Nowicjuszka w ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2008, o 20:29
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Widzę że masz dość pokaźnego berberysa, zresztą hortensja też jest ładna. Masz jeszcze miejsce na cokolwiek? :D Bo mam wrażenie że nie bardzo :!: :D
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Hortensja - TAK.
Raniutko pobiegałam po forumowych ogrodach i zabaczyłam. Tak mi się też wczesniej wydawało, ale bałam się podać złą nazwę......
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krzysiu - ja właściwie nie mam miejsca na nic :) A tak mi się po wędrówkach forumowych zachciewa różnych różności :)
Poprzedni właściciele wykorzystali każdy skrawek ziemi nie zostawiając mi wielkiego pola do popisu....
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Mariolu, odbyłam wspaniały spacer po Twoim ogrodzie :D
To wspaniałe miejsce na ogród! Takie duże stare drzewa to wielki plus. Ja strasznie ubolewam nad tym, że w ogrodzie jak na razie mam tylko jedną jabłonkę. Co się z tym wiąże mało cienia i ograniczona możliwość sadzenia roślin cieniolubnych.

Na pierwszej stronie pokazałaś piękne duże rośliny - widzę parzydło, różę to same skarby.

Na miejscu po szafirkach możesz posadzić coś jednorocznego. Ja mam taki długi rządek szafirków i nasadziłam tam aksamitek. Jesienią, po przymrozkach wyrywam aksamitki i na nowo szafirki mają jak rosnąć :wink:
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2008, o 20:29
Kontakt:

Post »

Coma nawet gdybyś podała złą nazwę nic by się nie stało :!: W końcu po to jest forum żeby rozwiązywać problemy. Ktoś by Ci ją podał :!: ;:80
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55

Post »

Witaj Mariolu. Dzisiaj pooglądałam sobie Twój ogród dokładnie bo dałaś więcej fotek. Jest naprawdę imponujący. Usuń tylko co naprawdę musisz. Pod drzewem trawę spokojnie mozesz posiać. I tytuł postu mozesz zmienic (musisz wejść w swój profil i tam poprawic tytuł. Pozdrawiam serdecznie. O tabletkach nie pomyslałam, a jak je dam, czy mogę później uzywać wody do podlewania?? :P
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53

Post »

witam Cię krajanko Mariolu z pięknego miasta wrocław:)

masz piękne początki ogrodu :) roślinność widać że była zadbana - a nie całkiem puszczona samopas ... co do wycinki drzew to nie popieram tych którzy mówią by nic nie wycinać - wycinać trzeba ale z rozsądkiem byś przez nadmierną wycinkę nie zrobiła sobie z działki pustyni... zwłaszcza że we wrocku ostatnio tak rzadko pada ... ale pięknie masz rozrośnięte rośliny :) taka piękna kępa parzydła i inne wspaniałe rośliny :) aż przyjemnie się w nim przebywa ...

ja sam kupiłem niedawno działkę ale u siebie na nowej działce robię generalną wycinkę i przycinkę drzew by drzewa miały normalną wysokość ułatwiającą mi pielęgnację ich, jak i zrywanie jesienią owoców , u mnie na działce była istna dzicz i jak wczoraj podsumowywałem to wyciąłem z ogrodu już ok 20 drzew a nadal mam sporo cienia ale też pojawiłe się miejsca nasłonecznione gdzie będę mógł nasadzić rośliny lubiące kąpiele słoneczne :)

teraz u Ciebie już ogród jest urokliwy a jak wprowdzisz do niego jeszcze inne kolorowe kwiaty i krzewy to zupełnie nie będzie można z niego wyjść :)

ps. co porabiasz 26 czerwca ??? moze chciała byś przyjść na spotkanie forumkowe u mnie na ogródku ???? i wśród osób poznasz tę która Cię w obi spotkała ???? :) szczegóły na ostatnich stronach mojego wątku ogrodowego
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tulipanko - dziękuję za radę, oczywiście skorzystam - zrealizuję w sobotę :)

Giga - nie znam się na basenach, powtórzyłam tylko to co usłyszłam od koleżanki i oczywiście nie uwzględniłam że woda ma służyć też do podlewania :) Po przemyśleniu doszłam do wniosku że trochę poczekam ze zmianami choć aż mnie świerzbi. Nie chcę potem czegoś żałować.....

Karolu - byłam u ciebie i podglądalam dyskusję już wcześniej. Nie wpisałam się tylko właśnie w obawie że zostanę posądzona o chęć wkręcenia się na spotkanie :)
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53

Post »

Mariolu - wszyscy którzy chcą i mogą są mile widziani :)
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
Noen
100p
100p
Od: 13 cze 2007, o 21:02

Post »

Fajny ogród, dużo drzewek. Trochę pracy i będzie piękny. :D :D
Awatar użytkownika
Lamia
500p
500p
Od: 27 maja 2008, o 14:22

Post »

Coma czekam z niecierpliwością na więcej zdjęć :)
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam porannie.
W moim ogródku mam funkie, nawet kilka.... No dobrze - mam ich sporo :P
I bardzo mi się podobają :)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Podoba mi się również coś co na własny użytek nazywam "skalniakiem" choć z tego co czytałam na forum - to nie jest skalniak. Ale fajnie to wyglada :)

Obrazek Obrazek Obrazek

A teraz coś kolorowego.....

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Mariolu jakie masz funkie ,o rety!!!Moje to kruszynki do Twoich.Te na trzecim zdjęciu są świetne.Dorodny ten krzaczek róży.
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Funkie naprawdę mam piękne :)

Teren "grillowy" ma z dwóch boków taki mini-żywopłot właśnie z funkii. W ogóle to chyba dzisiaj policzę ile ich mam.

Liczyć będę w dziesiątkach sztuk :P
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

No to z Ciebie szczęściara.
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne