Kawałek nieba wiewióreczki
- dorcia7
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kawałek nieba wiewióreczki
Proszę proszę,zmiany że pozazdrościć , o altance już nie wspomnę,z przyjemnością będę śledzić Twije dokonania
- izabela skula
- 1000p
- Od: 3 sie 2010, o 15:40
szczerze mówią to nie namierzyłam, ale chętnie wyślę ci z moich - bo mam trzy sadzonki i nie mam na razie gdzie wkopac - są nadal w doniczkach, jedną może gdzieś upchnę a dwie mogę ci podesłac i spokojnie będę czekac na te ślicznotki
są czarodziejskie - kocham lilie, tym bardziej, że nie ma przy nich dużo pielęgnacji 

- izabela skula
- 1000p
dogrzebałam się - ta porzeczka jest od Michalska 

- imer
- 1000p
- Od: 29 lip 2011, o 15:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Anetko, róże, które są u mnie to kolekcja jeszcze mojej mamy, która wcześniej uprawiała tę działkę. Także tez nie zebrane przez 1-2 sezony. Dynie masz super, reszta też śliczna - mieczyki w pięknych kolorach. W poprzednim sezonie mieczyki u mnie nie wzeszły (ale to chyba wina cebulek i mojej głupoty bo kupione na wyprzedaży w markecie), hosty sliczne.
- Maziaa
- 100p
- Od: 30 maja 2012, o 22:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam
wiewióreczko zajrzałam z rewizytą
Jestem pod wrażeniem pracy jaką wykonałaś, ogród super, altana i roślinki śliczne
U ciebie był nadmiar trawy a u mnie pustynia jak na Marsie
a teraz walcze z trawnikiem zakładając rabaty
Będę odwiedzać twój ogród

Jestem pod wrażeniem pracy jaką wykonałaś, ogród super, altana i roślinki śliczne

U ciebie był nadmiar trawy a u mnie pustynia jak na Marsie

a teraz walcze z trawnikiem zakładając rabaty

Będę odwiedzać twój ogród

Witaj Wiewiórko.Niesamowity widok pokazałaś kupionej działki.To aż niemożliwe,żeby wszystko tak zaroslo no i ten nieziemski balagan.
Wyobrażam sobie co wykopywalaś z ziemi
skarby nad skarbami.No ale teraz masz śliczniutko.Domek i jego otoczenie bardzo mnie się podoba.
Ze ścieżkami nie pomogę bo ja nic takiego nie robilam ale np.Jakuch czy inne dziewczyny (Wanda)mają zmyślne ścieżynki-kuknij do nich.
Wyobrażam sobie co wykopywalaś z ziemi

Ze ścieżkami nie pomogę bo ja nic takiego nie robilam ale np.Jakuch czy inne dziewczyny (Wanda)mają zmyślne ścieżynki-kuknij do nich.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
Anetko przychodzę i ja do Ciebie.
Altanka....ba toż to domek nie altanka, rewelacyjny.
Bardzo dużo pracy włożyłaś w zrobienie takiego ogrodu, zdjęcia z przed rewolucji to potwierdzają.
I mieczyki Ci już kwitną
moje dopiero mają po 10cm, no ale w tym roku o nich zapomniałam i za późno wkopałam.
Polecam Ci klony, to naprawdę bezproblemowe, szybko rosnące i piękne drzewa.
Altanka....ba toż to domek nie altanka, rewelacyjny.
Bardzo dużo pracy włożyłaś w zrobienie takiego ogrodu, zdjęcia z przed rewolucji to potwierdzają.
I mieczyki Ci już kwitną

Polecam Ci klony, to naprawdę bezproblemowe, szybko rosnące i piękne drzewa.
- jacekopole71
- Od: 25 maja 2012, o 17:28
Anetko i Ciebie odwiedzam z rewizytą
Masz bardzo ładną działkę i jak widac na zdjęciach w ciekawym miejscu.Altanka SUPER.Miło się ogląda Twoje zdjęcia w związku z czym będę tutaj częstym gościem 

- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Witaj Anetko właściwie nie wiem po co jechać do Goczałkowic jak tam nic ciekawego nie ma ,bylam 30.06 tego roku i zawiodłam się,owszem ładne aranżacje różnych ogrodów.Jadąc tylko do Katowic masz tyle fajnych szkółek że ho ho do mnie masz tak na oko pół godziny jazdy,jeśli będziesz chciała mnie odwiedzić, zapraszam adres wyślę.Roślinek mam pod dostatkiem a dla młodych i chętnych do uprawiania nigdy nie odmawiam.Podziwiam Cię za ogrom pracy,który wykonałaś w tak krótkim czasie.Do miłego zobaczenia 

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- wiewioreczka
- 500p
- Od: 11 maja 2012, o 23:03
Dorotko jest mi bardzo miło
W domu mycie okien jest karą... a w altane... myłam już drugiego dnia od postawienia... bo brudne były...
Izu dziękuje za namiar, będą pisać do niej... jak się trochę ogarnę.... jutro rynny montuje... bo mi zimą ukradli... ale te jutro będę kleić .... a niech zniszczą ale nie ukradną
Remi mieczyki ja bardzo lubię , te są z 2011. A w tym sezonie posadziłam kilka dwukolorowych, na razie szczypior, ale solidny...
Marzenko miło mi że mnie odwiedziłaś... ja już nie wiem co lepsze trawa czy jej brak
Aniu sporo tego bałaganu ... przemilczałam... ale w mojej pamięci ciągle żyje...
Moja mama długo nie chciała jechać oglądać na żywo... tak ją zmroziło... i nie mówiła nic... tylko patrzyła jak na wariata... i to długo...
Ale ja uparta jestem i mnie nic nie ruszało. Nawet teksty znajomych że tam straszy
Za ścieżkami się będę jeszcze rozglądać...
Parysko te są z 2011, tegoroczne mają u mnie 0,5m ale jeszcze nie kwitną ale już sie nie mogę doczekać. Bo mam takie dwukolorowe... przynajmniej mam taką nadziej, że takie będą
A na klony mnie wzięło... bardzo..
Witam ciepło Jacku.. działka znajduje się przy lesie, za płotem już mam las... ptasim trelą nie ma końca... a wieczorkiem świerszcze.. bajka jak dla mnie
Pochwale się, że wczoraj wieczorkiem jak wracałam... mam mieszkanie 5km od działki.. widziałam w lasku.. 2 dziki z małymi
Nie chciałam je zdjęciami stresować.. śliczne były
Mario bardzo mi miło, dziękuje za zaprosznie
A Ty z Katowic... może... Wiesz studiowałam tam 5lat.... Jutro odbieram prawo jazdy, tylko kiedy się zmotoryzuje ciężko wyczuć. Jednak autobusy są , chęci są i dla mnie nie ma nigdy za daleko.. ja włóczykij jestem...
Co do Goczałkowic i Pisarzowic ja tam dla ogrodów oglądania byłam, bo raczej szkółki to drogo i mały wybór np w Pisarzowicach.
TROCHĘ WSPOMINKOWO
Sąsiad patrzył na to długie lata.... wrzesień 2010 już wiecie czemu mnie lubi, i nawet płot nas dzielący, nowy ładny zrobił...bezinteresownie..

Zeszłoroczne sianokosy...nie było kasy na kosiarkę, nie było odważnego co by pożyczył ... wiec gdy doszła do około 80cm kosą jechaliśmy...

Taki las mam za płotem... cudny jest jesienią

Moje leszczyna co rosła "w domku" nim poszedł pod zburzenie... tak tak w domku.... przerosła mury.. do zera ścięta w 2011, teraz taka... ma coś ponad 2metry..

Dla Olka... naparstnica... co prawda różowa..

Zaczynają kwitnąć floksy

Kolejne dynie ozdobne..

Kolejny kwiat na róży

Odętki zwykła biała i różowa variegata

Kwitnie biała

Jedna z krzewuszek

Dzisiejsze goździki... sadzone wieczorkiem..

Działkowe kicie

Takie cuda wczoraj na niebie

Izu dziękuje za namiar, będą pisać do niej... jak się trochę ogarnę.... jutro rynny montuje... bo mi zimą ukradli... ale te jutro będę kleić .... a niech zniszczą ale nie ukradną

Remi mieczyki ja bardzo lubię , te są z 2011. A w tym sezonie posadziłam kilka dwukolorowych, na razie szczypior, ale solidny...

Marzenko miło mi że mnie odwiedziłaś... ja już nie wiem co lepsze trawa czy jej brak

Aniu sporo tego bałaganu ... przemilczałam... ale w mojej pamięci ciągle żyje...

Parysko te są z 2011, tegoroczne mają u mnie 0,5m ale jeszcze nie kwitną ale już sie nie mogę doczekać. Bo mam takie dwukolorowe... przynajmniej mam taką nadziej, że takie będą

Witam ciepło Jacku.. działka znajduje się przy lesie, za płotem już mam las... ptasim trelą nie ma końca... a wieczorkiem świerszcze.. bajka jak dla mnie

Mario bardzo mi miło, dziękuje za zaprosznie

TROCHĘ WSPOMINKOWO
Sąsiad patrzył na to długie lata.... wrzesień 2010 już wiecie czemu mnie lubi, i nawet płot nas dzielący, nowy ładny zrobił...bezinteresownie..

Zeszłoroczne sianokosy...nie było kasy na kosiarkę, nie było odważnego co by pożyczył ... wiec gdy doszła do około 80cm kosą jechaliśmy...

Taki las mam za płotem... cudny jest jesienią

Moje leszczyna co rosła "w domku" nim poszedł pod zburzenie... tak tak w domku.... przerosła mury.. do zera ścięta w 2011, teraz taka... ma coś ponad 2metry..

Dla Olka... naparstnica... co prawda różowa..

Zaczynają kwitnąć floksy

Kolejne dynie ozdobne..

Kolejny kwiat na róży

Odętki zwykła biała i różowa variegata

Kwitnie biała

Jedna z krzewuszek

Dzisiejsze goździki... sadzone wieczorkiem..

Działkowe kicie

Takie cuda wczoraj na niebie

- izabela skula
- 1000p
tym zachodem słońca i goździkami powaliłaś mnie na kolana 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Busz na szczęście tylko wspomnieniem. Kociaki świetne chyba Cię polubią za to karmienie, Zachód słońca ognisty!
Śliczny ten biało różowy floks i urocze goździki.
Śliczny ten biało różowy floks i urocze goździki.
- wiewioreczka
- 500p
Izo ja lubie właśnie takie klimaty... ja mam duszę romantyczną...
A w noc gdy miałam na następny dzień obronę mgr ... robiłam zdjęcia księżyca....
A goźdżiki dorwałam jak je pani tylko z dostawczaka wyciągła... ja takich u mnie nie spotykam
Ten pierwszy jest taka cytrynka, mówię Ci miodzio 
Mario... koty muszą się u mnie... spieszyć bo mają konkurencje... kosy im suchy wyjadają
A mi borówki...
No ale mam patent, polecam. Koło krzaczków.... borówki, posypałam suchy i .... już mi borówki nie giną...
No ale mina sąsiadek.. jak sypałam... bezcenna
tego floksa biało-różowego jest na razie jedna łodyżka... a już go najbardziej lubię 

Mario... koty muszą się u mnie... spieszyć bo mają konkurencje... kosy im suchy wyjadają

- izabela skula
- 1000p
przestań takie cuda pokazywac, bo wjadę do ciebie i.... pobuszuję - a po niedzieli albo na koniec tego tygodnia i tak muszę do Jaworzna jechac 

- wiewioreczka
- 500p
Iza no co ty.... to na jakąś kawkę czy coś musimy się umówić
No tylko na trawnik nie patrz... porażka i w ogóle... u mnie dużo niedociągąnięć...Ale trawnika nie robię... bo roboty przy ścieżkach będą... i tak zniszczy się
Jak po niedzieli byś jechała to ja jestem w pełni dyspozycyjna
W tym nie bardzo.. mam rynny zakładać, beczkę na wodę... szukać po mieście i trochę urzędowo pozałatwiać