Zielonym do góry czyli balkonowe szaleństwo Edzi :)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Edyś
500p
500p
Od: 28 cze 2008, o 00:07
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zielonym do góry czyli balkonowe szaleństwo Edzi :)

Post »

Dzięki Damianku :) Jak szaleć to szaleć ;:3
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2008, o 08:18
Kontakt:

Post »

Edziu to fajnie że lilie rosną....pewnie jeszcze trochę i będziemy podziwiać kwiatuszki :roll:
Ja ostatnio plewiłam w ogródku to zauważyłam że te moje wschodzą o mało co bym je wyplewiła :oops:
Nowe nabytki piękniutkie w szczególności tulipany ;:138 Aż jestem ciekawa jak wygląda kwiat gdy się rozwinie w pełnej kraie :roll:
Ten ciemny bratek jest niesamowity :shock:
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Edziu tulipan prześliczny ;:333 , jeszcze takiego nie widziałam .Bratki też cudne, choć za tymi kwiatuszkami akurat nie przepadam .Ja mam fiołki wonne .Wiesz zawsze mówiłam ze pelargonie to dla starszych pań ,ale twoje tak mi się podobają ze chyba sobie kupię ,tym bardziej że poszukuję czegoś do skrzynek i brak mi pomysłu.
Awatar użytkownika
Edyś
500p
500p

Post »

Dziękuję, Aneczko :) Rzeczywiście na początku lilie były tak małe,że ledwo je widać.
Kasiu, ja też tak uważałam do pewnego czasu dopóki nie pokazały się angielskie i ... zakochałam się. Zwłaszcza w tych drobnych. Pokażę Ci zdjęcie robione w zeszłym roku telefonem, jak kwitły całe lato drobne angielki.

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Edyś
500p
500p

Post »

Witaj Igorku, mnie też się nie udało utrzymać ale z mojej winy. Za późno przyniosłam do domku.
Awatar użytkownika
daka
1000p
1000p
Od: 10 lut 2010, o 17:29

Post »

Pięknie kwitła. ;:138 ;:138 :D ;:108
Moje wątki.
Pozdrawiam Damian.
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13

Post »

Edziu cudo, już dzisiaj oglądałam (sprzedaje babeczka na ryneczku) tylko mam dylemat bo mi powiedziała że to pelargonia francuska a trochę większe kwiatki to angielska jak mam poznać która jest która . Ja chcę taką jak twoja ;:110 Edziu tak się zastanawiam gdzie ty mieścisz te swoje cacuszka :?: chyba masz duży taras a nie balkon .Na moim już coraz mniej miejsca a chciała bym jeszcze kilka kwiatuszków kupić.
Awatar użytkownika
Edyś
500p
500p

Post »

Kasiu złota :) na moim balkonie nie ma już miejsca na kwiatki ale ja zawsze coś wynajdę :oops: 2 x 2 metry to nie tak dużo i trzeba kombinować. A co do pelargonii, nie powiem Ci dokładnie, która jest która ale może mój opis Ci pomoże. Miałam wszystkie trzy dostępne na rynku. Ta największa, która stała wyżej to rzeczywiście ma największe kwiatki z nich wszystkich. Każda z nich występuje w jednym ubarwieniu. Największa ma kwiatki w połowie białe a w połowie różowe, średnia, ta która stała niżej ma mniejsze kwiatki i różowo białe wybarwione nie regularnie. Liście średniej są tej wielkości co dużej. Natomiast najdrobniejsza z nich, ta która została przeze mnie dopiero kupiona kilka postów wcześniej ma najmniejsze kwiatki i bardzo drobniutkie liście. Kolor jak na zdjęciach czyli znacznie ciemniejszy od pozostałych. Tobie prawdopodobnie chodzi o tą największą z regularnie wybarwionymi kwiatkami. Ale czy ona jest francuska to tego już nie wiem :( Kupowałam jako angielską ale wszystko może się zdarzyć.
Kupiłam również sadzonki na Allegro takiej pelargonii ale dopiero ma pąki i nie wiem, która to będzie. na pewno nie najdrobniejsza.
Krystyna.F
ZBANOWANY
Od: 30 kwie 2009, o 20:40

Post »

Witam! :wit :wit
Prześliczna jest ta angielka. Naprawdę robi wrażenie. ;:63 ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
Edyś
500p
500p

Post »

Dziękuję Krysiu ale już jej nie mam z własnej głupoty :( na pewno będę na taką polować.
welkam
1000p
1000p
Od: 24 maja 2009, o 22:09

Post »

Cudeńka! Dostalam w prezencie ogromną donicę na balkon. Teraz muszę ją czymś obsadzic. Myslalam o angielkach. Ale to tak piekne kwiaty, ze chyba najlepiej prezentują się solo. Co myślicie?
Pozdrawiam i zapraszam
Historia pewnej donicy
Moje storczyki
Awatar użytkownika
m@jk@
500p
500p
Od: 9 wrz 2009, o 03:23
Kontakt:

Post »

Na Twoim balkonie wiosna pełną parą:) pięknie kolorowo...
Czy człowiek nie umiejący liczyć, który znalazł czterolistną koniczynę, ma też prawo do szczęścia?
Poszukuję Calatea crocata i Calathea wavestar, rufibarba
Zapraszam do mnie
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p
Od: 9 cze 2007, o 09:43

Post »

Pięknie wygladają nowe nabytki balkonowe. Szkoda tylko że aura nie sprzyja długiemu przebywaniu na balkonie.
Awatar użytkownika
Edyś
500p
500p

Post »

Welkam, dziękuję bardzo :) Jeśli chodzi o angielki to całkowiecie podzielam Twoje zdanie.
Dziękuję Majeczko bardzo.
Danusiu, ja z niecierpliwością czekam cieplejszych dni. Teraz co wieczór sprawdzam pogodę, żeby jakiegoś przymrozku nie było.
Mogłoby już być cieplutko, wtedy i człowiek i kwiaty zaczynają "żyć" pełną parą.
welkam
1000p
1000p
Od: 24 maja 2009, o 22:09

Post »

Przechodziłam dzisiaj koło kwiaciarni. Były tam angielki we wszelkich możliwych kolorach. Od bieli po bordo. Oczy mi rozbłysły z radosci. Jak mi pani powiedziała, ile kosztują, natychmiast mi przeszło. :( Noż przecież nie będę płaciła za pelargonię tyle , ile za drzewko owocowe. Moze jeszcze za wcześnie na takie zakupy? Rabatowe sprzedają za 9,00 PLN - rok temu kupiłam za 2,00 PLN.
Pozdrawiam i zapraszam
Historia pewnej donicy
Moje storczyki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”