Jestem,wróciłam i już pędzę do Was i do waszych pięknych ogrodów

Tam,gdzie z rodzinką mieszkaliśmy nie było internetu...okazało się,że mogę bez niego żyć,choć brakowało mi wieczorkiem chwili,aby zaglądnąć do Was
Nasz pobyt nad polskim morzem był krótki,bo tylko trwał 5 dni,ale bardzo udany

Nareszcie nie padało i nawet dzieci raz się pokąpały
Mieszkaliśmy 100 m od morza,więc obowiązkowo zachód słońca codziennie musiał być zaliczony
Gąski to malutka miejscowość,nie ma straganów z drobiazgami,więc i nie ma gdzie tracić kasy,zatem codziennie gdzieś jechaliśmy.
Pewnego dnia przypadkowo jadąc do Koszalina zobaczyłam w ostatnim momencie wielki bilboard z reklamą ogrodów
Codziennie wierciłam mężowi w brzuchu,że ja tam muszę pojechać,koniec kropka,nie mogę ominąć takiej okazji...
Ogrody Hortulus zwiedziliśmy w czwartek,cudowne miejsce,warto tam pojechać i pospacerować.Dobrze,że zabrałam aparat,zresztą jest to nieodłączny sprzęt,bez którego nigdzie się nie ruszam.Martwiłam się,że nie zrobię wystarczająco dużo zdjęć,że mi zabraknie baterii,tyle pięknych zakątków ech...na szczęście obyło się bez tragedii,na styk starczyło...
Madziu,
Alexia,
Monisiu,
Grażynko,
Krysiu,
Basiu,
Wandziu,
Justynko,
Pepsi,
Dorcia,
Jolu,
smolka serdecznie Was witam w kolejnej części moich ogrodowych zmagań
Aniu Ann z Ewcią jestem w kontakcie,jak tylko będą chętne osoby to się dołączam do zamówienia w Agel
Anabuko hortensje zdobywają moje serducho,potrafią cieszyć aż do późnej jesieni,kiedy stają się najpiękniejsze.
Obita witaj u mnie:) Crown Princesse jest bardzo ciekawą różą,choć jeszcze młodziak już mi się podoba.
Aneczka masz rację,pomyłka Garden of Roses otacza szałwia

Dzięki za sprostowanie.
Milenko Maria Theresa na pewno pokaże swoją witalność w następnym roku.U mnie to terminatorka.Potwierdzam,że CPM długo trzyma kwiat,a to atut
Andziu miło,że jesteś,ja również lubię odwiedzać Twój wątek,ponieważ zarażasz mnie pozytywnie swoją życzliwością
Aniu30 czekamy razem na piękną końcówkę lata i złotą jesień...
Anetko Gąski to malutka miejscowość,spokojna,to jest to co lubię...
Ciekawe czy wypatrzyłaś coś ciekawego w Agel?
Persymona tej jesieni planuję posadzić kilka paczek tulipanów,dzisiaj właśnie zakupiłam w B

Do tego krokusy,bo jakoś mi zniknęły...
Sabinko wybierając róże staram się najpierw zasięgnąć opinii o danej odmianie,ale znając mnie jak zobaczę czasem ładną różę,to oczy robią swoje,a potem zamartwiam się czy da sobie u mnie radę...
Annabelle to piękna hortensja,ach te wielkie kule
Edulkotku oj tak ochłodziło się u nas,mało słoneczka...
Monikamrk rozplenica zimuje u mnie bez okrycia,ale możesz przykryć ją gałązkami świerku,zawsze to jakieś schronienie,aniżeli nic...
Gosiu poluję w tym roku na Lavender Ice i nie odpuszczę

Blue For You to też pięknotka
Dorotko Maria Theresa dostaje tylko kopczyk na zimę i co roku ładnie odbija.Dobrze,że ją zamówiłaś
Ja przy okazji chętnie dokupię drugą.
Danusiu Secret Joy to cudna jeżówka,uwielbiam z tej serii wszystkie ...
Violu cieszę się,że sałata już konsumowana przez Waszą rodzinkę

Moja mamcia posiała po raz drugi i turkucie chyba zjadły młode siewki ech
Mam nadzieję,że nikogo nie ominęłam...jeśli tak to krzyczcie,pomacham łapką
Ogrody Hortulus