witam Cię krajanko Mariolu z pięknego miasta wrocław:)
masz piękne początki ogrodu

roślinność widać że była zadbana - a nie całkiem puszczona samopas ... co do wycinki drzew to nie popieram tych którzy mówią by nic nie wycinać - wycinać trzeba ale z rozsądkiem byś przez nadmierną wycinkę nie zrobiła sobie z działki pustyni... zwłaszcza że we wrocku ostatnio tak rzadko pada ... ale pięknie masz rozrośnięte rośliny

taka piękna kępa parzydła i inne wspaniałe rośliny

aż przyjemnie się w nim przebywa ...
ja sam kupiłem niedawno działkę ale u siebie na nowej działce robię generalną wycinkę i przycinkę drzew by drzewa miały normalną wysokość ułatwiającą mi pielęgnację ich, jak i zrywanie jesienią owoców , u mnie na działce była istna dzicz i jak wczoraj podsumowywałem to wyciąłem z ogrodu już ok 20 drzew a nadal mam sporo cienia ale też pojawiłe się miejsca nasłonecznione gdzie będę mógł nasadzić rośliny lubiące kąpiele słoneczne
teraz u Ciebie już ogród jest urokliwy a jak wprowdzisz do niego jeszcze inne kolorowe kwiaty i krzewy to zupełnie nie będzie można z niego wyjść
ps. co porabiasz 26 czerwca ??? moze chciała byś przyjść na spotkanie forumkowe u mnie na ogródku ???? i wśród osób poznasz tę która Cię w obi spotkała ????

szczegóły na ostatnich stronach mojego wątku ogrodowego