Coś mnie wzięło tej wiosny :D

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Chrapka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2011, o 00:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Coś mnie wzięło tej wiosny :D

Post »

Ależ przyjemnie się ogląda Twoje doniczkowce. Naprawdę chętnie tu zaglądam :) I to systematycznie, mimmo, że tyyyyyle wątków mam tu jeszcze do przejrzenia :) Ech... ja też w nocy to robię, kiedy cicho jest i ciemno...:)
A ta roślinka, która nie wiesz co to, to chyba rzeczywiście aeschynantus. Ja również niedawno szczepki takowej podprowadziłam i póki co, domniemam, że to właśnie aeschynantus. A może tu okaże się kim innym??? Oczywiście z czasem na pewno dorzucę i jej fotkę. Ale wszystko po kolei.
Tymczasem gratuluję pięknej Kalatei. Rooobi wrażenie :) Wszystkie Twoje kwiatki chętnie się podziwia. Pewnie dlatego, że są zadbane. Jak to możliwe, że mając tyle roślin w domu, wzięło Cię dopiero tej wiosny :?: :?: :?: :;230
Awatar użytkownika
kotio z kioto
50p
50p
Od: 20 cze 2011, o 19:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Chrapko - można powiedzieć,że ja je wcześniej tylko podlewałam..no czasami przesadzałam....ale teraz...teraz to ja je normalnie kocham.Codziennie je oglądam,spryskuję co niektóre, wycieram liście,gadam do nich :shock: Cheche...w tym sensie mnie wzięło...no i ta chęć posiadania jak najwięcej...checheche ...fajowe uczucie...cokolwiek sobie myślicie :P
Po za tym wiele dołączyło do mnie tej wiosny, dlatego też fitonie rosną osobno, bo kupowałam je w różnych odstępach czasu i w różnych miejscach. W przyszłym posadzę je może razem? zobaczymy jeszcze.Trzymaj kciuki za te emocje ...
Kalatea była jeszcze gęściejsza, ale porozdawałam młode,a parę liści mi się złamało, bo kurcze,pojechałam po doniczkę (zamiast wcześniej sprawdzić czy mam taką wielkość),dość daleko i zostawiłam biedactwo przed domem i przylazł deszcz dość gęsty.Nie chcesz wiedzieć co mówiłam,jak wróciłam do domu... :evil:

justus27 - z tymi doniczkami to przegięłaś :;230 Lubię zwykłe, gliniane doniczki...mają one niestety mankamenty...robią się na nich plamy po czasie,no...ale trudno...zawsze można strzelić jakieś decoupage :D

trzynastko - można powiedzieć,że szaleństwo wiosenne już zakończone...takie totalne...teraz tylko pojedyncze sztuki przesadzam,te świeżo upolowane :) ...Mimi jest najkochańsza.ale jestem przez nią ciągle niewyspana...pani wet mi powiedziała,że ona mnie traktuje jak przewodnika stada. Czy wiecie,że ona śpi ze mną jak małe dziecko? Muszę leżeć na boku,mieć wyciągniętą rękę i ona na tej mojej ręce kładzie łepek i przytula się cała do mnie...i w ogóle to straszna gaduła jest...ja do niej coś mówię,a ona mi odpowiada...rozumiemy się ...naprawdę :lol:

Adamie - jak tylko mój cissus podrośnie, spróbuję go jakoś pod górę podciągnąć :D spróbować nie zaszkodzi...

katkaR - fitonie i trzykrotki lubię właśnie za te kolorki i paseczki (gapię się na nie dość często,hi,hi,hi....),a i roślinki wdzięczne są w uprawie i niezbyt wymagające....polecam...jeśli masz gdzie zdobyć,nie zastanawiaj się długo...moje to jeszcze maleństwa ,więc nie mogę się na razie podzielić...ale jak podrosną...:D

Anjja - Mimi mizianko przyjęła głośnym mruczeniem...pozdrawia takoż i obiecuje ładnie pozować do zdjątek :)
Powiem ci szerze,że gruboszka ciachałam z ciężkim sercem.....w sumie to i tak by zmarniał z tymi badylami co miał wcześniej,więc...ryzyko się opłaciło....na szczęście...

AloesIk - ..a jak koteczki się wabią? ....na pewno masz zdjątka w swoim temacie...będę ich szukać :D Mama nadzieję,że fitonki takie pozostaną,jak tylko zobaczę,że coś się dzieje,szukam im nowego miejsca.

zeberka4 - kolekcję to ja mam,wiem...tylko utrzymać to to wszystko w dobrym stanie...to jest sztuka...zawsze jakaś roślinka może mnie nie pokochać...jak te moje paprotki niegrzeczne ;:223

mniodkowa - jak już kotek będzie w domu, to go polubi...oj znam takich przypadków wiele...potem mu będzie dogadzał z jedzonkiem i drapankiem za uszkami :;230
Co do gruboszka,to ja kiedyś zrobię fotkę u mojej teściowej...ta to ma drzewko :shock: Nawet boję się pomyśleć,że kiedyś uda mi się takie wyhodować....ale mój młodzieniec ładnie wypina pierś jak na razie ...
Mimi dostała cmoka za uszkiem...

Jeszcze raz dziękuję kochani za odwiedziny i za ochy i achy. Jako,że wszystkim się już pochwaliłam,będę mieć czas na łazęgostwo i podglądactwo forumowe.Chociażby nocą ciemną...i jak zauważyła katkaR: "Obserwując forum lista chciejstw robi się bardzo baardzo dłuuga!!!" ...I pewnie się zrobi ..innej opcji nie widzę...

Pozdrawiam cieplutko,do zobaczenia w waszych wątkach...miłego popołudnia.... :lol:
Awatar użytkownika
Anjja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2010, o 20:14

Post »

:shock: :shock: :shock:
Ten "bluszczyk" to obstawiam, że to philodendron scandens :wink:
z racji tego, że ja tera wszędzie tylko hoje widzę ;:223 to może to Bella :wink: to co aeschynantusem miało być:wink:
Zygokaktusy ;:180
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Awatar użytkownika
kotio z kioto
50p
50p
Kontakt:

Post »

Anjja...ale masz oko...to może kurcze być ten filodendron...zobaczymy jak się gość rozszaleje co tam z niego wylezie,ale liście podobne,a nawet takie same ;:180

Natomiast nie jest to na pewno hoja...Pooglądałam parę fotek w necie,odpada....dziś będę w tym bloku co go ukradłam :shock: to zrobię fotkę jak wygląda większy okaz ...8-) Tak...i wtedy złapią mnie za rękę i powiedzą,że brakuje kawałka kwiatka :;230

A te zygokaktusy to tak sobie stoją i rosną i nic nie chcą...a jak kwitną... :heja Mogłam ich może nie ruszać tej wiosny?...tylko mnie się wydawało,że one chcą do nowych doniczek...zobaczymy,ale stracha mam,nie powiem.
Awatar użytkownika
AloesIk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 16:49
Kontakt:

Post »

a jak koteczki się wabią?
Bogno kotki to Buba i Tifanny,mam w wątku z domowymi lub w ogrodowym
Awatar użytkownika
kotio z kioto
50p
50p
Kontakt:

Post »

Stopniowo będę zaglądać do was wszystkich kochani,więc i Twoje koteczki w końcu odnajdę AloesIku :)
Adam12222
1000p
1000p
Od: 30 maja 2011, o 15:50
Kontakt:

Post »

Hoho coraz piękniej tu u ciebie kotio z kioto ;:63
Moje roślinki:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=44666" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
kotio z kioto
50p
50p
Kontakt:

Post »

Dziękuję Adam ;:87 Miło mi,że zaglądasz...ja właśnie buszowałam u ciebie i podziwiałam Asparagusa :D
Adam12222
1000p
1000p
Od: 30 maja 2011, o 15:50
Kontakt:

Post »

Ja tu co trochę zaglądam i patrze czy coś nowego jest .
Bardzo mi się podoba kalatea i maranta .
Podobają mi się kwiaty z kolorowymi liśćmi.
Ja u cissusa wbiłem trzcinę i on sam się pomału wspiął z niedużą pomocą.
Moje roślinki:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=44666" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Ile Ty Masz tych roślinek ;)
Niezła kolekcja i różnorodna bardzo.
Będę tu zaglądać często ;:108
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
kotio z kioto
50p
50p
Kontakt:

Post »

Zrobiłam fotki tej roślince,co to ukradłam czas jakiś temu.

ObrazekObrazekObrazek

Kolor ma taki jak na drugiej fotce, światło chyba trochę nie takie było :roll:

Czy ktoś wie co to?

Zapraszam justus :)
Awatar użytkownika
SunFlower
500p
500p
Od: 8 lis 2009, o 16:29

Post »

To Aeschynanthus Twister- mam takiego samego. :D Tylko nie ma jeszcze tych zakręconych listków bo to młode pędy.Mój też jak na razie ma takie same jak na zdjęciu, oprócz niektórych zakręconych. :wink:(na 3 zdjęciu widać, że już się składają na pół).
Awatar użytkownika
Chrapka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2011, o 00:01

Post »

Ja również podprowadziłam szczepkę takowego. Urzekły mnie jego ciemne-brązowo-bordowe kwiaty. Z tym, że mój jest taki tyci, tyci... dopiero się ukorzenił i zaczął rosnąć... Trzymajcie za niego kciuki :)
A ten Twój to już śliczy... Ale nie widziałam, że się mu z czasem listki składają...
Awatar użytkownika
sari
1000p
1000p
Od: 18 maja 2010, o 19:46

Post »

Oj wpadłam całkowicie ;:3 , jestem kolejną fanką Twoich roślinek ;:180 Wszystkie masz piękne i zadbane a wątek czyta się super dzięki poczuciu humoru które Cię chyba nigdy nie opuszcza :lol:
Zainteresowało mnie zrobienie drzewka z pieniążka :shock: muszę cos na ten temat poszukać bo moje już brzydkie się zrobiły i miałam je po prostu wyrzucić do kosza , ale może jest jeszcze dla nich jakaś szansa. :wink:
Azalia również powala, u mnie po przekwitnięciu marnieją, w żaden sposób nie mogę się z nimi dogadać
Pozdrawiam Beata

Moje doniczkowce Zapraszam Cz. 1, Cz. 2
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25

Post »

Wspaniałe masz kwiaty Twister jaki duży :D ;:138

Tak ogladam Twoje zielone...są bardzo zadbane,a paprociami się nie przejmuj bo z nimi to i ja sobie nie poradziłam ;:196
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”