Zakątek Annes cz4...złota jesień...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zakątek Annes cz4...złota jesień...

Post »

Aniu jestem u Ciebie :) ...sałata wyśmienita .. miałaś rację ;:215 świetna do kanapek z pomidorkiem .. serkiem

mniam :)

Piękną masz jeżówkę ;:167

róże oczywiście cudowne .

Buziaki dla Ciebie .
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Jestem,wróciłam i już pędzę do Was i do waszych pięknych ogrodów :heja Tam,gdzie z rodzinką mieszkaliśmy nie było internetu...okazało się,że mogę bez niego żyć,choć brakowało mi wieczorkiem chwili,aby zaglądnąć do Was :(
Nasz pobyt nad polskim morzem był krótki,bo tylko trwał 5 dni,ale bardzo udany ;:333 Nareszcie nie padało i nawet dzieci raz się pokąpały :D
Mieszkaliśmy 100 m od morza,więc obowiązkowo zachód słońca codziennie musiał być zaliczony ;:215
Gąski to malutka miejscowość,nie ma straganów z drobiazgami,więc i nie ma gdzie tracić kasy,zatem codziennie gdzieś jechaliśmy.

Pewnego dnia przypadkowo jadąc do Koszalina zobaczyłam w ostatnim momencie wielki bilboard z reklamą ogrodów ;:oj
Codziennie wierciłam mężowi w brzuchu,że ja tam muszę pojechać,koniec kropka,nie mogę ominąć takiej okazji...
Ogrody Hortulus zwiedziliśmy w czwartek,cudowne miejsce,warto tam pojechać i pospacerować.Dobrze,że zabrałam aparat,zresztą jest to nieodłączny sprzęt,bez którego nigdzie się nie ruszam.Martwiłam się,że nie zrobię wystarczająco dużo zdjęć,że mi zabraknie baterii,tyle pięknych zakątków ech...na szczęście obyło się bez tragedii,na styk starczyło...

Madziu,Alexia,Monisiu,Grażynko,Krysiu,Basiu,Wandziu,Justynko,Pepsi,Dorcia,Jolu,smolka serdecznie Was witam w kolejnej części moich ogrodowych zmagań :wit

Aniu Ann z Ewcią jestem w kontakcie,jak tylko będą chętne osoby to się dołączam do zamówienia w Agel :uszy

Anabuko hortensje zdobywają moje serducho,potrafią cieszyć aż do późnej jesieni,kiedy stają się najpiękniejsze.

Obita witaj u mnie:) Crown Princesse jest bardzo ciekawą różą,choć jeszcze młodziak już mi się podoba.

Aneczka masz rację,pomyłka Garden of Roses otacza szałwia ;:108 Dzięki za sprostowanie.

Milenko Maria Theresa na pewno pokaże swoją witalność w następnym roku.U mnie to terminatorka.Potwierdzam,że CPM długo trzyma kwiat,a to atut ;:333

Andziu miło,że jesteś,ja również lubię odwiedzać Twój wątek,ponieważ zarażasz mnie pozytywnie swoją życzliwością ;:168

Aniu30 czekamy razem na piękną końcówkę lata i złotą jesień...

Anetko Gąski to malutka miejscowość,spokojna,to jest to co lubię...
Ciekawe czy wypatrzyłaś coś ciekawego w Agel?

Persymona tej jesieni planuję posadzić kilka paczek tulipanów,dzisiaj właśnie zakupiłam w B ;:215 Do tego krokusy,bo jakoś mi zniknęły...

Sabinko wybierając róże staram się najpierw zasięgnąć opinii o danej odmianie,ale znając mnie jak zobaczę czasem ładną różę,to oczy robią swoje,a potem zamartwiam się czy da sobie u mnie radę...
Annabelle to piękna hortensja,ach te wielkie kule ;:170

Edulkotku oj tak ochłodziło się u nas,mało słoneczka...

Monikamrk rozplenica zimuje u mnie bez okrycia,ale możesz przykryć ją gałązkami świerku,zawsze to jakieś schronienie,aniżeli nic...

Gosiu poluję w tym roku na Lavender Ice i nie odpuszczę ;:108 Blue For You to też pięknotka :uszy

Dorotko Maria Theresa dostaje tylko kopczyk na zimę i co roku ładnie odbija.Dobrze,że ją zamówiłaś ;:108
Ja przy okazji chętnie dokupię drugą.

Danusiu Secret Joy to cudna jeżówka,uwielbiam z tej serii wszystkie ...

Violu cieszę się,że sałata już konsumowana przez Waszą rodzinkę :uszy Moja mamcia posiała po raz drugi i turkucie chyba zjadły młode siewki ech ;:222

Mam nadzieję,że nikogo nie ominęłam...jeśli tak to krzyczcie,pomacham łapką :wink:

Ogrody Hortulus ;:167

Obrazek
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Witaj Aniu :wit
w ogrodach Hortulus byłam w kwietniu , dopiero budziły się pierwsze rośliny do życia , i na pewno nie było wtedy tak piękne jak jest teraz w pełni sezonu ;:185 ale i tak wciąż jestem pod wrażeniem tego niesamowitego miejsca :heja
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Monika ja mogłabym mieszkać nieopodal tych pięknych ogrodów,zrobiły na mnie ogromne wrażenie ;:333 Na wiosnę być tam,kiedy kwitną tulipany echhh...byłaś może w labiryncie? Tam nie dotarliśmy,ale pewnie następnym razem i tam pojedziemy ;:333
W markecie różne ciekawostki i ozdoby ogrodowe,ale ceny dość zaporowe.Żałuję,że nie kupiłam niebieskich kul ze szkła,które można wetknąć w donice ;:222

Ogród w stylu angielskim ....i róże ;:167

Obrazek
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Aniu ciekawa jestem jak oni przycinają i wybierają opadnięte liście ,czy rże z tego środkowego rzędu ;:7
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Aniu, wiem co czujesz po pobycie w tym pięknym miejscu. Byłam, podziwiałam i koniecznie muszę powtórzyć, ale tak jak mówisz, w okresie kwitnienia cebulowych i w okresie wisterii :D
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p

Post »

Aniu ja byłam w kwietniu , labirynt jest otwarty od maja ;:145 , więc nie miałam okazji , sklepik owszem ciekawy ale ceny ;:224 , jednak nie wyszłam z pustymi rękami , mam stamtąd sosnę bośniacka , cudna jest ale cena już nie ;:185 , i drewnianą donicę na schody przed domem , ten biały ogród romantyczny z kwitnącymi białymi tulipanami no boski ;:202 a liście po zimie szczególnie z tego grabowego żywopłotu wybierają ręcznie ;:222 , cały sztab ludzi tam widzieliśmy , widziałyście może te wiśnie japońskie przycięte na okrągło , gdyby nie etykieta nie uwierzyłabym że to wiśnia , taka gęsta i tak równiutko przycięta ;:180
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Cieszę się Aniu, że pogoda w miarę dopisała, ze wypoczęliście. Dziękuję za zdjęcia z Hortulusa. Mam nadzieję, że i ja się tam kiedyś zjawię.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Chłodno,szaro i mżawka z rana...miałam wczoraj jechać na działkę,ale nie udało się,przeniosłam plan na dzisiaj,a tu pogoda nie za bardzo.
Ale i tak pojadę,bardzo się stęskniłam za moim kawałkiem ziemi,różami,hortensjami i wszystkim co zielone:)

Danusiu o tym nie pomyślałam,jak oni to pielęgnują? Może mają specjalne urządzenia wciągające liście?

Pepsi oj pewnie tam zawitam znowu,kiedy będziemy blisko:) W markecie mieli pełno cebul do sprzedaży,widziałam Ice Cream,ale nie dałam się skusić,cena jednej cebuli to koszt 9,80 ;:124 Aż tak bardzo zdeterminowana nie jestem,poczekam aż stanieją ;:108

Moni nie widziałam wiśni,wiele nie obejrzałam,tak to jest z dziećmi....nudzą się troszkę,ale jak znaleźli trolla to już ciekawiej się zrobiło i z wielką ochotą szukali następnych ;:108
Biały ogród wiosną to musi być cudny ech... ;:167

Aneczko polecam,warto tam zawitać,można poczuć się jak w raju ;:167

Jeżówek cała masa...nie kupiłam,mam juz swoich sporo:)

Obrazek

Trolle pochowane gdzieś w zakamarkach ogrodu:) Moje dzieci szukały ich chętnie:)

Obrazek

O tu jeszcze jeden...

Obrazek

Obrazek

Niebieska sofa z mozaiki...od razu pomyślałam o Joli April i jej niebieskich dodatkach:)

Obrazek

Tudzież mostek prowadzący w niezwykłe miejsca...

Obrazek

Cegła...

Obrazek

Ogród wiejski...

Obrazek

Regał z przetworami wszelakimi...

Obrazek

Obrazek

Łany rudbekii...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tu zatrzymywało się sporo osób....styl Gaudi...

Obrazek

Obrazek

Rajski ptaszek...

Obrazek

Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit
Dziękuję za piękną fotorelację z Hortulusa. ;:63 ;:63
Szkoda,że mam tak daleko do nich :(
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Fajna relacja. ;:215
Chociaż nie podobały mi się róże zamknięte w bukszpanie.
Ani dojść żeby powąchać, ani przyjrzeć się z bliska, no i za szeroki ten żywopłot, jakby przerośnięty.
Ale oni może mają taki gust ? :uszy
Grażyna.
kogro-linki
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Aniu, dzięki za fotki. Ptaszka mam idealnie takiego samego...jako przycisk do luźnych dokumentów :D A styl wiejski i te łany kwitnące jak najbardziej do mnie przemawiają, te Gaudiego są ciekawe, ale jak dla mnie ..za szalone. :wink: Pięknie tam, prawda?
Jeżówki w donicach strasznie wyciągnięte. :(
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p

Post »

Prócz samych ogrodów oczywiście , super maja tam te wszystkie dodatki , trolle , chatka czarownicy , kanki , ptaszki , jest też tam taka furta do ogrodu metalowa , super , ja byłam wiosną muszę się jednak latem tam wybrać ;:65 , Misooo jedziemy ;:224
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przed południem wybrałam się na giełdę w celu zakupienia wrzośca na balkon:) Przy okazji spojrzałam na ofertę cebul na sztuki,cebula za 2 złocisze ;:173 Drogo....nie kupiłam,poza tym mam moje z B :D
Później pojechałam stęskniona na działkę,tyle dni jej nie widziałam ;:224 Dojeżdżając na miejscu jak zaczęło lać,to już na początku miałam dosyć.Przeczekałam lawinę deszczu,po czym jak zając przeskakiwałam kałuże pędząc na działkę ;:224
I co zastałam? Wszystko pozalewane,róże namoknięte biedactwa stoją w deszczu z mokrymi łebkami.Cieszą się natomiast krzewy i drzewa oraz żurawki ;:333

Aniu-anabuko miło,że Ci się podoba,ja byłam zachwycona,po raz pierwszy w życiu byłam w tak pięknym miejscu ;:108

Grażynko z lewej strony angielskiego klimatu był szpaler róż,które można było powąchać i były oznakowane ;:333

Pepsi pięknie tam,wszędzie gdzie masa roślin dla mnie jest cudnie ;:167 Jeżówki wielgachne to fakt ;:224

Moni dokładnie oprócz roślin jest wiele dodatków,naczyń,ciekawostek...ech na pewno wszystkiego nie widziałam,obiecałam sobie,że może za rok znów się tam wybierzemy ;:170 Ja mogłabym tam być o każdej porze roku ;:167

Kilka zdjęć cyknęłam pod daszkiem...rozplenica japońska przybrała pióropusze...

Obrazek

Obrazek

Rasperry Truffle

Obrazek

I moje zakupy cebule ..... :heja

Obrazek

Flaming Flag
Crispy Gold
Quuen of Night
Dolls Minuet
Salmon van Eijk
Krokusy Spring Beauty
Iryski Katherine Hodgkin
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p

Post »

Moja rozplenica ;:185 ani kłoska nie ma , jeszcze czekam , widzę polowanie w B udane , ja robiłam zakupki u ogrodnika i Crispy Gold też nabyłam , ceny od 80 groszy po złoty osiemdziesiąt za bardziej wymyślne gatunki
Chałaputkowo to i owo
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”