Uf, w końcu mam cały warzywnik posiany, posadzony . Nawet paliki do pomidorów też już nawbijałam wczoraj.
Kilka dni temu posadziłam do gruntu cukinie. Miałam w 2 doniczkach . Jedną w jedno miejsce , drugą w inne . I dziś zaglądam a jedną już ślimaki w większość żżarły.
Zebrałam co sie dało. bo środki jeszcze jakieś były. Przesadziłam w inne miejsce, może obije. Ach to nie nażarte plemię ślimakowe. już kilka jeżówek tę mi obżarły.
U was też grasuję te paskudzctwa ??
W hostach już granulat wysypałam bo też już niektóre listki pod - dziurkawione.
Nawet kilka roślin przesadziłam.
marpa- Maryniu Witaj kochana
Maj jest cudny, tak dużo roślin, tak dużo kwitnień nam się pokazuje , raduje , zmienia się co kilka dni. świat piękniej
jarha- Halszko O bardzo ci dziękuję za instruktaż zebrania nasion z sasanki. Nigdy tego nie robiłam i pzryznam , że deko się obawiam czy dobrze zrobię. Ale zawiąże skarpetkę reajstopową i powinno być ok. Ale to jeszcze trochę. Dziękuję ci bardzo n=mądra głowo
Jak mi się uda zebrać nasionka to będą dla ciebie i dla Lucynki.
Bardzo lubię tą hostę War Paint. Dal mnie jest cudna. Niestety przymrozek jedną WAr Paint i Fragrant B. mi ściął. Trudno. Dobrze, że inne całe.
cyma2704 Oj tak, tak te spirale paprociowe są cudne.
Cieszę się ,że podglądasz u mnie hosty. Ja też codziennie do nich zaglądam. Bardzo je lubie. I chyba też mnie lubią. bo rosną w większości dobrze.
Fajnie, że je fotografujesz. One teraz są takie inne, barwne, latem są inne a na jesieni jeszcze inne. Warto zrobić na pamiątkę im te zdjęcia.
Posadziłam już w warzywniku wszystko. I pomidorki też. A twoje w garażu, czekają na swój czas.
Tak na weekend miałam tylko córcię. Ale było bardzo miło. I ognisko było z tradycyjnymi kiełbaskami i kociołek i pzrjażdżki rowerowe. A najważniejsze , że pogoda letnia dopisała.
Tylko już komary meszka zaczęła trochę ciąć
Czosnki zaczynają

z tradycyjnymi kiełbaskami i kociołek. I przejzdżaki rowerami. takze bardzo fajnie i pogoba letnia.

orliki zaczęły kwitnienia. Jeszcze nie wszystkie ale zaczyna się robić orlikowo

a to nie pamiętam co to za roślinka. Rosiała mi się już w kilku miejscach w ogrodzie

funkia Milenium rośnie w oczach