Marto - no parę roślin jest

Tylko jednolite mocno, to mi się nie podobało. Co mi po tysiącach cebulek narcyzy jednej odmiany...no aparat dobry jest po to, by inne osoby zainteresować fotką

Wiesz dla mnie moje zdjęcia są wystarczające bo robiłem je aby i wyłącznie poglądowo dla siebie, na pamiątkę. Tak bym za 10 lat sobie spojrzał...aha to było tak i tak, to zrobiłem, to zmieniłem itp. Do tego mi jakaś super jakość zbędna, ale by się pokazać innym...no cóż

Trzeba tutaj podgonić, bo wstyd w kontekście fotek innych forumowiczów
Renatko - dąbrówka całkiem fajnie wygląda jak kwitnie w innym miejscu u mnie

Też jako wypełniacz ale czego innego :P Wszystko ma swoje miejsce

Trzeba tylko wymyślić, ograniczniki. Np. ja mam sporo konwalii i nawet chce zrobić gigantyczną plagę, ale wiem o co lata dlatego będę wkopywał obrzeża, wkopałem już ale stwierdziłem że za krótkie i nie tak, w następnym sezonie, od nowa będę robił obrzeża w ziemi 20 cm, tak by automatycznie je ograniczyć
To teraz historia studni
Studnia niestety została zasypana...z powodu podmakającego domu. Niestety...ponieważ jak przyjechałem tu i tak zrobiłem drenaż przy domu, więc studnia by mogła być z darmową wodą

A jeszcze bardziej mnie wnerwia, że sam brałem udział w jej zasypywaniu...ale skoro już jest jak jest, to oczywiście miałem multum koncepcji co z nią zrobić...ostatecznie stanęło na tym:
Przy okazji widać po lewej moją powstającą rabatę

Wcześniej tam istniała tylko jeżówka i sadzone dziwaczki wśród chwastów. Trochę kamieni i do środka kompost.
Wiosną mnie tu zaskoczyły cebulowate. Robiąc prace w 2009 sporo ich wykopałem usuwając chwasty tworząc te ścieżki wokół, nie wiedziałem jednak, że tam bliżej słupków jest jeszcze tyle cebulek i w sam raz wzdłuż moich kamieni wyrosły.
Trochę malw posadziłem i przegorzan. A niżej widać już przesadzone piwonie wychodzą

W tle powstaje trawnik, tam też był niezły syf.
No i powstał z popiołów gigant

( a raczej ze złomu

gdyż ja wykorzystuje wszystko co znajdę w szopie, każdy złom robi u mnie za odmalowany stelaż ) Z tym był nielada problem by to chwycić i tam wstawić, 4 metry ponad miała cała konstrukcja. Ale dałem radę.