Ewcikowe skromne początki... ;D

ODPOWIEDZ
_Ewcik_
200p
200p
Od: 8 sie 2011, o 15:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ewcikowe skromne początki... ;D

Post »

Amator dzięki za odwiedzinki :wit i "dobre słowo na drogę" :lol: mimo, że przykro mi z powodu tego storczyka, to jeszcze się nie zniechęciłam, bo dalej w niego wierzę :wink:
Awatar użytkownika
sama
500p
500p
Od: 28 lut 2011, o 15:10

Post »

Witaj Ewo :wit

Piszesz -
z pewną nieśmiałością tworzę mój wątek, bo moja "kolekcja" liczy "aż" 2 storczyki
to pocieszę Cię ja zaczynałam od 3 sztuk - a jak dziewczyny pisały, że będę potrzebowała gumowe parapety najzwyczajniej się :;230 - nie wierzyłam - no cóż muszę przyznać że forumowe koleżanki miały rację :D

Masz śliczne miniatureczki - nie wiem która ładniejsza :)
Trzymam kciuki Twojego chorowitka
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p
Od: 30 sty 2011, o 17:49

Post »

Ewuniu, następna ślicznotka zamieszkała na Twoim parapecie ;:138 Czy ona jest taka maleńka jak ta pierwsza ?
Pączki storczyk zasusza z różnych powodów np: zła pielęgnacja, przewianie, zalanie, bliskość owoców, dym itd.
_Ewcik_
200p
200p

Post »

Moniko, Lucynko to "już" trzeci mój storczuś :heja tak, to jest taka sama miniatura, z tym , ze ma krótsze pędy, niż ten fioletowy, więc wydaje się być jeszcze mniejsza :wink:
Awatar użytkownika
dudus327
500p
500p
Od: 23 cze 2011, o 13:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mąż spisał się na medal ;:113 ;:108

A miniatureczka wspaniała - piękne kwiatuszki i zdrowe listeczki ;:108 Niech długo kwitnie ;:138
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
_Ewcik_
200p
200p

Post »

Piotruś dziękuję , mam nadzieję, że tak właśnie będzie :wink:

chciałam Was o coś zapytać- otóż w wątku Monisi (sama) wyczytałąm o Floral Paście- czy myślicie, że mogłabym ją zastosować na mojego reanimka? nie kwitnie już chyba ze 2 lata i tak strasznie chciałabym sobie przypomnieć, jaki miał kolorek :roll:
Awatar użytkownika
dudus327
500p
500p
Od: 23 cze 2011, o 13:39

Post »

Też raz czytałem o takiej paście i nawet widziałem swego czasu na Aledrogo :P

Też jestem ciekawy czy to dział chociaż wg. to takie już troszeczkę ingerowanie w naturę storczyka :roll: - każdy storczyk powinien sam decydować kiedy zakwitnie a kiedy sobie będzie na wakacjach ;:108

Ps. Adamie wyprzedziłeś mnie :;230
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
_Ewcik_
200p
200p

Post »

chłopcy w takim razie dziękuję za opinie :wink:
_Ewcik_
200p
200p

Post »

Kochani, kupiłam dziś w Casto 2 storczyki- z drżącym sercem wracałam do domu, bo bałam się reakcji męża ;:224 na szczęście dzielnie to przyjął, ale obiecałam, że na razie się wstrzymam z kolejnymi zakupami ;:224 ale o storczykach napiszę może jutro.. ponieważ mam problem ;:223 wyjęłam je do moczenia i na jednym zauważyłam, że pałąk podtrzymujący pęd jest wbity w liść, tak to jest zrobione, że gdy to oglądałam w sklepie, nie rzuciło się w oczy :x i tu pierwsza moja prośba- co z tym zrobić- zostawić tak :?: z kolei na liściu drugiego storczyka zauważyłam takie coś

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

wygląda to jak takie zgrubienie.. tylko i wyłącznie na jednym liściu to jest.. błagam, powiedzcie, że to nie jakiś robal ;:144 na chwilę obecną nie mogę zrobić lepszych zdjęć, bo ciemno już jest...
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2010, o 23:15

Post »

Ewo czasem wbijają patyczki w liście, nie przejmuj się tym to i tak pewnie najstarszy liść który za jakiś czas zakończy swój żywot. Jeśli chodzi o tą plamkę, to osobiście też mam storczyka z taką naroślą i nic się z nim nie dzieje. Trzeba tylko obserwować czy nie pojawiają się następne lub z tą nie dzieje się nic złego. Liście czasem mają różne defekty, to żywe rośliny więc nie zawsze liście są idealnie gładkie i bez plam.
Ewo jutro za dnia obejrzyj te swoje storczyki bardzo dokładnie szczególnie w kącikach liści i spodnią stronę bo z własnego doświadczenia wiem że na storczykach z Casto często występują wełnowce.
Awatar użytkownika
victorys
200p
200p
Od: 11 lut 2011, o 20:21

Post »

Ewo, ja też mam takie zgrubienia na liściu jednego storczyka, kiedyś czytałam co to jest, ale już nie pamiętam dokładnie, w każdym bądź razie nic groźnego. Mój storczyk żyje z tym czymś już pół roku i nic się z nim nie dzieje. A Kasia dobrze ci radzi, jutro za dnia obejrzyj pod liśćmi i w kącikach czy nie ma szkodników żadnych ;:108
Pozdrawiam, Wiktoria
Uśmiechami malowane twarze ludzi - to lubię! Pogoda ducha to moja droga, na pewno się nie zgubię!
Tak się wszystko zaczęło...
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Ewo...pięknie tu u Ciebie...miniaturki - śliczne ;:108
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
_Ewcik_
200p
200p

Post »

Kasiu, Wiktori, Justus dzięki w takim razie za opytmistyczną informację ;:108

Aguś jak tylko znajdę chwilkę (jak Mały pójdzie spać), to może uda mi się wkleić ;:108 kwitną piękne obydwa ;:224
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p
Od: 30 sty 2011, o 17:49

Post »

Ewo, jak się czuje poparzony ?
_Ewcik_
200p
200p

Post »

uffff, dopiero teraz mam chwilkę, by wkleić obiecane fotki nowych storczyków z Casto:

numer 1 :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

numer 2 :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i fotka grupowa :)

Obrazek

Lucynko u mojego biedaczka na razie cisza, w zasadzie nic się nie dzieje :roll: postaram się go sfotografować, może nawet jeszcze dzisiaj
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”