Świat Beci

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2006, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Becia ..z takim zapałem to Twoja działka bardzo szybko będzie w czołówce..jak na jeden sezon to pięknie!
Awatar użytkownika
lila31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lip 2006, o 12:06
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Beatko gdybyś się nie przyznała, że jesteś początkującą działkowiczką, ogrodniczką, to po wyglądzie Twojej działki nigdy bym się tego nie domyśliła.
Masz naprawdę ciekawe pomysły, i efekt jest świetny.
Bardzo ładnie wygląda ta część działki, którą pokazałaś na zdjęciach. :D

Ja mam też gliniastą glebę. Trudno się ją uprawia, jak wyschnie, to tyko kilof, ale wykorzystaj rady, które Ci udzielono we wcześniejszych postach. Załóż kompostownik, ściółkuj czym możesz, kora, pocięte gałązki, podsypuj torfem kwaśnym, a gdzie trzeba odkwaszonym. W ten sposób za parę lat ziemia nie będzie już taka trudna w uprawie.
Chociaż gliniasta gleba ma też swoje plusy.
Lepiej zatrzymuje składniki pokarmowe i wodę. To bardziej odpowiada roślinom.
A najważniejsze, że już złapałaś bakcyla, zachorowałaś na miłość do roślin, i to jest w tym wszystkim najważniejsze. :D
Awatar użytkownika
Becia
1000p
1000p
Od: 9 lip 2007, o 16:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Józef pisze:Becia ..z takim zapałem to Twoja działka bardzo szybko będzie w czołówce..jak na jeden sezon to pięknie!
Dziękuję Józefie, ale widzę na forum, że mam jeszcze mnóstwo pracy......... ;:28
Awatar użytkownika
Becia
1000p
1000p

Post »

lila31 pisze:Beatko gdybyś się nie przyznała, że jesteś początkującą działkowiczką, ogrodniczką, to po wyglądzie Twojej działki nigdy bym się tego nie domyśliła.
Masz naprawdę ciekawe pomysły, i efekt jest świetny.
Bardzo ładnie wygląda ta część działki, którą pokazałaś na zdjęciach. :D
Miło słyszeć ;:11 ;:11 ;:11 . Przyznam się szczerze, że czasem w nocy spać ze zmęczenia nie mogłam, a ręce i kręgosłup odmawiały posłuszeństwa. ale ...warto było, jeśli fundusze dopiszą to za rok będzie całkiem milo.... Dziękuje za wszystkie rady, na pewno wezmę je pod uwagę... ;:31
tengel27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sie 2007, o 17:54

Post »

Beciu - z twoim zapałem twój ogród za rok to będzie cudo. A pewnie już wiosną zaskoczy nas wszystkim co w ziemi ukryte :D
Dawid
Awatar użytkownika
Becia
1000p
1000p

Post »

tengel27 pisze:Beciu - z twoim zapałem twój ogród za rok to będzie cudo. A pewnie już wiosną zaskoczy nas wszystkim co w ziemi ukryte :D
Mnie pewnie tez zaskoczy!!!!!!!!!!dostałam trochę roślin, w większości nie wiem co to jest, więc wiosną pewnie będę wytrzeszczała oczy :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
tengel27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sie 2007, o 17:54

Post »

Czyli masz ogród z niespodzianką :D Wiosną odkryjesz go na nowo ;)
Dawid
Awatar użytkownika
Raczek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2007, o 21:26

Post »

W tym roku ja też miałam taki niespodziankowy ogród.Sąsiadka dała mi trochę roślinek do posadzenia.
Przyznam się,że żadnej nie znałam.Kiedy zaczęły kwitnąć nie mogłam się napatrzeć na swoje pierwsze kwiaty.To był niezapomniany widok w moim ogrodzie.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2007, o 10:38

Post »

Becia pisze:....dostałam trochę roślin, w większości nie wiem co to jest, więc wiosną pewnie będę wytrzeszczała oczy :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Nic się nie martw Becia :D jak coś nie bedziesz wiedziała, wrzucisz zdjęcia i Ci powiemy :D Ważne, że masz co sadzić i gdzie ;:1
Awatar użytkownika
leda16
200p
200p
Od: 28 lut 2007, o 16:14

Post »

Bardzo interesujące aranżacje Beciu. Ale...czyżbyś w tym garnuszku posadziła waigelę "Monet"? :roll:
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Beciu- w jednym sezonie stworzyłaś ładne "zręby" ogrodu. Nic się nie martw , już w przyszłym roku będzie lepiej, roślinki się rozrosną, a przy Twojej pomysłowości możemy liczyć na jeszcze wiele ciekawych aranżacji( ta z glinianym garnkiem jest świetna !)
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38

Post »

Witam Beatkę czytałam że się rozkręcasz ,ale jak na pierwszy rok to kapitalnie.Ja sama nie znam nazw kwiatów,ale biorę wszystko co gdzieś dostanę zasdzę, przesadzam i cieszę oczy Powodzenia
Awatar użytkownika
Becia
1000p
1000p

Post »

Witam Was wszystkich!!!dziękuję wszystkim za miłe słowa, aż mi głupio :oops: :oops: :oops: ale to miło, że komuś się podoba moja praca a raczej jej efekty..z "garnka" jestem bardzo zadowolona, bo sama to wymyśliłam, a zrobiła moja druga połowa. Rośnie tam rozchodnik kaukaski, pięknie kwitnie na różowo.
Awatar użytkownika
Raczek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2007, o 21:26

Post »

Jest już na co popatrzeć na twojej działce:sklaniaczek,iglaczki,nowe rabatki, nawet dwupoziomowa.
Najbardziej jednak zainteresował mnie ten odwrócony garnek.
Widzę,że jest gliniany.Czy nie masz problemu z rozchodnikem tam rosnącym ,szczególnie po deszczu ?
Ja w tym roku posadziłam dalie w gliniaku i niestety mam z nią kłopot.
Po deszczu [a było go w tym roku bardzo dużo] kwiatek stał dosłownie w błocie.Mój garnek nie ma u dołu dziurki i nadmiar wody nie jest odprowadzany.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2007, o 10:38

Post »

Beciu ... czy paczka z roślinkami już dotarła do Ciebie??
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”