Witajcie Kochani
Kasiuta paprotka z mysimi ogonkami(tak je nazwałaś)to Dawalia a te mysie ogonki to kłącza .moim zdaniem największa ozdoba roślinki
Martusiu-w koszyczku to na pewno filodendron może i scandes Jeśli chodzi o warunki to ja uważam ,że normalne ,mieszkanie jak mieszkanie z ogrzewaniem centralnym.Paprotkom najlepiej służy korytarz i północno wschodnimi oknami
Filigranowa-może kojarzą Ci się z łosimi rogami ,ale ta paproć jest zupełnie inna.Miałam kiedyś łosie rogi z przeceny, ale nie przeżyły,po prostu za bardzo podsuszone kupiłam
Lidziu-te włochate nóżki tak oplotły doniczkę, że boję się jej ruszać, aby przesadzić w nieco większą doniczkę
Socurekczy mi się wiodą?a co powiecie na taki fakt;Dostałam kiedyś paproć od bardzo wiekowej pani ,cudownie się rozrosła podzieliłam na dwie ,obydwie były obiektem zachwytu ,miałam je chyba z pięć lat,pani się zmarło, a moje paprotki w ciągu miesiąca szlak trafił i tylko te,a miałam jeszcze inne i z nimi wszystko w porządku,takie same warunki,podlewanie ,do dzisiaj nie wiem co się stało
Eluniu-ja naprawdę żadnych cudów z nimi nie odczyniam .podlewam najczęściej deszczówką,czasami do wody dam odrobinę mleka ,spryskam jak mi się przypomni i to wszystko.
Trzynastka-patyczak i fikusik to zasługa obecności na Forum .Patyczak od Zeberki a fikus od Maribat(dzięki dziewczynki

)
Ninad-bardzo miło mi Cię goscić

dawalia kupiona
hen_s ja nie patrzę na modę i mam takie antyki jak asparagusy, paprocie,pelargonie
mmax-i Ciebie też miło widzieć u mnie

Daj sobie jeszcze raz szansę i spróbuj ponownie,do trzech razy sztuka
kalyna84-a co stoi na przeszkodzie, żebyś próbowała hodować chociaż jedną roślinkę(one nie są takie drogie
Misiaczka-u mnie lisie ogonki nie mają nasionek ,ale jeżeli tylko przechowam do wiosny(w tamtym roku mi się udało )to zrobię sadzonki i na pewno dostaniesz
Adam 12222Adasiu nie,jak mi się przypomni, no może raz na tydzień albo i dłużej.Teraz musze je popryskać chemią i to ze dwa trzy razy, bo zauważyłam tarczniki.Co roku z tym dziadostwem mam problem
Arletnóżki ma piękne prawda? Ja ją kupiłam z przeceny jakiś czas temu trochę u mnie odżyła,ale w ubiegłą sobotę widziałam w Auchanie w Płocku .Mieli wyprzedaż wszystkich roślin,bo robili miejsce na świąteczny towar , dawalia była po 12.50 ładna ,Ja przywiozłam z sobą kalateę w ...kratkę
Chyba wszystkim odpowiedziałam jak zdążę(mam wyjazd)to Wam jutro pokażę nowy nabytek a teraz zmykam

,bo jutro nie wstanę
Ogromna

dla wszystkich