magda1975, bardzo bym chciał ale nie mam czasu jej pilnować (podlewanie , zimowanie). Pewnie kiedyś kupię ale taką ponad 1,5m wys.
Zielona radość :)
- PiotrekP
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 wrz 2011, o 08:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Zielona radość :)
renim, dziękuję
dzisiaj znowu biało , 3cm śniegu , wszystko szczelnie przykryte i -8*C brrrrrr....
magda1975, bardzo bym chciał ale nie mam czasu jej pilnować (podlewanie , zimowanie). Pewnie kiedyś kupię ale taką ponad 1,5m wys.
Witaj Piotrze.
Zachwyciłam się Twoim ogrodem .Wspaniały trawnik,rybki pływające w oczku a nede wszystko ujęły mnie te kulki posadzone wzdłuż chodnika.Jest tak zielono i czyściutko.
Czy kotek nie łowi rybek(chyba go widziałam?)
Zachwyciłam się Twoim ogrodem .Wspaniały trawnik,rybki pływające w oczku a nede wszystko ujęły mnie te kulki posadzone wzdłuż chodnika.Jest tak zielono i czyściutko.
Czy kotek nie łowi rybek(chyba go widziałam?)
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- PiotrekP

Witaj Aniu
Dziękuję za pozytywną opinię
, kotek rybek nie łowi. Wręcz przeciwnie, broni swojego terenu przed innymi kotami 
Dziękuję za pozytywną opinię
- PiotrekP

usa1276 pisze:Piotruś jak zainstalujesz lampy to wrzuć zdjęcie![]()
Wstawię wstawię
- iwciach

- Od: 18 sty 2009, o 11:54
- Kontakt:
Wpadłam z rewizytą i napiszę tylko jedno: wooow
, przepiękny ogród, a oczko to już majstersztyk. Bardzo mi się u Ciebie podoba, wszystko takie zadbane, równiutkie. Ślicznie.
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
witaj wpadłam z rewizytą,
Piotrze ogród piękny, zdyscyplinowany jakże inny od wiejskiego. Ale to też ma urok, rybki wspaniałe i kicia sympatyczna.
Piotrze ogród piękny, zdyscyplinowany jakże inny od wiejskiego. Ale to też ma urok, rybki wspaniałe i kicia sympatyczna.
- asma

- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
a ja się łudziłam,że mam ogródek....
- jolcia1212
- 500p

- Od: 8 gru 2009, o 21:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Piotrek!
Udało mi się w końcu do Ciebie dotrzeć i od razu się zachwyciłam. Jak Wy to robicie, że tak ładnie Wam się wszystko komponuje. Może za lat kilka i u mnie będzie podobnie. Będę wpadać i podpatrywać. Oczko
Pozdrawiam Jola
Udało mi się w końcu do Ciebie dotrzeć i od razu się zachwyciłam. Jak Wy to robicie, że tak ładnie Wam się wszystko komponuje. Może za lat kilka i u mnie będzie podobnie. Będę wpadać i podpatrywać. Oczko
- PiotrekP

Dziękuję Wam
wczoraj trzeba było już wziąć się za pierwsze prace po okresie zimowym. Kupiłem dla przetestowania elektryczny aerator/wertykulator firmy Nac. Koszt 80zł. Miał niestety dwie wady , kabel i wał od aeracji składał się z dwóch mniejszych wałów które wchodziły w siebie i nie były solidnie zamocowane, ale wystarczyło je ze sobą zespawać i hulało aż miło
. Dzień pracy na nim określam na 3+, do małych ogrodów idealny lecz na moje potrzeby za słaby. Wszystko co było zgniłe, przesuszone zostało wycięte, liście wyzbierane . Za tydzień wertykulacja , piaskowanie i za dwa tygodnie nawożenie trawnika i całej reszty ogrodu , potem tylko koszenie co dwa dni. Na szczęście nic mi nie przemarzło 
- PiotrekP

Efekt aeracji powierzchniowej , jeszcze wertykulacja powierzchniowa i aeracja wgłębna. Do tego piaskowanie i nawożenie.

- martinez_82
- 500p

- Od: 1 wrz 2008, o 10:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękny ogród czyściutko zadbae w kazdym calu, widziałem że masz hortensje to anabella ?? mam kilka zeszłorocznych sadzonek ale nie wiem czy je przyciąć do samej ziemi ??
- PiotrekP

PiotrekP pisze:Efekt aeracji powierzchniowej , jeszcze wertykulacja powierzchniowa i aeracja wgłębna. Do tego piaskowanie i nawożenie.
martinez_82 pisze:Piękny ogród czyściutko zadbae w kazdym calu, widziałem że masz hortensje to anabella ?? mam kilka zeszłorocznych sadzonek ale nie wiem czy je przyciąć do samej ziemi ??
Witaj
- PiotrekP

Wczoraj przesadziłem żywotnika obok oczka, ma ponad 1m wys. :P

Zrobię coś lepszego jak słońce wyjdzie całkowicie
Troszkę trzeba już pracować w ogrodzie , jestem już na półmetku więc jeszcze ze dwa , trzy dni i wszystko skończę robić... zostało nawożenie , wapnowanie i piaskowanie , ach i nakłuwanie darni.
Obrzeża trawnika poprawiłem, wszystko co niepotrzebne zostało wyrwane, w tym barwinek gdzie jego bryła korzeniowa miała prawie 1m średnicy :-o

Pierwszy krokus:

Larix decidua (modrzew europejski) "Kórnik"

Kolejny z nowych nabytków :
Cyprysik Lawsona "Wisselii"

Fotka mojego 3-4 letniego buka:

Zrobię coś lepszego jak słońce wyjdzie całkowicie
Troszkę trzeba już pracować w ogrodzie , jestem już na półmetku więc jeszcze ze dwa , trzy dni i wszystko skończę robić... zostało nawożenie , wapnowanie i piaskowanie , ach i nakłuwanie darni.
Obrzeża trawnika poprawiłem, wszystko co niepotrzebne zostało wyrwane, w tym barwinek gdzie jego bryła korzeniowa miała prawie 1m średnicy :-o
Pierwszy krokus:
Larix decidua (modrzew europejski) "Kórnik"
Kolejny z nowych nabytków :
Cyprysik Lawsona "Wisselii"
Fotka mojego 3-4 letniego buka: