Moje początki - hanusia
Rozciełam dziwaczka,mąż delikatnie go nacioł i okazało sie że w srodku chciał rosnąc listek nowy ale nie miał jak. Mam nadzieje że mu nie zaszkodziliśmy.

A teraz mam do Was pytanko. Dostałam storczyka i ma zgnite korzenie nie wiem czy cos z niego będzie. Jak myślicie???????
nie są zbyt wyrazne zdjęcia.

A teraz mam do Was pytanko. Dostałam storczyka i ma zgnite korzenie nie wiem czy cos z niego będzie. Jak myślicie???????

- Baryczka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dziwaczkowi powinnaś ranki wzdłuż liścia posypać rozdrobnionym węglem aptecznym, cynamonem, lub przetrzyj alkoholem.
Co do zdechlaczka, to poszukaj na forum wątku o ratowaniu storczyków, ja dałabym mu szansę
Co do zdechlaczka, to poszukaj na forum wątku o ratowaniu storczyków, ja dałabym mu szansę

* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
Witaj Hanusiu, storczyki u Ciebie śliczniutkie a prezent od męża bardzo, bardzo elegancki.
Ze znalezieniem informacji na temat ratowania storczyków nie powinnaś mieć absolutnie żadnego problemu bo prawie każdy z użytkowników Orchidarium przynajmniej jednego ratował a jeśli będziesz miała jakieś wątpliwości, zwyczajnie pytaj, zawsze ktoś pomoże. Powodzenia.
Ze znalezieniem informacji na temat ratowania storczyków nie powinnaś mieć absolutnie żadnego problemu bo prawie każdy z użytkowników Orchidarium przynajmniej jednego ratował a jeśli będziesz miała jakieś wątpliwości, zwyczajnie pytaj, zawsze ktoś pomoże. Powodzenia.
-
- 200p
- Od: 13 cze 2009, o 17:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Hanusiu, jest mi bardzo miło, że trafiłaś do mnie. Kłapouszek wciąż jest reanimowany, póki co walczę o niego jak lwica (czwarty raz w ostatnim czasie wymieniałam mu podłoże bo mi zaczął pleśnieć, czekam na letnie, upalne słoneczko gdyż wszechobecna wilgoć mu widać nie służy). Trzymam kciuki za Twojego.