Przepisy Jadzi1 i miłych gości
-
- 500p
- Posty: 696
- Od: 23 mar 2007, o 17:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: Kujawsko pomorskie
lisko kochana właśnie będę pisała nowy przepis 
Placek pomarańczowy
Ciasto
-300g mąki pszennej
-100gcukru
-150g masła
-2 żółtka
-2 łyżki śmietany kwaśnej
Sposób przyrządzenia ciasta
mąkę połączyć z masłem siekając nożem ,dodać pozostałe produkty wyrobić i odstawić do lodówki na 30 min .Ciasto rozwałkować i przełożyć do blaszki o wymiarach 22x 36 i podpiec w temp 190 około 15 min
Masa budyniowa
-1 litr mleka
-2 opakowania budyniu śmietankowego z cukrem
budyń ugotować według przepisu na opakowaniu
Ponadto
-4 pomarańcze
-50 g płatków migdałowych
Wracamy do ciacha.Na podpieczone i ostudzone ciacho wykładamy budyń następnie układamy pokrojoną w plastry pomarańczę i posypujemy płatkami .Wstawimy do piekarnika i pieczemy 15 min w temp 190
Smacznego
W razie nie jasności pytajcie

Placek pomarańczowy
Ciasto
-300g mąki pszennej
-100gcukru
-150g masła
-2 żółtka
-2 łyżki śmietany kwaśnej
Sposób przyrządzenia ciasta
mąkę połączyć z masłem siekając nożem ,dodać pozostałe produkty wyrobić i odstawić do lodówki na 30 min .Ciasto rozwałkować i przełożyć do blaszki o wymiarach 22x 36 i podpiec w temp 190 około 15 min
Masa budyniowa
-1 litr mleka
-2 opakowania budyniu śmietankowego z cukrem
budyń ugotować według przepisu na opakowaniu
Ponadto
-4 pomarańcze
-50 g płatków migdałowych
Wracamy do ciacha.Na podpieczone i ostudzone ciacho wykładamy budyń następnie układamy pokrojoną w plastry pomarańczę i posypujemy płatkami .Wstawimy do piekarnika i pieczemy 15 min w temp 190
Smacznego

W razie nie jasności pytajcie

Liska... to migdały pociachane na cieniutkie płateczki ;) Można się bawić samemu ale to trudne. Lepiej kupić gotowe 
Kurcze... przez Was zgłodniałam... idę kuknąć do lodówki

Kurcze... przez Was zgłodniałam... idę kuknąć do lodówki

Jeśli zablokowało się - pchaj na siłę. Jeśli się rozleci, to znaczy, że i tak wymagało wymiany.
moje zielone cz.1 i moje zielone cz.2
moje zielone cz.1 i moje zielone cz.2
aha czyli takie normalne dostępne w sklepieAlfaXIII pisze:Liska... to migdały pociachane na cieniutkie płateczki ;) Można się bawić samemu ale to trudne. Lepiej kupić gotowe
Kurcze... przez Was zgłodniałam... idę kuknąć do lodówki

ja sie waham... otworzyc lodowkę czy nie ...
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
-
- 500p
- Posty: 696
- Od: 23 mar 2007, o 17:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: Kujawsko pomorskie
O! Poproszę o ten przepis na rybkę 

Jeśli zablokowało się - pchaj na siłę. Jeśli się rozleci, to znaczy, że i tak wymagało wymiany.
moje zielone cz.1 i moje zielone cz.2
moje zielone cz.1 i moje zielone cz.2
Witajcie
Przepisu prawie nie ma
ja wymyśliłam go sama
Alfa kochanie kupujesz fileta rybnego ,smażysz . Na osobnej patelni na masełku smażysz migdały na jasno złoty kolor ,tylko uważaj bo szybko się rumienią .Fileta kładziesz na talerz i polewasz po nim tymi płatkami migdałowymi .Prawda ,że to nic szczególnego ale smakuje pysznie i ładnie wygląda
a do tego fryty
Smacznego

Przepisu prawie nie ma


Alfa kochanie kupujesz fileta rybnego ,smażysz . Na osobnej patelni na masełku smażysz migdały na jasno złoty kolor ,tylko uważaj bo szybko się rumienią .Fileta kładziesz na talerz i polewasz po nim tymi płatkami migdałowymi .Prawda ,że to nic szczególnego ale smakuje pysznie i ładnie wygląda


Smacznego

OOOOOOOOO ciekawy sposób. Super to wymyśliłaś. wow!!!!!
Ja czasem pierś kurczaka robię w migdałach ale po prostu tak jak dobrze znana nam panierka.... zamiast bułki tartej - migdały.
Coś innego a fajne "Wymyśliłam" to jak brakło mi bułki a nie miałam żdnej czerwstwej, żeby zetrzeć na tarce. Panierowałam wtedy piers w czym się dało... w sezamie, migdałach, płatkach kukurydzianych (pokruszonych)
Gotowe położyłam na półmisku i każdy wybierał co chciał
A Wy w czym ciekawym jeszcze panierowalicie mięsa?
Ja czasem pierś kurczaka robię w migdałach ale po prostu tak jak dobrze znana nam panierka.... zamiast bułki tartej - migdały.
Coś innego a fajne "Wymyśliłam" to jak brakło mi bułki a nie miałam żdnej czerwstwej, żeby zetrzeć na tarce. Panierowałam wtedy piers w czym się dało... w sezamie, migdałach, płatkach kukurydzianych (pokruszonych)
Gotowe położyłam na półmisku i każdy wybierał co chciał

A Wy w czym ciekawym jeszcze panierowalicie mięsa?
z uśmiechami Iza
u liski
u liski