Zielonym do góry czyli balkonowe szaleństwo Edzi :)
Re: Zielonym do góry czyli balkonowe szaleństwo Edzi :)
Dzięki Damianku
Jak szaleć to szaleć 
- Andziax007
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Edziu to fajnie że lilie rosną....pewnie jeszcze trochę i będziemy podziwiać kwiatuszki
Ja ostatnio plewiłam w ogródku to zauważyłam że te moje wschodzą o mało co bym je wyplewiła
Nowe nabytki piękniutkie w szczególności tulipany
Aż jestem ciekawa jak wygląda kwiat gdy się rozwinie w pełnej kraie 
Ten ciemny bratek jest niesamowity
Ja ostatnio plewiłam w ogródku to zauważyłam że te moje wschodzą o mało co bym je wyplewiła
Nowe nabytki piękniutkie w szczególności tulipany
Ten ciemny bratek jest niesamowity
-
katarzynka575
- 1000p

- Od: 15 mar 2010, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Edziu tulipan prześliczny
, jeszcze takiego nie widziałam .Bratki też cudne, choć za tymi kwiatuszkami akurat nie przepadam .Ja mam fiołki wonne .Wiesz zawsze mówiłam ze pelargonie to dla starszych pań ,ale twoje tak mi się podobają ze chyba sobie kupię ,tym bardziej że poszukuję czegoś do skrzynek i brak mi pomysłu.
Witaj Igorku, mnie też się nie udało utrzymać ale z mojej winy. Za późno przyniosłam do domku.
- daka
- 1000p

- Od: 10 lut 2010, o 17:29
Pięknie kwitła.

-
katarzynka575
- 1000p

- Od: 15 mar 2010, o 10:13
Edziu cudo, już dzisiaj oglądałam (sprzedaje babeczka na ryneczku) tylko mam dylemat bo mi powiedziała że to pelargonia francuska a trochę większe kwiatki to angielska jak mam poznać która jest która . Ja chcę taką jak twoja
Edziu tak się zastanawiam gdzie ty mieścisz te swoje cacuszka
chyba masz duży taras a nie balkon .Na moim już coraz mniej miejsca a chciała bym jeszcze kilka kwiatuszków kupić.
Kasiu złota
na moim balkonie nie ma już miejsca na kwiatki ale ja zawsze coś wynajdę
2 x 2 metry to nie tak dużo i trzeba kombinować. A co do pelargonii, nie powiem Ci dokładnie, która jest która ale może mój opis Ci pomoże. Miałam wszystkie trzy dostępne na rynku. Ta największa, która stała wyżej to rzeczywiście ma największe kwiatki z nich wszystkich. Każda z nich występuje w jednym ubarwieniu. Największa ma kwiatki w połowie białe a w połowie różowe, średnia, ta która stała niżej ma mniejsze kwiatki i różowo białe wybarwione nie regularnie. Liście średniej są tej wielkości co dużej. Natomiast najdrobniejsza z nich, ta która została przeze mnie dopiero kupiona kilka postów wcześniej ma najmniejsze kwiatki i bardzo drobniutkie liście. Kolor jak na zdjęciach czyli znacznie ciemniejszy od pozostałych. Tobie prawdopodobnie chodzi o tą największą z regularnie wybarwionymi kwiatkami. Ale czy ona jest francuska to tego już nie wiem
Kupowałam jako angielską ale wszystko może się zdarzyć.
Kupiłam również sadzonki na Allegro takiej pelargonii ale dopiero ma pąki i nie wiem, która to będzie. na pewno nie najdrobniejsza.
Kupiłam również sadzonki na Allegro takiej pelargonii ale dopiero ma pąki i nie wiem, która to będzie. na pewno nie najdrobniejsza.
-
Krystyna.F
- ZBANOWANY
- Od: 30 kwie 2009, o 20:40
Witam!
Prześliczna jest ta angielka. Naprawdę robi wrażenie.

Prześliczna jest ta angielka. Naprawdę robi wrażenie.
Dziękuję Krysiu ale już jej nie mam z własnej głupoty
na pewno będę na taką polować.
-
welkam
- 1000p

- Od: 24 maja 2009, o 22:09
Cudeńka! Dostalam w prezencie ogromną donicę na balkon. Teraz muszę ją czymś obsadzic. Myslalam o angielkach. Ale to tak piekne kwiaty, ze chyba najlepiej prezentują się solo. Co myślicie?
- m@jk@
- 500p

- Od: 9 wrz 2009, o 03:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Na Twoim balkonie wiosna pełną parą:) pięknie kolorowo...
Czy człowiek nie umiejący liczyć, który znalazł czterolistną koniczynę, ma też prawo do szczęścia?
Poszukuję Calatea crocata i Calathea wavestar, rufibarba
Zapraszam do mnie
Poszukuję Calatea crocata i Calathea wavestar, rufibarba
Zapraszam do mnie
Pięknie wygladają nowe nabytki balkonowe. Szkoda tylko że aura nie sprzyja długiemu przebywaniu na balkonie.
Welkam, dziękuję bardzo
Jeśli chodzi o angielki to całkowiecie podzielam Twoje zdanie.
Dziękuję Majeczko bardzo.
Danusiu, ja z niecierpliwością czekam cieplejszych dni. Teraz co wieczór sprawdzam pogodę, żeby jakiegoś przymrozku nie było.
Mogłoby już być cieplutko, wtedy i człowiek i kwiaty zaczynają "żyć" pełną parą.
Dziękuję Majeczko bardzo.
Danusiu, ja z niecierpliwością czekam cieplejszych dni. Teraz co wieczór sprawdzam pogodę, żeby jakiegoś przymrozku nie było.
Mogłoby już być cieplutko, wtedy i człowiek i kwiaty zaczynają "żyć" pełną parą.
-
welkam
- 1000p

- Od: 24 maja 2009, o 22:09
Przechodziłam dzisiaj koło kwiaciarni. Były tam angielki we wszelkich możliwych kolorach. Od bieli po bordo. Oczy mi rozbłysły z radosci. Jak mi pani powiedziała, ile kosztują, natychmiast mi przeszło.
Noż przecież nie będę płaciła za pelargonię tyle , ile za drzewko owocowe. Moze jeszcze za wcześnie na takie zakupy? Rabatowe sprzedają za 9,00 PLN - rok temu kupiłam za 2,00 PLN.