Moje cytrusy

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Awatar użytkownika
eba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2008, o 14:51
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ja natomiast słyszałam, że cytrusy nie powinny stać w kuchni, bo szkodzi im... gaz.
Awatar użytkownika
jack55
50p
50p
Od: 10 lis 2008, o 10:22

Post »

Widać każda reguła ma swoje wyjątki
jack55
x-C-j
---
Od: 22 lis 2006, o 14:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

W 90 % zależy to od przystosowania się czyli aklimatyzacji do nowych warunków dla cytrusów. :D
Awatar użytkownika
jack55
50p
50p

Post »

Czarodziej_ pisze:W 90 % zależy to od przystosowania się czyli aklimatyzacji do nowych warunków dla cytrusów. :D
Szaman, przecież MY to wiemy
jack55
Awatar użytkownika
jack55
50p
50p

Post »

Dawno nie chwaliłem się moimi cytrynami.
Na przełomie 08/09r zebrałem z jednego krzaka 1,5kg cytryn!!! to znaczy AŻ 3 SZT. Obrazek Obrazek Obrazek
DWIE Z NICH NA ZDJĘCIACH, BO TRZECIĄ PODAROWAŁEM...
jack55
Awatar użytkownika
Margarita.vip
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 7 sty 2009, o 23:06

Post »

Widzę tutaj zdjęcia owocujących cytrusów:) sa Piękne! Czy jeśli mi wyrośnie cytrus z pestki to też będą owoce? Czy to są sadzonki, które owocują? Bardzo bym chciała też mieć owocujące cytrusy!:) Proszę podpowiedzcie co zrobić, żeby mieć owoce z cytrusów:) Pozdrawiam!
x-C-j
---

Post »

Margarita.vip wyhodowane z pestek owocują po 20-30 latach prawidłowej uprawy a jeśli chcesz owocujące cytrusy zapraszam tutaj. Wszelkie informacje odnośnie hodowli uzyskasz klikając w czerwony napis w moim podpisie a porady na zaprzyjaźnionym forum naszecytrusy- kliknij. :wink:
Awatar użytkownika
jack55
50p
50p

Post »

Margarita.vip pisze:Widzę tutaj zdjęcia owocujących cytrusów:) sa Piękne! Czy jeśli mi wyrośnie cytrus z pestki to też będą owoce? Czy to są sadzonki, które owocują? Bardzo bym chciała też mieć owocujące cytrusy!:) Proszę podpowiedzcie co zrobić, żeby mieć owoce z cytrusów:) Pozdrawiam!
z pestki, to raczej nie doczekasz się owocow, a jeśli, to musisz czekać x dziesiąt lat.
Z pestki hoduje się z przeznaczeniem na podkładki, na których szczepi się pędy z owocujących cytrusów
jack55
Awatar użytkownika
Margarita.vip
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Weszłam na tą stronkę co podałeś ale tam są STRASZNIE DROGIE te cytrusy...Może dlatego, że to są już spore drzewka? Poszukałam trochę na allegro i znalazłam owocujące sadzonki cytrusów za 19 zł:) Tylko jestem trochę sceptycznie nastawiona co do kupna-nie wiem w jakim stanie by doszła ta sadzonka :?: Czy ktoś z was już kupował te sadzonki przez allegro? :) Ale może zaryzykuję i kupię jedną sadzonkę-jeśli przyjdzie klapnięta to chociaż niewielka starta będzie:)
x-C-j
---

Post »

W sklepiku po lewej stronie jak klikniesz w kategoriach produktów(po lewej stronie) na wyraz sadzonki zobaczysz tańsze cytrusy również owocujące i z pewnego źródła odpowiednio zabezpieczone do wysyłki. :D
Awatar użytkownika
Margarita.vip
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

A no rzeczywiście:) nie zauważyłam wcześniej tych sadzonek. A te astronomiczne ceny to są duzych cytrusów. Dzięki:)
x-C-j
---

Post »

Margarita.vip pisze:A no rzeczywiście:) nie zauważyłam wcześniej tych sadzonek. A te astronomiczne ceny to są duzych cytrusów. Dzięki:)
Za tej wielkości cytrusy nie uważam by były to astronomicznie wysokie ceny, trzeba czytać opis roślin jakiej są wielkości, to wiele wyjaśnia. Poza tym nie ma tu przekłamań bo kupujesz praktycznie takie rośliny jak widzisz na zdjęciach, są jedynie niewielkie różnice bo nie wszystkie rośliny są idealnie takie same. :D
Awatar użytkownika
Margarita.vip
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

A mi leći ślinka, że by sobie zakupić cytrynke i mandarynkę, naprawdę pięknie wyglądają, a jaka radość, kiedy już można zerwać owoc ze swojego własnego krzaczka:) Ale jeśli zakupię to na początku lutego;)
Awatar użytkownika
jack55
50p
50p

Post »

Margarita.vip pisze:A mi leći ślinka, że by sobie zakupić cytrynke i mandarynkę, naprawdę pięknie wyglądają, a jaka radość, kiedy już można zerwać owoc ze swojego własnego krzaczka:) Ale jeśli zakupię to na początku lutego;)
Jeśli poczekasz do wiosny, to prześlę Ci ukorzenioną sadzonkę cytryny tej, której widzisz owoce. Pokryjesz tylko koszty przesyłki.
jack55
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Witaj Jacku :lol: Ja cię kręcę jakie cytryny :shock: taka jedna to na ile herbat wystarczy :wink: Kurcze to chyba jakieś podpory musisz robić aby się drzewko nie złamało pod takim ciężarem . Gratulacje jesteś wielki , wyhodować takie okazy to już trzeba większej matematyki :wink: :lol:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”