Zieloni mieszkańcy - Beata T
- gucia
- Przyjaciel Forum
- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
W życiu bym nie pomyślała, żeby podlewać wywarem doniczkowce!
Teraz już wiem, skąd u Ciebie takie Cuda!
Teraz już wiem, skąd u Ciebie takie Cuda!
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
Tak tak Przemo jedną tak popisałam a drugą tak już poprawiłam przeoczenie
dzięki że w porę zwróciłaś uwagę mogłam jeszcze poprawić :P
Aniu więcej światła: ta pierwsza rośnie 1,5 m od okna , a ta druga przy oknie tylko północnym hmm... no ładniej by wyglądała taka kremowa, ale bliżej nie mam gdzie postawić

Aniu więcej światła: ta pierwsza rośnie 1,5 m od okna , a ta druga przy oknie tylko północnym hmm... no ładniej by wyglądała taka kremowa, ale bliżej nie mam gdzie postawić

- piku
- Przyjaciel Forum
- Od: 12 lip 2007, o 13:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dorodne i zadbane masz roślinki :P Piękne to żółciutkie kalanchoe
Ja mam pomarańczowe, może chciałabyś wymienić się gałązkami na wiosnę
A co do trzmieliny to ten gatunek nie zimuje w gruncie, ja mam taką już w dużej donicy i na zimę zawsze wnoszę do domu
Ukorzeniałam gałązki w wodzie i miałam więcej roślin więc jedną na próbę zostawiłam na zimę w gruncie- nie przetrwała 

- agaxkub
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 paź 2007, o 09:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
moja trzmielina kupiona zresztą nie wiem czemu kiedyś tam hi hi jako hebe zrzuciła wszystkie liście śpi w najlepsze, ale pączki już powoli widać
ja trzymam ją cały sezon w ogrodzie, ale nie wysadzam na grządke tylko stoi sobie w doniczce
bluszczyk super czy on szybko rośnie?
a epipremum.... chyba będe się do ciebie na wiosne szeroko uśmiechac
O jak miło że podobają się wam niektóre moje kwiatki
effa mam taką nadzieje że coś dojdzie muszę głośno powiedzieć żeby na imieninki przynieśli kwiatki hmm...
ale żeby chcieli to zrobić to już nie mam sposobu
piku tą trzmielinę kupiłam kiedyś i tak sobie rośnie , no szkoda że się nie utrzymała w ogrodzie , o u Agi w doniczce stoji to mam zagadkę do rozwiązania ...
Chętnie się wymienię i będę wdzięczna za każde cudo którego nie mam czy ja mogę prosić o "paluszka " no i musisz mi powiedzieć jak mam zapakować czy teraz ukorzeniać ... :P
Ago ten bluszczyk jak strzałeczka dość szybko rośnie ten drugi wolniej widać to po zdjęciu że prawie go nie widać w doniczce tak ta strzałeczka szaleje
nigdy nie sadziłam ze środka pędu ale podejrzewam że to nie ma znaczenia , czekam na podpowiedz co mam zrobić żeby było dobrze :P bałam się wysyłać ryc...teraz w mrozy bo poprzedniej osobie zeszła łupinka jak będziesz sadzić teraz to już wysyłam :P

effa mam taką nadzieje że coś dojdzie muszę głośno powiedzieć żeby na imieninki przynieśli kwiatki hmm...
ale żeby chcieli to zrobić to już nie mam sposobu

piku tą trzmielinę kupiłam kiedyś i tak sobie rośnie , no szkoda że się nie utrzymała w ogrodzie , o u Agi w doniczce stoji to mam zagadkę do rozwiązania ...

Chętnie się wymienię i będę wdzięczna za każde cudo którego nie mam czy ja mogę prosić o "paluszka " no i musisz mi powiedzieć jak mam zapakować czy teraz ukorzeniać ... :P
Ago ten bluszczyk jak strzałeczka dość szybko rośnie ten drugi wolniej widać to po zdjęciu że prawie go nie widać w doniczce tak ta strzałeczka szaleje