Mój ogródek-Ina

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p
Od: 1 lis 2007, o 14:42

Post »

Marysiu,bez obaw ,to nie Ty mi doradzałaś takie cięcie powojnika ,tylko to jest moja "wesoła twórczość".Cięłam go tak pod koniec lutego. Nic na dole nie wycinałam ,on tak zawsze wyglądał. Cięcie jest nad pąkiem ,albo raczej nad parą pąków.Zanim do Ciebie trafiłam ,to gdzieś przeczytałam ,że tak się tnie powojniki,ale nie do końca jestem przekonana ,że zrobiłam to prawidłowo.Teraz pewnie wszystko w rękach matki natury. :wink:
Awatar użytkownika
ciotka
500p
500p
Od: 4 paź 2007, o 23:26

Post »

Pożyjemy, zobaczymy. Jeśli cięłaś nad pąkami wszystko w porządku. Życzę Ci wielu pieknych kwiatów. ;:54
Człowiek potyka się o kretowiska - nie o góry - Konfucjusz

Pozdrawiam Marysia
Co rośnie u ciotki?
Awatar użytkownika
anu-la
200p
200p
Od: 19 cze 2007, o 16:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Całkowicie zgadzam się z Izą Inko mogłaś ukwiecić trochę bezbarwna zimę zdjęciami z lata, :wink: , ale latem nam pewnie wynagrodzisz, :D, a wiosna piękna u Ciebie i chyba jutro polecę po bratki bo bardzo mi się spodobały :D

Pozdrawiam wiosennie

Anu-La
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zajrzałam do twojego ogrodu, i widzę, że u ciebie piękna wiosna! Ślicznie wygląda rabatka usłana krokusami. Mi też się one bardzo podobają. Może dla tego, że to tak naprawdę pierwsze kolorowe kwiatuszki wiosny. Wcześniej rozwijają się tylko przebiśniegi, ale one wnoszą tylko biel do ogrodu.
Karpa korzeniowa też z pewnością nabierze wyglądu. A pomyślałaś aby w zakamarki tej karpy powsadzać np jakieś rojniki. Gdyby się rozrosły, też pięknie by wyglądały :D
A dziś, do kogo nie zajrzę, wszędzie widzę bratki. I wcale się nie dziwię. Są tak bogate w kolorki, że tylko sadzić :P Sama też myślę kupić je i posadzić w donicach na balkonie. Zawsze to już święta będzie wyglądało bardziej kolorowo i wiosennie. :wink:
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wreszcie dotarłam do Twego ogródka, Halinko - sorry, że dopiero teraz, ale nie nadążam :oops: :( ;:125 .
Podziwiam poletko krokusów - prześliczne ;:333 . Lubię też takie karpy, ale nie bardzo wiem, gdzie zdobyć ?
Czy to efekt 'wykopków' z Twojej działeczki ? Wydobyć takie coś, toż to mordęga ! :twisted:

Jutro wybieram się po bratki, bo również nie wyobrażam sobie bez nich wiosny. Sadzę jednak do balkonowych donic,
żeby mieć pod ręką ( i nosem :lol: ), bo jak wiesz nie mam działki przy domu :cry: .

Serdeczności ;:97 .. i niech tuberozka dobrze się chowa :D :D
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Inusiu
Jak miło że tu jesteś. To jest właśnie przewaga ogrodu przydomowego nad działką. Możesz obserwować te najwcześniejsze ( i najbardziej wyczekiwane) kwiatuszki, praktycznie nie wychodząc z domu. Ja jeszcze w tym roku na swoją nie dojechałam z różnych względów. Bardzo mi z tego powodu przykro. Ale jestem na etapie kupowania samochodu i mam nadzieję że już nie długo będę bardziej mobilna. A u ciebie jak zwykle prześlicznie, zwłaszcza krokusy i bratki. Ja muszę koniecznie kupić bratki w tym tygodniu chociaż na balkon! Pozdrawiam serdecznie AMBA-Maria
Mariola54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 wrz 2006, o 00:33
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ina pięknie masz już w ogródku kolorowo.
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p

Post »

Dzisiaj u mnie też spadło trochę śniegu.Na szczęście wyszło słoneczko i śnieg to już wspomnienie. :wink: Ja naprawdę tęsknie już do prawdziwej wiosny z ciepłym słoneczkiem :P

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p

Post »

Wszyscy dzisiaj pokazują śnieg ,nawet Ewelina ,która mieszka parenaście km ode mnie .A u mnie po śniegu nie ma dzisiaj śladu.Cały dzień było słoneczko ,chociaż bardzo chłodno. Wybrałam się do ogrodu z aparatem i spotkała mnie miła niespodzianka.Małe tulipanki zakwitły,hiacynty i żonkile w pąkach .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

pokazały się malutkie śnieżyczki(nie jestem pewna nazwy)

Obrazek

lilia nic sobie nie robi z mroźnych nocy i ładnie rośnie

Obrazek

a tak wygląda moja najnowsza zdobycz ,ciemiernik bordowy. Pewnie w tym roku już nie zakwitnie ,ale i tak się cieszę ,że go zdobyłam

Obrazek
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Inko miałam kiedyś bordowego ciemiernika i kwitł najpóźniej ze wszystkich (chyba w kwietniu jeśli dobrze pamiętam) tak więc może jeszcze w tym roku ucieszy Twoje oczy jeśli to ta sama odmiana. Pozdrawiam Maria
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27

Post »

Inko, mam nadzieję, że Twoje roślinki ostatni atak zimy jakoś przeżyły. Na bordowego ciemiernika też ostatnio zachorowałam, póki co czekam czy mój biały zakwitnie.
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
Daisy
1000p
1000p
Od: 11 lut 2008, o 22:39

Post »

Witaj Inko, zwiedzam wszystkie ogródki to przywędrowałam i do Ciebie :) Bardzo mi się podoba, a wiosenka jaka piekna u Ciebie :D

Powojnikiem sie nie martw, ja swoje też nisko golę i odrastają wspaniale. Przyznam, że ciągle nie mogę zrozumieć, które, jak się tnie i nie wiem jakie mam :roll: , więc przycinam wszystkie wczesna wiosną :)

Pozwolę sobie zaglądnąć znowu do Ciebie :D
Pozdrawiam serdecznie :) Ewa
Ogródek Daisy, cz.1, cz.2, cz.3,
aktualny
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p

Post »

Dawno mnie tu nie było,bo brakuje mi ostatnio czasu. Nadrabiam zaległości,oglądam Wasze piękne ogrody i wiosnę w nich.Pokaże Wam też moją wiosnę w ogrodzie i nowe zakupy.
Wczoraj kupiłam taki dziwny kwiatek.Nawet nie wiem czy jest ogrodowy. Kiedyś miałam takiego ,ale w domu. Sprzedawca zapewniał,że może rosnąć w ogrodzie ,tylko żeby nie przemarzł

Obrazek

Obrazek

ten goździczek tak się uśmiechał,że też musiałam go kupić

Obrazek

Obrazek

pierwiosnki też już ładnie kwitną

Obrazek

Obrazek

kępki śnieżników pojawiają się już w całym ogrodzie

Obrazek
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p

Post »

Zakwitły żonkile i miniaturowe tulipany

Obrazek

Obrazek

dwa krzaki forsycji są obsypane kwiatami

Obrazek

Obrazek

Obrazek

śnieżnik rośnie nawet w barwinku :D

Obrazek
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Inusiu ! Wspaniałe zakupy porobiłaś, zwłaszcza podoba mi się biało-amarantowy gożdzik :!:
Prrrrrrrrrrrześliczny :!:
Pozdrowienia z Gdańska - Maria
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”