Moje cytrusy
- Margarita.vip
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 7 sty 2009, o 23:06
Margarita.vip wyhodowane z pestek owocują po 20-30 latach prawidłowej uprawy a jeśli chcesz owocujące cytrusy zapraszam tutaj. Wszelkie informacje odnośnie hodowli uzyskasz klikając w czerwony napis w moim podpisie a porady na zaprzyjaźnionym forum naszecytrusy- kliknij. 

z pestki, to raczej nie doczekasz się owocow, a jeśli, to musisz czekać x dziesiąt lat.Margarita.vip pisze:Widzę tutaj zdjęcia owocujących cytrusów:) sa Piękne! Czy jeśli mi wyrośnie cytrus z pestki to też będą owoce? Czy to są sadzonki, które owocują? Bardzo bym chciała też mieć owocujące cytrusy!:) Proszę podpowiedzcie co zrobić, żeby mieć owoce z cytrusów:) Pozdrawiam!
Z pestki hoduje się z przeznaczeniem na podkładki, na których szczepi się pędy z owocujących cytrusów
jack55
- Margarita.vip
Weszłam na tą stronkę co podałeś ale tam są STRASZNIE DROGIE te cytrusy...Może dlatego, że to są już spore drzewka? Poszukałam trochę na allegro i znalazłam owocujące sadzonki cytrusów za 19 zł:) Tylko jestem trochę sceptycznie nastawiona co do kupna-nie wiem w jakim stanie by doszła ta sadzonka
Czy ktoś z was już kupował te sadzonki przez allegro?
Ale może zaryzykuję i kupię jedną sadzonkę-jeśli przyjdzie klapnięta to chociaż niewielka starta będzie:)

- Margarita.vip
Za tej wielkości cytrusy nie uważam by były to astronomicznie wysokie ceny, trzeba czytać opis roślin jakiej są wielkości, to wiele wyjaśnia. Poza tym nie ma tu przekłamań bo kupujesz praktycznie takie rośliny jak widzisz na zdjęciach, są jedynie niewielkie różnice bo nie wszystkie rośliny są idealnie takie same.Margarita.vip pisze:A no rzeczywiście:) nie zauważyłam wcześniej tych sadzonek. A te astronomiczne ceny to są duzych cytrusów. Dzięki:)

- Margarita.vip
Jeśli poczekasz do wiosny, to prześlę Ci ukorzenioną sadzonkę cytryny tej, której widzisz owoce. Pokryjesz tylko koszty przesyłki.Margarita.vip pisze:A mi leći ślinka, że by sobie zakupić cytrynke i mandarynkę, naprawdę pięknie wyglądają, a jaka radość, kiedy już można zerwać owoc ze swojego własnego krzaczka:) Ale jeśli zakupię to na początku lutego;)
jack55