Sojusz starego z nowym

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Norbitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2012, o 14:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: sojusz starego z nowym

Post »

Znalazłam Cię, ale muszę znaleźć luźniejszy czas na nadrobienie wstecz czytania. Jak zobaczyłam kota, to już wiem, że tu zostanę :) Cudny. Twoje miejsce tez urocze.
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59

Re: sojusz starego z nowym

Post »

sweety pisze:Niestety wszystkiego nie można mieć ;:185 A jak duży masz ogród? I skąd ten mur? Budowaliście czy już był?
Widzisz, to jest stary ogród z równie starym domem, jeszcze sprzed wojny. Wiele oczywiście się zmieniło przez te lata ale ta szara obdrapana ściana na tyłach ogrodu to z dawnych czasów, kiedy moi rodzice wprowadzili się tu 42 lata temu. Podejrzewam, że to jakaś samowola budowlana mieszkańców posesji graniczącej z moją. Teraz tam jest garaż sąsiadów i pomieszczenie gospodarcze a ja mam piękną ścianę tylną tego przybytku do zagospodarowania. Jedyne co tam chce rosnąć to winobluszcz. Sąsiedzi nawet chcieli to otynkować na własny koszt, ale w przypływie szaleństwa odmówiłam i postanowiłam wykorzystać jakoś tę niecodzienna "ozdobę". :D
Pozostała część granicy działki z tyłu też stanowi mur, który postawili sąsiedzi, co mnie cieszy.:D
Działka to 740m2
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Sojusz starego z nowym

Post »

To ja mam nieco więcej i też samowolę zamiast płotu w tylnej części działki. Niestety znacznie brzydszą :(
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

sweety pisze:To ja mam nieco więcej i też samowolę zamiast płotu w tylnej części działki. Niestety znacznie brzydszą :(
Ale za to ogród - wyjątkowo piękny! Zajrzałam i ... no, jest zachwycający!
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Jeszcze kilka zdjęć z tego, co odchodzi- czyli festiwalu tulipanów i innych cebulowych

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
ancyk33
200p
200p
Od: 7 sty 2013, o 18:20

Post »

Piekne tulipanki ,uwielbiam pelne ,ale twoje kolorki powalaja na kolanaPozdrawiam
"Radość z kwiatów - to resztki raju w nas. Philip Otto Runge ----Pozdrawiam -Nula
Moje parapetowce
Awatar użytkownika
Pacynka
500p
500p
Od: 16 lis 2012, o 19:04
Kontakt:

Post »

Zuzka, cieszę się niesamowicie z Twojego wątku, bo bardzo byłam ciekawa Waszych poczynań ogrodowych! :) Tu widzę podwarszawska działka. Baaaardzo rozsądnie podeszliście do odnawiania jeśli chodzi o stare drzewa. Dobrze, że je pozostawiliście. Dają potrzebny cień i dodają uroku, a działka dzięki nim ma swoją duszę. Nie znoszę kiedy ktoś opowiada, że kupił działkę i zaczął porządki ... oczywiście od wycięcia starych drzew. Obserwuję, że szczególnie chętnie wycinane są drzewa owocowe, zwłaszcza gdy słabo już owocują. Na działce na Podlasiu też zdroworozsądkowe podejście do przygotowań terenu pod ogród ;:333
Muszę kiedyś opanować sztukę wyplatania płotków ;:224

Świetne psiny, a kot arcyzabawny :)
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Pacynka pisze:Zuzka, cieszę się niesamowicie z Twojego wątku, bo bardzo byłam ciekawa Waszych poczynań ogrodowych! :) Tu widzę podwarszawska działka. Baaaardzo rozsądnie podeszliście do odnawiania jeśli chodzi o stare drzewa. Dobrze, że je pozostawiliście. Dają potrzebny cień i dodają uroku, a działka dzięki nim ma swoją duszę. Nie znoszę kiedy ktoś opowiada, że kupił działkę i zaczął porządki ... oczywiście od wycięcia starych drzew. Obserwuję, że szczególnie chętnie wycinane są drzewa owocowe, zwłaszcza gdy słabo już owocują. Na działce na Podlasiu też zdroworozsądkowe podejście do przygotowań terenu pod ogród ;:333
Muszę kiedyś opanować sztukę wyplatania płotków ;:224

Świetne psiny, a kot arcyzabawny :)

Wysłałam Ci wiadomość na PW.
Pacynko, podziękowania za wiadomość i instrukcję :D , dzięki niej już sobie dałam radę! Niewprawny jeszcze ze mnie forumowicz :oops:
Stare drzewa były tu przede mną i póki żyją, niech rosną. Trochę przycięte i otoczone bylinami, mam nadzieję,że jeszcze przetrwają jakiś czas.
Zaglądam do Twojego wiejskiego ogródka i ...odpoczywam tam :)
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mnie też się podoba, że doceniliście stare nasadzenia... mam naocznie mozliwośc widzieć (u sąsiada, za płotem), jak wygląda "nowoczesne podejście mieszczucha do zieleni" - wyrżnął w pień wszystkie nasadzenia jakie były na działce - owocowe i każde inne... ma teraz bezdrzewną patelnię i ... chwasty. Koszmar...

Bardzo fajnie komponuje się w Twoim ogrodzie ten mur z ceglanymi "wstawkami".
No i plecionki ... super ;:138
Awatar użytkownika
Mizu
50p
50p
Od: 2 gru 2009, o 15:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękny macie ogródek. Bardzo przyjemny. Aż błogostan mnie ogarnął :D Z tymi wiklinowymi płotkami robi niesamowite wrażenie. Stare drzewa dodają ogrodowi duszy.
Chętnie obejrzę więcej zdjęć :D
Pozdrawiam, Karina.
Nasz Zielony Zakątek
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Norbitko , czekamy z kotem (i psem) :)
Ave, też widziałam ogrody takich "porządnickich", kamień na kamieniu nie został a teraz... rządek tuj i wyliniały trawnik.

-- 20 maja 2013, o 13:43 --
Mizu pisze:Piękny macie ogródek. Bardzo przyjemny. Aż błogostan mnie ogarnął :D Z tymi wiklinowymi płotkami robi niesamowite wrażenie. Stare drzewa dodają ogrodowi duszy.
Chętnie obejrzę więcej zdjęć :D
Coś chyba da się zrobić :D. Poszukam w zbiorach.
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 18:33

Post »

Piwonie śliczne.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Aza pisze:Piwonie śliczne.
Jak mawia mój mąż: kolor- róż majtkowy :D

-- 20 maja 2013, o 14:23 --

wyszukane z zeszłorocznych letnich zbiorów i oczar z tej zimy

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cześć Zuziu masz fajne miejsce do życia .Wszystko mi się podoba ,piwonie cudowne .Ja sobie obliczyłam ,że mam 10 ,ale jeszcze nie kwitnie żadna .Wszystko rozkwita w kolejności i cały czas na coś czekamy . :lol:
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

ewa_rozalka pisze:Cześć Zuziu masz fajne miejsce do życia .Wszystko mi się podoba ,piwonie cudowne .Ja sobie obliczyłam ,że mam 10 ,ale jeszcze nie kwitnie żadna .Wszystko rozkwita w kolejności i cały czas na coś czekamy . :lol:
Hej! To jest właśnie fajne, że czekamy na to, co nam kolejny dzień w ogrodzie przyniesie :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”