Ogródek AGNESS cz. 10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz. 10

Post »

Agnieszko, uwielbiam takie plamy słoneczne tańczące po ogrodzie, jak na ostatnich fotkach ;:108 Gra światła i cienia to dodatkowe atuty tej pory roku, które Ty wspaniale (wręcz malarsko) potrafisz utrwalić, jak mało kto ;:63
I kontrasty kolorów - hortensja swoimi białymi kulami na czarnym tle wygląda po królewsku :!:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Ewuś malinki takie wysłodzone wspaniałym słoneczkiem muszą być przepyszne :D
Tak sobie myślę....że jak coraz przychylniej myślisz o różach....to już wpadłaś na całego....wystarczy tylko zacząć....a coraz więcej tych piękności zamieszka w ogrodzie 8-) Twoje przesadzone musiały trafić na odpowiadające im miejsce i teraz wspaniale się odwdzięczają.....w ogóle odpowiednie posadzenie to jest podstawa sukcesu.....dobrze przygotowane podłoże powoduje, że różyczki rosną jak na drożdżach, są silne , zdrowe i piękne :D

Gosiu dziękuję i bardzo zapraszam w realu ;:196

Majeczko ja różę kupiłam na Alle....u Bogdan w1. Już kolejny raz u niego kupowałam i wszystkie sadzonki były przepiękne, dorodne i zdrowe. Nigdy nie zdarzyło się też, żeby róża się nie zgadzała odmianowo, tak, że jestem naprawdę bardzo zadowolona :D

Wandziu, u Ciebie było nawet odwrotnie.....wody zdecydowany nadmiar....A u mnie okresy deszczowe jak najbardziej....ale jednak większość to czas suchy i bieganie z wężem......wczoraj nie udało mi się, ale dziś wieczorem znów szykuje się podlewanko, bo ziemia dosłownie popiół :roll:

Grażynko ;:196 Chryzantemki najlepiej lubią odczyn gleby obojętny lub lekko kwaśny, tak więc myślę sobie, że w szyszkach byłoby im całkiem nieźle :D Ja swoje mam obsypane korą .

Lucynko, może zimą będzie troszkę więcej czasu ;:196

Witaj Halinko Dziękuję ;:196

Witaj Gosiu ;:196 Miło mi bardzo, że podobają Ci się moje rabatki, kolorków już niezbyt dużo....ale jeszcze chwilka i ogródek zmieni się nie do poznania dzięki przebarwiającym sie liściom drzew i krzewów :D

Witaj Aguś ;:196

Ulcia dziękuję, cieszę się, że podoba Ci się ;:196

Jacku jesteś jak zawsze bardzo miły , dziękuję :D
Faktycznie gra światła i cienia u schyłku lata jest niesamowita.....
Hortensje to zdecydowane królowe późnoletnich i jesiennych ogrodów.......jestem szczęśliwa, że je poznałam, już teraz nie wyobrażam sobie bez nich ogrodu :D

Kilka ogrodowych obrazków

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aga, piękne clemki ;:63 ;:63 ;:63
Z Twoich fotek to jeszcze słoneczne, kolorowe i gorące lato się wylewa !
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Clemki zjawiskowe, cóż za kolory ;:224
Bratki bylinowe kwiatną u mnie całe lato i coś mam przeczucie, że skończą jako jedne z ostatnich ;:108
Czy Ty wiesz, że po wyjeździe mam trzy kolejne hortensje :D zupełnie nieee planowane, Vanilla Freise na wysokiej sztamie, dębolistną i Kyushu :P
Dzsiejsza pogoda nie przywodzi zupełnie na myśl jesieni, upalnie, słonecznie i ostatnio musiałam zacząć podlewać ogród.
Jakie to zapomniane w tym roku zajęcie :lol:
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39

Post »

Jak zwykle raczysz nas pięknościami ze swojego ogrodu. pięknie wyglądaja kolorowe kwiaty na tle zieleni. Hortensja i jej dorodne kule ;:180 a clematisy .... sa cudowne.
Zwariowac można od tej pogody w tym roku albo zimno i deszczowo albo ciepło i wietrznie, że ziemia schnie na wiór
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Aguś, gratuluję kolejnej odsłony wątku!!
Zdjęcia jak zwykle piekne, mnie ujęły clematisy :)
Pozdrawiam Cię serdecznie ;:196
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09

Post »

Niechby mi sie spróbowało nie podobać :D:D:D to byś mnie za próg nie wpuściła:)
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Witaj Agnieszko, już trzecia strona. ;:138
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Aga, zlituj się, zmień podpis w stopce, bo błądzę i błądzę, wchodzę do starego wątku i ledwo do ciebie trafiłam :roll:
Awatar użytkownika
sangwinaria
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2011, o 14:05
Kontakt:

Post »

U mnie dziś leje deszcz a u Ciebie tak słonecznie
:wit
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś bo naprawdę na dworze jest bajecznie :D gorąco i pięknie.....dziś jak skończyłam podlewać, bo susza niesamowita, to w prawdziwym słodkim lenistwie przesiedziała chyba ze 2 godziny na huśtawce nic nie robiąc .....ależ było mi błogo 8-) :lol:

Joluś Ty jak zawsze niesamowita ;:196 :lol: na pewno będziesz bardzo zadowolona z hortensji :D
U mnie też bratki od marca do mrozów, takie maleństwa, ale są naprawdę niezawodne, bardzo je lubię :D
Ja dziś też ponad 2 godziny podlewałam, wczoraj nie miałam czasu, bo późno z pracy wróciłam, a dziś róże aż omdlały :roll: ......ziemia dosłownie popiół....

Ilonko dziękuję :D Faktycznie sucho jest nieprawdopodobnie.....rośliny mdleją z pragnienia....

Witaj Moniś :wit
Clematisy bardzo lubię, kwitną i kwitną....jedynie JP II się zbuntował, nie kwitł całe lato, dopiero teraz pokazał pąki :roll:
Ja Ciebie również bardzo pozdrawiam ;:196

Ula wpuściłabym, wpuściła....każdy ma prawo do własnego gustu......chociaż to naprawdę bardzo cieszy jak komuś się podoba jego dzieło ;:196

Witaj Iguś ;:196 :wit

Wandziu już poprawione :wit

Sangwinario u mnie już długo wspaniała pogoda....ale pewnie i tu dotrą deszcze.....a sucho jest baaaardzo....
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08

Post »

Aguś, prześliczne fotki ;:138 tyle ciepła się z nich wylewa że można by pomyśleć że to połowa lata ;:196
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
Sasanka18
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2010, o 19:25

Post »

Aguś;:138 ;:138
-u Ciebie świeci słoneczko a u nas znów leje dwa dni było ciepło to i tak długo ;:3 , że dalie siane można przechowywać, też nie wiedziałam - może w przyszłym roku spróbuję posiać bardzo je lubię- długo kwitną, tylko żeby trafić na ładny kolor /dużo można nauczyć się na naszym FORUM/ Aguś masz bardzo ładny ogród lubię u Ciebie pospacerować pomiędzy pięknymi kwiatami i nieraz po cichutku spaceruję i podziwiam przepiękne roślinki ;:180 ;:180
Maria
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiesiu bo i pogoda prawdziwie letnia, codziennie są dosłownie upały, jedynie ranki i wieczory są już chłodne :D

Witaj Marysiu :wit bardzo mi miło, że lubisz spacerować w moim ogródku, zapraszam serdecznie :D
Dalijki spróbuję przechować, mam nadzieję, że się uda i nie będę musiała wiosną znów wysiewać, bo teraz to już z nich nie zrezygnuję, to wspaniałe plamy koloru u schyłku lata :D

Skalniaczkowe widoczki :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Wijące sie pomiędzy kamieniami skalniaczkowe piękności , to jest to , co mi nie wychodzi ;:223 . Dużo z powodu totalnego bałaganu , bo na skalniaczku mam mydło i powidło . A dzwonek pełny dalej widzę Ci kwitnie , to już chyba drugi miesiąc :shock: ;:138 .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”