Irenko przepiękna wiosna u Ciebie, zauważyłam że masz bardzo dorodne pęki prymuli czy Ty je czymś nawozisz ?? jak długo je masz?? kwitna juz niezapominajki śliczności
Witaj Jolu, miło cię gościć. Za tyle sympatycznych i pochlebnych słów serdecznie dziękuję. Nie wiem jak to będzie w tym roku, czy też będzie pięknie, dużo krzewów przemarzło, odnawiają się ale jakoś skromnie. Pożyjemy, zobaczymy. Do odwiedzin zapraszam, będziesz zawsze mile widziana.
Haniu "uzbierało" się dość dużo stron i trzeba było założyć nowy wątek, cieszę się, że mnie znalazłaś. Prymulki to niezawodne kwiatki, długo kwitną, kolorów mnóstwo. Niezapominajek mam dużo, same się wysiewają. O tej o której piszesz to jest ułudka, te z kolei bardzo się rozrastają. Co do azalii i Rh w tym roku nie będzie tak pięknie, krzewy poprzemarzały więc kwitnienie będzie słabsze.
Łukaszu witam cię, jesteś pierwszy raz gościem w moim ogrodzie, miło mi, że ci się podoba. Dziękuję i zapraszam do ponownych odwiedzin.
Jolu to zdjęcie prawdopodobnie będzie tylko wspomnieniem, zima narobiła dużo szkód i musiałam posadzić nowe krzewy.
Isiu wiosna ma to do siebie, że wszędzie jest pięknie. Co do prymulek rzeczywiście mam ich dużo a mam je "od zawsze", to były pierwsze byliny na mojej działce, nawożone są dość dobrze wiosną i co kilka lat sadzone na innym miejscu.
Gabi w realu ta alejka prymulkowa naprawdę pięknie wygląda. Tulipany w tym roku nie wszystkie zakwitły, dużo wyginęło, to samo z żonkilami.
Często nie bywałam na forum to i do Ciebie nie zaglądałam , ale przyszły dla mnie chyba lepsze czasy
to i chętnie będę sobie robiła odpoczynek w Twoim ogrodzie.
Będę cieszyć oko i duszę Twoimi RH. Alejka z Rh zawsze mnie zachwyca, pięknie kwitną Twoje prymulki
czy je często rozsadzasz
Geniu Rh nie bardzo się odnawiają, musiałam część wymienić. Ciekawa jestem jak będą wyglądały gdy zakwitną.
Krysiu rzeczywiście długo cię nie było ale w życiu różnie bywa. Dziękuję za sympatyczne słowa i cieszę się, że lubisz u mnie bywać, jesteś zawsze miłym gościem. Co do Rh to sama jestem ciekawa jakie będą, zima nie była sprzyjająca dla nich. Prymulek mam dość dużo a przesadzam je co kilka lat.
Ostatnie chłodne i deszczowe dni nie bardzo sprzyjają kwiatom, są poniszczone i połamane. Zrobiłam kilka zdjęć z tego co ostatnio kwitnie. Na ostatnim zdjęciu goście ogrodowi, kicia wywiązuje się z obowiązków i łapie myszy ale jeżyk to leniuszek, ślimaków nie zbiera.
Witaj Irenko
Ostatnie zdjęcie niesamowite.
Konwalia Ci już kwitnie a mojej jeszcze daleko.Niezapominajki są niezawodne.Zresztą tak jak i ja wiem,że lubisz niebieskie kwiaty,A w połączeniu z prymulami wygląda jeszcze piękniej.
Irenko w dalszym ciągu czekam na sesje RH i azalii.
Irenko jestem zakochana w Twoim ogrodzie od pierwszych fotek , które zobaczyłam i to nie przemija, każde kolejne zdjęcie utwierdza mnie wciąż w tej miłości Masz przepiękny ukwiecony bajkowy ogród. Twoje azalie i rododendrony są niesamowite i tak wspaniale wkomponowane w zieleń iglaków, że naprawdę całość zapiera dech. Ze wszystkimi innymi roślinkami jest tak samo, wszystko z takim smakiem i wyczuciem, że tylko podziwiać i wzdychać z zachwytu. Strasznie chciałabym zobaczyć ten cudny ogród w czasie kwitnienie azalii i rh na żywo, niestety to nie możliwe, ale będę podziwiać fotki i zachwycać się nimi na bieżąco
IRENKO super para i nawet nie walczą o jedzenie .Ciekawe kto by wygrał tę walkę .Feria barw już się zaczęła .W tym roku moje konwalijki będą w piegi z farby .Co to za piękne tulipany u Ciebie kwitną a młode odrosty choinek czy coniki pięknie się prezentują .Dla takiego widoku warto w nie zainwestować tylko nie wiem czy u mnie będą rosły . Nawet tujom nie za bardzo u mnie się podoba
Jak konwalie to na pewno musi być maj, szkoda tylko, że taki zimny, mokry i ponury.
Przecież to najpiękniejszy miesiąc w roku
Ireno - ostatnie zdjęcie jest powalające, jak się Tobie udało ich zaprzyjaźnić
Irenko mój synuś wpadł w zachwyt nad kotem jedzącym z jednego talerza z jeżem (mam w domu pasa, kotke i rybki) więc dla niego dołożenie jeża do tej menażerii nie stanowi problemu a do łapania slimaków rzeczywiście by sie przydał wyjatkowo dużo ich w tym roku. Azalie i kwiatuszki urocze już niedługo zaczną pewnie pękać pąki Rh
Witaj IRENKO!
Rośliny u Ciebie to zawsze piękne. Iglaczki mają cudowne przyrosty - bardzo to
lubię na wiosnę.
Niestety tym razem zachwyciło mnie zdęcia kotka z jeżem - niespotykane zjawisko.