Mam nadzieję zrobić OGRÓD MARZEŃ.

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
janinka-n
200p
200p
Od: 20 lut 2013, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mam nadzieję zrobić OGRÓD MARZEŃ.

Post »

Witam znowu.Czytam wszystkie wątki na tym forum i z każdą chwilą jestem ,,bardziej doświadczoną ogrodniczką.Jacy Wy jesteście,
kochani mądrzy.Wszystkie porady,spisuję sobie w punktach ,gotowe jak będzie problem do przypomnienia i zastosowania.
Znalazłam jeszcze zdjęcie ze starych zapasów,Rybki grasujące w oczku.Zauważcie ten ruch wody na tafli.Po zimie zawsze chętne są
do jedzenia i czekają na nas .Uwielbiam na nie patrzeć .No i żabki atakujące chlebki.Popatrzcie sami.

Obrazek
Sama natura.
Awatar użytkownika
maria.k55
1000p
1000p
Od: 24 maja 2009, o 16:06

Post »

Witaj Janinko ;:100
Działka piękna, a domek marzenie - teraz tylko czekać na pogodę i do dzieła, a masz niezłe pole do popisu. Tu na forum rozwiążesz każdy swój roślinny problem za co kwiatuchy będą płakać i rosnąć. Będę kibicować twój wątek bo zapowiada się ciekawie ;:65
"Szanuj każdy dzień - bo już nie powróci"
Ogródek przydomowy u Marii.k55
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Janinko tak mi się u Ciebie podoba że przyszłam zajrzeć jeszcze raz. Zauważyłam że masz róże na pniu. Napisz proszę, czy utrzymanie takiej róży jest cięższe i różni się czymś od tradycyjnych róż? W tym roku zakupiłam dwie róże na pniu, planuję je posadzić w donicy. Zastanawiam się czy mi się przyjmą i jak będzie z ich utrzymaniem.
janinka-n
200p
200p

Post »

Witajcie dziewczynki.Miałam róże na pniu.Niestety nie przeżyły zimy.Zeszłoroczne mrozy ,pozbawiły mnie prawie wszystkich.
Zaczynam wsadzać nowe.Myślę ,że jak zdecyduję się na drzewkowe ,to tylko do donicy i na taras.Na zimę będzie można je
zaciągnąć do domu. ;:7 i mieć pewność ,że nie wypadną. Po oglądaniu Waszych ogrodów ,widzę swój Niewielki stopień wtajemniczenia.
No ,ale się nie zrażam.Mam przed sobą cel i marzenia.Przy Waszej pomocy nabędę wiedzy i doświadczenia.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ojej :( jaka szkoda.. no mam nadzieję że z moimi się tak nie stanie. No ale nie martwmy się na zapas :) Niedługo wiosna i wszystko będzie budzić się do życia :heja
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Janinko urzekł mnie twój domek bardzo piękny, mam sąsiada które postawił córce też drewniany i takie drewniane domki maja to coś czego murowane nigdy mieć nie będą , ogródek zadbany
a co do róż na pieńku to tak jak pisałaś wsadzaj do doniczki kilka razy większej od bryły korzeniowej i w okresie letnim możesz je wraz z doniczka dołować w ogrodzie a na zimę do chłodnego pomieszczenia tylko trzeba pamiętać o podlewaniu ich ;:333
Powodzenia będę czasem zaglądać :wit
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
anias1
500p
500p
Od: 20 sty 2013, o 16:27

Post »

Witaj Janinko :wit bardzo ładny ogród,super oczko i ten las w sąsiedztwie dodaje klimatu.

Pozdrawiam Ania :D
Zapraszam
Mój ogród - moja pasja
Pozdrawiam Ania :)
janinka-n
200p
200p

Post »

Witam znowu.U mnie na działce niestety zima jeszcze w pełnej krasie.Śnieg zalega na całej działce i otula jeszcze roślinki.Nie ujrzałam
ani jednego nowego pędu. ;:145 ;strasznie mi smutno.No może za tydzień.Najważniejsze ,że wszystko zielone i wydaje się ,że krzaczki i drzewka
przezimowały bez strat.Oczywiście pewne to będzie jak zaczną puszczać młode listki.Słoneczko wszystko dogrzeje.
Miłego dnia .

Dziękuję dziewczynki za odwiedziny i miłe dla serca słowa.Traktuję je jako napęd do dalszej pracy.
Obrazek
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit bardzo podoba mi się obrzeże na powyższym zdjęciu. Możesz się podzielić z nami jak je zrobiłaś?
deszczowymaj
200p
200p
Od: 9 sty 2013, o 21:42
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam Janinko :wit
masz bardzo ładny i zadbany ogród,domek przepiękny.
Będę tu często zaglądać,bo już widzę że będzie się działo :heja

Jak dobrze,że wiosna tak blisko ;:3 tylko czekać,aż się zazieleni :D No i oczywiście na wiosenne fotki ;:108

Pozdrawiam
Joanna
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p
Od: 21 gru 2011, o 21:22

Post »

Witaj Janinko. Masz bardzo ładny teren, domek , pięknie z rozmysłem wszystko urządzacie . Ja na swojej działce mam dwie juki , kwitną mi co roku. Ja pod swoje na wiosnę podsypuję tylko trochę azofoski, nic wiecej z nimi nie robię. Będę do Ciebie zaglądać z wielką przyjemnością.
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
Awatar użytkownika
anias1
500p
500p
Od: 20 sty 2013, o 16:27

Post »

Witaj Janinko,z pogodą jest podobnie jak u ciebie,jeszcze dużo śniegu,dzisiaj od rana świeci słońce to jest nadzieja,.że śniegu trochę ubędzie i dobrze

Pozdrawiam Ania :D
Zapraszam
Mój ogród - moja pasja
Pozdrawiam Ania :)
Awatar użytkownika
agatka1409
200p
200p
Od: 6 mar 2012, o 14:00

Post »

Witaj Janiu :wit Przepiekny ogród,sympatyczna właścicielka i domek prosto z moich marzeń ;:109
Pozdrawiam cieplutko
Pozdrawiam Agatka
Mój mały raj na ziemi.
janinka-n
200p
200p

Post »

MID2006 pisze::wit bardzo podoba mi się obrzeże na powyższym zdjęciu. Możesz się podzielić z nami jak je zrobiłaś?
Madziu,czy chodzi Ci o tą moją rabatkę z kwiatami ? To jest trochę podwyższona rabatka ,obmurowana dwoma rzędami kamieni.
Rosną na niej trzy różaneczniki .róże i kwiatki sezonowe ,jakie uda mi się uchować.Ziemię mam piaszczystą ,więc iglaczki rosną u mnie jak
na drożdżach ,gorzej z bardziej wymagającymi kwiatkami i krzewami.
janinka-n
200p
200p

Post »

Witaj Julianno,Joasiu i Asiu ,(przepraszam ,jeśli kogoś pominęłam ,ale to przez wrodzone roztrzepanie.)
Mój domek jest faktycznie piękny :oops: ,nie chwaląc się oczywiście.Ekipa zbudowała nam szkielet i dach .Wszystko dalej robiliśmy razem z mężem.On jest stolarzem ,więc nikt nie mógł sprostać jego oczekiwaniom.Kąt ostry w oku.oto jego dewiza.Do tej pory trwa budowa,
wykańczamy w środku,udoskonalamy ,przerabiamy itd.Nie znam w swoim życiu słowa NUDA.Nigdy nie mam na to czasu.Zresztą mąż też twierdzi
,że ma jedną wadę ,,JEST PO PROSTU PRACOWITY. ;:306 ,Ja się z tym zgadzam .W niedzielę od 6 rano wali młotkiem i piłuje,rżnie i cuduje.
A ja szlifuję,maluję lakieruję i za czeladnika mogę się spokojnie już nająć.No i teraz mam w końcu czas ,aby wprowadzać zmiany w ogrodzie.
Marzą mi się kwiaty,wielobarwne kwitnące i pachnące.Myślałam o powojnikach ,ale jak czytam o wymaganiach ,to mi się robi słabo.
A każdą swoją roślinkę darzę wielką sympatią i póżniej to przeżywam,jak coś wypada,taka głupia ze mnie baba.Muszę też popracować nad
oczkiem ,bo dwa lata temu zmienialiśmy wodę i przesadzałam lilie.Mało mam na razie roślin w oczku,ale nie od razu Rzym w końcu zbudowali -
prawda.Oczywiście będę na bieżąco relacjonowała zmiany na mojej działce .Mam nadzieję na Waszą pomoc w projektach i doradzaniu
odnośnie roślinek.Dziękuję za odwiedziny i zapraszam ponownie. Obrazek
Niestety jeszcze zimowy krajobraz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”