Nowicjuszka w ogrodzie
- krzysiek86
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
- tulipanka
- Przyjaciel Forum

- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mariolu, odbyłam wspaniały spacer po Twoim ogrodzie
To wspaniałe miejsce na ogród! Takie duże stare drzewa to wielki plus. Ja strasznie ubolewam nad tym, że w ogrodzie jak na razie mam tylko jedną jabłonkę. Co się z tym wiąże mało cienia i ograniczona możliwość sadzenia roślin cieniolubnych.
Na pierwszej stronie pokazałaś piękne duże rośliny - widzę parzydło, różę to same skarby.
Na miejscu po szafirkach możesz posadzić coś jednorocznego. Ja mam taki długi rządek szafirków i nasadziłam tam aksamitek. Jesienią, po przymrozkach wyrywam aksamitki i na nowo szafirki mają jak rosnąć
To wspaniałe miejsce na ogród! Takie duże stare drzewa to wielki plus. Ja strasznie ubolewam nad tym, że w ogrodzie jak na razie mam tylko jedną jabłonkę. Co się z tym wiąże mało cienia i ograniczona możliwość sadzenia roślin cieniolubnych.
Na pierwszej stronie pokazałaś piękne duże rośliny - widzę parzydło, różę to same skarby.
Na miejscu po szafirkach możesz posadzić coś jednorocznego. Ja mam taki długi rządek szafirków i nasadziłam tam aksamitek. Jesienią, po przymrozkach wyrywam aksamitki i na nowo szafirki mają jak rosnąć
- krzysiek86

- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Kontakt:
- giga45

- Od: 28 lut 2008, o 12:55
Witaj Mariolu. Dzisiaj pooglądałam sobie Twój ogród dokładnie bo dałaś więcej fotek. Jest naprawdę imponujący. Usuń tylko co naprawdę musisz. Pod drzewem trawę spokojnie mozesz posiać. I tytuł postu mozesz zmienic (musisz wejść w swój profil i tam poprawic tytuł. Pozdrawiam serdecznie. O tabletkach nie pomyslałam, a jak je dam, czy mogę później uzywać wody do podlewania?? :P
- k-c
- Przyjaciel Forum

- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
witam Cię krajanko Mariolu z pięknego miasta wrocław:)
masz piękne początki ogrodu
roślinność widać że była zadbana - a nie całkiem puszczona samopas ... co do wycinki drzew to nie popieram tych którzy mówią by nic nie wycinać - wycinać trzeba ale z rozsądkiem byś przez nadmierną wycinkę nie zrobiła sobie z działki pustyni... zwłaszcza że we wrocku ostatnio tak rzadko pada ... ale pięknie masz rozrośnięte rośliny
taka piękna kępa parzydła i inne wspaniałe rośliny
aż przyjemnie się w nim przebywa ...
ja sam kupiłem niedawno działkę ale u siebie na nowej działce robię generalną wycinkę i przycinkę drzew by drzewa miały normalną wysokość ułatwiającą mi pielęgnację ich, jak i zrywanie jesienią owoców , u mnie na działce była istna dzicz i jak wczoraj podsumowywałem to wyciąłem z ogrodu już ok 20 drzew a nadal mam sporo cienia ale też pojawiłe się miejsca nasłonecznione gdzie będę mógł nasadzić rośliny lubiące kąpiele słoneczne
teraz u Ciebie już ogród jest urokliwy a jak wprowdzisz do niego jeszcze inne kolorowe kwiaty i krzewy to zupełnie nie będzie można z niego wyjść
ps. co porabiasz 26 czerwca ??? moze chciała byś przyjść na spotkanie forumkowe u mnie na ogródku ???? i wśród osób poznasz tę która Cię w obi spotkała ????
szczegóły na ostatnich stronach mojego wątku ogrodowego
masz piękne początki ogrodu
ja sam kupiłem niedawno działkę ale u siebie na nowej działce robię generalną wycinkę i przycinkę drzew by drzewa miały normalną wysokość ułatwiającą mi pielęgnację ich, jak i zrywanie jesienią owoców , u mnie na działce była istna dzicz i jak wczoraj podsumowywałem to wyciąłem z ogrodu już ok 20 drzew a nadal mam sporo cienia ale też pojawiłe się miejsca nasłonecznione gdzie będę mógł nasadzić rośliny lubiące kąpiele słoneczne
teraz u Ciebie już ogród jest urokliwy a jak wprowdzisz do niego jeszcze inne kolorowe kwiaty i krzewy to zupełnie nie będzie można z niego wyjść
ps. co porabiasz 26 czerwca ??? moze chciała byś przyjść na spotkanie forumkowe u mnie na ogródku ???? i wśród osób poznasz tę która Cię w obi spotkała ????
pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
- Comcia

- Od: 9 maja 2008, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tulipanko - dziękuję za radę, oczywiście skorzystam - zrealizuję w sobotę 
Giga - nie znam się na basenach, powtórzyłam tylko to co usłyszłam od koleżanki i oczywiście nie uwzględniłam że woda ma służyć też do podlewania
Po przemyśleniu doszłam do wniosku że trochę poczekam ze zmianami choć aż mnie świerzbi. Nie chcę potem czegoś żałować.....
Karolu - byłam u ciebie i podglądalam dyskusję już wcześniej. Nie wpisałam się tylko właśnie w obawie że zostanę posądzona o chęć wkręcenia się na spotkanie
Giga - nie znam się na basenach, powtórzyłam tylko to co usłyszłam od koleżanki i oczywiście nie uwzględniłam że woda ma służyć też do podlewania
Karolu - byłam u ciebie i podglądalam dyskusję już wcześniej. Nie wpisałam się tylko właśnie w obawie że zostanę posądzona o chęć wkręcenia się na spotkanie
Fajny ogród, dużo drzewek. Trochę pracy i będzie piękny.

Pozdrawiam NoeN
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=21852
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=21852