Dawal lilie, dawaj. Listę robię
Ogródek AGNESS- wspomnienia
- dodad
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 cze 2009, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS cz. 10
Piękne!
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Iduś jak fajnie, że jesteś
Dawno się nie pokazywałaś, mam nadzieję, ze już teraz nie będzie wagarów od Forum
U mnie też jest w planie wycięcie 2 drzew owocowych.....mieliśmy wyciąć starą wiśnię i na jej miejsce posadzić jakieś młode drzewko....ale stwierdziliśmy, ze jednak zostanie....póki owocuje i się trzyma niech będzie.....Takie stare drzewa to dusza ogrodu....
Grażynko Ula mi nie kupowała, ale często gościłam w jej wątku i wiem, że zachwalała zakupy u Pana gdzie sama kupuje, ze ogromne piękne cebule
I proponowała zakup
Dorotko ....aż się boję jak te nasze listy przez zimę urosną

U mnie też jest w planie wycięcie 2 drzew owocowych.....mieliśmy wyciąć starą wiśnię i na jej miejsce posadzić jakieś młode drzewko....ale stwierdziliśmy, ze jednak zostanie....póki owocuje i się trzyma niech będzie.....Takie stare drzewa to dusza ogrodu....
Grażynko Ula mi nie kupowała, ale często gościłam w jej wątku i wiem, że zachwalała zakupy u Pana gdzie sama kupuje, ze ogromne piękne cebule
Dorotko ....aż się boję jak te nasze listy przez zimę urosną
- lemka77

- Od: 30 cze 2009, o 14:52
Jestem Aguś, jestem czesto ale mało się udzielam ostatnio. Za to czytam i oglądam fotki codziennie.
Tak co do tych list to masz rację. Moja różana osiągnęła rozmiary jakiegoś hebrajskiego zwoju
Lilie zakupiłam jesienią - oczywiście Twoje piękności miały w tym szaleństwie zakupowym swój udział. ALe kupowałam na allegro - więc w zasadzie mogę się wszystkiego po nich spodziewać
Oczywiście jeśli coś mi ich nie pożre, bo posadziałm bez zabezpieczeń do ziemi
i juz się martwię co to będzie? Plan był inny - kazda cebula w osobnym koszyczku -ale cóż wyszło jak wyszło......
Twoja Flore Pleno jest taka słodka- no nie mogę się na nią napatrzeć.
Tak co do tych list to masz rację. Moja różana osiągnęła rozmiary jakiegoś hebrajskiego zwoju
Twoja Flore Pleno jest taka słodka- no nie mogę się na nią napatrzeć.
Pozdrawiam Ida
-
dawidbanan
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
O ja Cię
Jakie cudne lilie!
Jakie cudne lilie!
- gosia07

- Od: 1 gru 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pamiętam pamiętam te lilie z reala były cudne
szczególnie podobały mi się takie trzy o wprost niemożliwie wielkich kwiatach.Aguś pamiętasz które to?
- kasik 69

- Od: 10 maja 2010, o 15:04
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj,dawno mnie u ciebie nie było.Piekne lilie,moja kolekcja skromniutka.Zaraz zamowię katalog,pisząże dostępny od 12 grudnia
.A może pamietasz jak nazywa się ta pierwsza żurawka,z 87 strony?
- AGNESS

Iduś Lilypol też wystawia na allegro....ciekawa bardzo jestem jakie będą twoje kupione lilie....latem będziemy podziwiać
Mam nadzieję, że twoje lilijki pięknie dotrwają do kwitnienia, że myszory ich nie dopadną....
Flore Pleno jest niesamowita....takie liliowe drzewo, bardzo wysoka i niesamowicie rozgałęziona....jest naprawdę super
Witaj Dawidku
Cieszę się, że podobają ci się
Gosieńko a jaki miały kolorek? to zaraz dojdziemy
Bardzo się cieszę, ze pamiętasz moje lilijki i że przypadły ci do gustu
Mam nadzieję, ze w przyszłym roku również będziesz miałam możliwość podziwiania ich w naturze
Kasiu a katalog z jakiej firmy możesz zdradzić, czy z Lilypolu
Żurawka o którą pytasz to ukorzeniona sadzoneczka Brass Lantern
Flore Pleno jest niesamowita....takie liliowe drzewo, bardzo wysoka i niesamowicie rozgałęziona....jest naprawdę super
Witaj Dawidku
Gosieńko a jaki miały kolorek? to zaraz dojdziemy
Bardzo się cieszę, ze pamiętasz moje lilijki i że przypadły ci do gustu
Kasiu a katalog z jakiej firmy możesz zdradzić, czy z Lilypolu
Żurawka o którą pytasz to ukorzeniona sadzoneczka Brass Lantern
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Aga,
lilie piękne, a czy znasz taką odmianę o nazwie ogólnej doniczkowe. To są bardzo niskie lilie około 30 m. bardzo obficie kwitnące. Nie wiem jak je znaleźć w internecie, bo nazwa ich na pewno jakaś jest, a ja jej nie znam. 
- AGNESS

Wandziu ta lilijka podobna Triumphatora to Friso, ma intensywniejszy kolor środka i inny kształt kwiatu .
Faktycznie lilie nie zajmują dużo miejsca i można je wkomponować w różne roślinne towarzystwo i wszędzie pięknie wyglądają
Majeczko znalazłam ci linka z propozycjami lilii niewysokich świetnie nadających się do doniczek. Mam nadzieję, ze ci pomoże coś wybrać
http://www.ho.haslo.pl/article.php?id=2093
Faktycznie lilie nie zajmują dużo miejsca i można je wkomponować w różne roślinne towarzystwo i wszędzie pięknie wyglądają
Majeczko znalazłam ci linka z propozycjami lilii niewysokich świetnie nadających się do doniczek. Mam nadzieję, ze ci pomoże coś wybrać
http://www.ho.haslo.pl/article.php?id=2093
Opadłe liście to fantastyczne tło dla żurawek... takie naturalne
Musze gdzieś nagrabić 
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Aga ale dałaś po oczach tymi liliami, no normalnie szok.
Nasadziłabym też takich pięknotek ale przecież ziemnych darmozjadów karmić nie będę. Może jak się kiedyś wyniosą to sobie sprawię takie ślicznotki i do tego pachnidełka.
Nasadziłabym też takich pięknotek ale przecież ziemnych darmozjadów karmić nie będę. Może jak się kiedyś wyniosą to sobie sprawię takie ślicznotki i do tego pachnidełka.