Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz. 3

Post »

Irenko przepiękna wiosna u Ciebie, zauważyłam że masz bardzo dorodne pęki prymuli czy Ty je czymś nawozisz ?? jak długo je masz?? kwitna juz niezapominajki :D :D śliczności :wit
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Irenko, alejka obsadzona prymulkami jest cudna... ale pełne tulipany mnie zachwyciły.
Moje takie nie są, pewnie już za długo rosną w jednym miejscu.
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Witaj Jolu, miło cię gościć. Za tyle sympatycznych i pochlebnych słów serdecznie dziękuję. Nie wiem jak to będzie w tym roku, czy też będzie pięknie, dużo krzewów przemarzło, odnawiają się ale jakoś skromnie. Pożyjemy, zobaczymy. Do odwiedzin zapraszam, będziesz zawsze mile widziana.

Haniu "uzbierało" się dość dużo stron i trzeba było założyć nowy wątek, cieszę się, że mnie znalazłaś. Prymulki to niezawodne kwiatki, długo kwitną, kolorów mnóstwo. Niezapominajek mam dużo, same się wysiewają. O tej o której piszesz to jest ułudka, te z kolei bardzo się rozrastają. Co do azalii i Rh w tym roku nie będzie tak pięknie, krzewy poprzemarzały więc kwitnienie będzie słabsze.

Łukaszu witam cię, jesteś pierwszy raz gościem w moim ogrodzie, miło mi, że ci się podoba. Dziękuję i zapraszam do ponownych odwiedzin.

Jolu to zdjęcie prawdopodobnie będzie tylko wspomnieniem, zima narobiła dużo szkód i musiałam posadzić nowe krzewy.

Isiu wiosna ma to do siebie, że wszędzie jest pięknie. Co do prymulek rzeczywiście mam ich dużo a mam je "od zawsze", to były pierwsze byliny na mojej działce, nawożone są dość dobrze wiosną i co kilka lat sadzone na innym miejscu.

Gabi w realu ta alejka prymulkowa naprawdę pięknie wygląda. Tulipany w tym roku nie wszystkie zakwitły, dużo wyginęło, to samo z żonkilami.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Irenko u mnie też niektóre azalie przemarzły nie wiem czy wszystkie pąki rododendronów też się rozwiną , zobaczymy trzeba cierpliwie czekać .

Genia
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

WITAJ IRENKO :wit

Często nie bywałam na forum to i do Ciebie nie zaglądałam , ale przyszły dla mnie chyba lepsze czasy
to i chętnie będę sobie robiła odpoczynek ;:41 w Twoim ogrodzie.
Będę cieszyć oko i duszę Twoimi RH. Alejka z Rh zawsze mnie zachwyca, pięknie kwitną Twoje prymulki
czy je często rozsadzasz :?: :?:
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Geniu Rh nie bardzo się odnawiają, musiałam część wymienić. Ciekawa jestem jak będą wyglądały gdy zakwitną.

Krysiu rzeczywiście długo cię nie było ale w życiu różnie bywa. Dziękuję za sympatyczne słowa i cieszę się, że lubisz u mnie bywać, jesteś zawsze miłym gościem. Co do Rh to sama jestem ciekawa jakie będą, zima nie była sprzyjająca dla nich. Prymulek mam dość dużo a przesadzam je co kilka lat.

Ostatnie chłodne i deszczowe dni nie bardzo sprzyjają kwiatom, są poniszczone i połamane. Zrobiłam kilka zdjęć z tego co ostatnio kwitnie. Na ostatnim zdjęciu goście ogrodowi, kicia wywiązuje się z obowiązków i łapie myszy ale jeżyk to leniuszek, ślimaków nie zbiera.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 20:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Irenko
Ostatnie zdjęcie niesamowite. ;:154
Konwalia Ci już kwitnie a mojej jeszcze daleko.Niezapominajki są niezawodne.Zresztą tak jak i ja wiem,że lubisz niebieskie kwiaty,A w połączeniu z prymulami wygląda jeszcze piękniej.
Irenko w dalszym ciągu czekam na sesje RH i azalii. ;:196
kochajmy ludzi, tak szybko odchodzą...
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
rm27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2008, o 11:52

Post »

Świerk biały piękny, to Daisy White czy Rainbow Ends?
Fotka kota z jeżem rewelacyjna.
Pozdrawiam. Romek.
Lata wcześniejsze
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Irenko jejku ale fajnie kot z jeżem rewelacja ;:138 ;:138 A na 5 zdjęciu to azalia nowy nabytek?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Irenko jestem zakochana w Twoim ogrodzie od pierwszych fotek , które zobaczyłam i to nie przemija, każde kolejne zdjęcie utwierdza mnie wciąż w tej miłości :D Masz przepiękny ukwiecony bajkowy ogród. Twoje azalie i rododendrony są niesamowite i tak wspaniale wkomponowane w zieleń iglaków, że naprawdę całość zapiera dech. Ze wszystkimi innymi roślinkami jest tak samo, wszystko z takim smakiem i wyczuciem, że tylko podziwiać i wzdychać z zachwytu. Strasznie chciałabym zobaczyć ten cudny ogród w czasie kwitnienie azalii i rh na żywo, niestety to nie możliwe, ale będę podziwiać fotki i zachwycać się nimi na bieżąco ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

IRENKO super para i nawet nie walczą o jedzenie .Ciekawe kto by wygrał tę walkę .Feria barw już się zaczęła .W tym roku moje konwalijki będą w piegi z farby .Co to za piękne tulipany u Ciebie kwitną a młode odrosty choinek czy coniki pięknie się prezentują .Dla takiego widoku warto w nie zainwestować tylko nie wiem czy u mnie będą rosły . Nawet tujom nie za bardzo u mnie się podoba
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Jak konwalie to na pewno musi być maj, szkoda tylko, że taki zimny, mokry i ponury.
Przecież to najpiękniejszy miesiąc w roku ;:167
Ireno - ostatnie zdjęcie jest powalające, jak się Tobie udało ich zaprzyjaźnić ;:63
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55

Post »

Irenko mój synuś wpadł w zachwyt nad kotem jedzącym z jednego talerza z jeżem (mam w domu pasa, kotke i rybki) więc dla niego dołożenie jeża do tej menażerii nie stanowi problemu :roll: a do łapania slimaków rzeczywiście by sie przydał wyjatkowo dużo ich w tym roku. Azalie i kwiatuszki urocze już niedługo zaczną pewnie pękać pąki Rh :D ;:3
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

Witaj IRENKO!
Rośliny u Ciebie to zawsze piękne. Iglaczki mają cudowne przyrosty - bardzo to
lubię na wiosnę.
Niestety tym razem zachwyciło mnie zdęcia kotka z jeżem - niespotykane zjawisko.
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Irenko, kot z jeżem to rzeczywistość, czy fotomontaż ?
Niewiarygodne... też chciałabym takiego tuptusia w ogrodzie... może część ślimaków by zjadł...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”