Moja działka - rydnor - 2008r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
miwia
500p
500p
Od: 2 gru 2007, o 22:46
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam :)
Rydnor, 25 lat !!!!! Fiuuuu ! Ale prawda jest taka, że po niektórych, zaprezentowanych przez Ciebie okazach widać wiek i rękę doświadczonego fachowca. Piękne.
Niezbyt mi się podoba Twoje określenie ogrodozboczniak ;) jakieś takie... mało dostojne :D Proponuję: ogrodomaniak z V (piątym) stopniem wtajemniczenia (co 5 lat I stopień). Czyż nie poczułeś się dumny? :)

Krzysiu, nie ma sprawy. Akurat takie dwa wsadziłam w tamtym roku u siebie. Na razie mają pąki :) Ale masz rację, że są cudne. Dobrze, że mam zaprzyjaźnioną szkółkę, która nie ma cen z kosmosu, bo bym zbankrutowała :)

Pozdrawiam
Mirka
Awatar użytkownika
rydnor
1000p
1000p
Od: 26 maja 2008, o 20:25

Moja działka

Post »

miwia;Jeszcze raz dziękuję za uznanie.Zgadzam się na gradację co pięć lat i na ogrodomaniaka z 5 stopniem wtajemniczenia stażowego.Określenie np:Ogrodomaniak 2 na wizytówce było by wiadomością o stażu działkowym 10 lat.Co na to ogrodomaniacy? Pozdrawiam Krzyśka, życzę słońca nad Katowicami .
Chciałbym powitać ziomków z Grudziądza -ogis1 (Ewę i Krzyśka).Oglądałem Wasze zdjęcia i widzę że Macie co robić i efekty widać.Jaka dużą jest działka?i jak długo ją Macie?.Serdeczne Pozdrowienia.Ryszard. .
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2008, o 20:29
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Ryszard twoje życzenia się spełniły, dziś piękna pogoda nad miastem hehehehe i to cały dzień dopiero teraz zrobiło się troszkę chłodno. Dzięki wielkie tobie również życzę pogody jutro.

Miwia zazdroszczę Ci tych znajomości w szkółce. Sam mam ochotę czasem wykupić całe ogrodnictwa u mnie hehehehehehe Rabaty są korzystne w naszym przypadku. Zresztą na forum to raczej większość osób wydaję fortunę na nowe nabytki. Jeszcze raz dziękuję za te nazwy.

Pozdrawiam :!: :!: :!: :!: :!: :!: :D
x-o-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 cze 2007, o 20:16

Post »

Ryśku, dzięki za powitanie -"ziomalu"- :D :D :D
Faktycznie blisko mamy do siebie, po prostu--- rzut beretem :D
A co do pytania, nasza działka ma 360m2. a mamy ją dopiero dwa lata/no teraz już leci trzeci rok/ kupiliśmy zagospodarowaną działkę ale nie do końca. Dużo jeszcze jest pracy ... żeby osiągnąć takie efekty jak choćby u Was.
ale damy rade jak to mówią u nas...

pozdrawiamy
i zapraszamy, wpadnijcie czasami

Ewa i Krzysiek
Awatar użytkownika
rydnor
1000p
1000p

Moja działka

Post »

Witam;Ewę i Krzyśka ogrodomaniaków za miedzy.Jeszcze raz obejrzałem Waszą działkę i naprawdę Macie co robić,chętnie będę oglądał nowe fotki i zagrzewał do walki z chwastami i wszelkimi robalami.A jak wiemy, tego na działce nie brakuje. Serdecznie pozdrawiam.Ryszard
Awatar użytkownika
rydnor
1000p
1000p

Moja działka

Post »

Witam;Nareszcie kupiłem sobie aparat cyfrowy "Panasonik".Na próbę zrobiłem kilka zdjęć.Jak wyszły Oceńcie sami.Juka też jest,jeszcze nie zakwitła,ale chyba już niedługo.Fotka ze srebrnymi świerkami kanadyjskimi jest u sąsiada.Pozdrawiam.Ryszard. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
coccinella
1000p
1000p
Od: 8 kwie 2008, o 12:42

Post »

Ryszardzie - witaj! Zajrzałam sobie do Twojego ogrodu tak w niedzielę z rana i.... Ślicznie u Ciebie jest! Zazdroszczę Ci tych drzewek owocowych, bo u mnie tylko jabłonie. I to stare, w sumie chyba tylko z jednej będzie jako taki plon...

Świerk sąsiada robi niesamowite wrażenie! No i niesamowicie mnie interesuje juka.

Co do zdjęć - moim zdaniem - bardzo udane! To z wisienkami bardzo mi się podoba - tak się skromnie schowały... ;) Proponuję tylko wstawiać wszystkie zdjecia jednej wielkości, łatwiej się wtedy ogląda.

A tak na marginesie - znalazłam taką stronkę do wlejania zdjęć: http://pl.tinypic.com/ jest szybsza od fotosika i jeszcze mi nie zaszwankowała. Gdybyś miał problem z jej użyciem, daj znać - najlepiej na pw.

Zapraszam do siebie na spacerek!

Pozdrawiam!
Pozdrawiam, Iwona.
moje wątki
ten się nie myli co nic nie robi
Awatar użytkownika
rydnor
1000p
1000p

Moja działka

Post »

coccinella;Dzięki za odwiedziny.Czy Próbowałaś odmłodzić stare drzewa?.Często się tak robi i to z dobrym skutkiem.Na zakwitnięcie juki musimy jeszcze poczekać.Co do zdjęć,to moja nieuwaga ,nie zmieniłem ustawienia i poszło jako miniaturka.Następne były już duże.Dziękuję za podanie sposobu przesyłania zdjęć,spróbuję.Pozdrawiam.Ryszard
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Co za dorodne świerki srebrzyste, naprawdę ładne. Róża też ma piękne kwiaty. :D
Awatar użytkownika
rydnor
1000p
1000p

Moja działka

Post »

Witam;Krzysiu,zgadza się,piękne świerki. A pamiętam, jak były małe choinki.Zapomniałem przesłać zdjęcie,bardzo ciekawe sądzę że jedyne w swoim rodzaju i prawdopodobnie nigdzie na działkach nie spotkasz.Sądzę że jest dumą naszego ogrodu.Pozdrawiam Ryszard.Drugie zdjęcie dla towarzystwa. Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 21:26

Post »

Witaj !Masz ładne drzewka owocowe.Życzę udanych zbiorów.Ale jucca ma duży pęd kwiatowy ,zaraz zakwitnie.Pozdrawiam i zapraszam.
Awatar użytkownika
coccinella
1000p
1000p
Od: 8 kwie 2008, o 12:42

Post »

Ryszardzie - niestety za późno już było na przycinkę tych jabłoni. One są strasznie wyrośnięte i mają mnóstwo wilków. No coś, trzeba ten rok jakoś przeboleć.

a bociek super! Jeszcze w tym roku nie widziałam na żywo :(
Pozdrawiam, Iwona.
moje wątki
ten się nie myli co nic nie robi
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ale masz towarzysza na działce. Bociek przynosi szczęście. Super go tak jakby posiadać dla siebie.
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2008, o 07:00

Post »

Imponujące świerki srebrne bardzo jestem ciekawy w jakiej odległości rosną od siebie,i jak długo?
Pozdrawiam Zenek
Awatar użytkownika
Noen
100p
100p
Od: 13 cze 2007, o 21:02

Post »

Piękne świerki, a ten bociek hehe. :D :D :D :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”