Kayah Ty mnie dobijasz za taka cenę o rany ja jakbym miała taką giełdę w poblizu to chyba miałabym już wszystkie parapety i stołeczki zajete hehe ;:224 także wcale Ci się nie dziwie, ale niestety ja mam do LM daleko czy OBI a co dopiero na jakąs giełde ;:151
Gratuluje galopująco rosnącej kolekcji ;:114
Pozdrawiam
Kiedy coś uparcie gaśnie zaufaj iskierce nadziei ~~~~ Pozdrawiam Aga
Moje storczyki :)
Moje kaktusiki:)
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

szkoda, że moja tak szybko nie rośnie...
Awatar użytkownika
Narine
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2007, o 20:51

Post »

Obrazek Takie cudo za 10zł???? Istny rarytas :roll: Chyba zaczynam chorować... :wink:
kayah
100p
100p

Post »

Witam po dłuższej przerwie. Nie spodziewałam się, że znajdę tu tyle pochwał :) . Dziewczyny, jak na razie wszystkie moje storczyki kupione za 10zł wciąż kwitną, widzę że im u mnie dobrze, bo puszczają nowe korzonki powietrzne a ze ślepych oczek niektóre wypuszczają nowe pędy kwiatowe :D .
Strasznie mnie kusi żeby znowu się wybrać na giełdę, no ale niestety przy dwóch uczelniach nie mam szans się tam wybrać w tygodniu rano, kiedy można tam coś kupić. Poza tym cięzko się tam dostać bez karty, a mnie już chyba rozpoznają, bo ile razy w ciągu roku mama może mieć urodziny ;:1 .
kayah
100p
100p

Post »

Witam.

Mam problem z jednym z moich falków. Dzisiaj rano podczas codziennego przegladania zauważyłam, że pod liścmi znajdują się takie maleńkie białe robaczki z odnóżkami. Domyślam się, że mogą to byc wełnowce lub przędziorki. Niestety nie wiem które z nich to są, bo nie wiem jak wyglądają. Przemyłam liście wodą z mydłem i odizolowałam go od pozostałych kwiatów. Co jeszcze mogę zrobic :?:
Proszę o pomoc.
kayah
100p
100p

Post »

Własnie znalazłam zdjęcie i internecie i już wiem że to na pewno wełnowce. Jak można z nimi walczyc :?:
Awatar użytkownika
monisia
200p
200p
Od: 9 lut 2008, o 17:24

Post »

Kayah ja też walczę teraz z jakimiś robalami, Jovanka poleciła mi Provado-z tego co czytam na opakowaniu to na wełnowce tez działa.Powodzenia ;:125
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”