Mój ogródek-Ina
Marysiu,bez obaw ,to nie Ty mi doradzałaś takie cięcie powojnika ,tylko to jest moja "wesoła twórczość".Cięłam go tak pod koniec lutego. Nic na dole nie wycinałam ,on tak zawsze wyglądał. Cięcie jest nad pąkiem ,albo raczej nad parą pąków.Zanim do Ciebie trafiłam ,to gdzieś przeczytałam ,że tak się tnie powojniki,ale nie do końca jestem przekonana ,że zrobiłam to prawidłowo.Teraz pewnie wszystko w rękach matki natury. 

- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zajrzałam do twojego ogrodu, i widzę, że u ciebie piękna wiosna! Ślicznie wygląda rabatka usłana krokusami. Mi też się one bardzo podobają. Może dla tego, że to tak naprawdę pierwsze kolorowe kwiatuszki wiosny. Wcześniej rozwijają się tylko przebiśniegi, ale one wnoszą tylko biel do ogrodu.
Karpa korzeniowa też z pewnością nabierze wyglądu. A pomyślałaś aby w zakamarki tej karpy powsadzać np jakieś rojniki. Gdyby się rozrosły, też pięknie by wyglądały
A dziś, do kogo nie zajrzę, wszędzie widzę bratki. I wcale się nie dziwię. Są tak bogate w kolorki, że tylko sadzić :P Sama też myślę kupić je i posadzić w donicach na balkonie. Zawsze to już święta będzie wyglądało bardziej kolorowo i wiosennie.
Karpa korzeniowa też z pewnością nabierze wyglądu. A pomyślałaś aby w zakamarki tej karpy powsadzać np jakieś rojniki. Gdyby się rozrosły, też pięknie by wyglądały

A dziś, do kogo nie zajrzę, wszędzie widzę bratki. I wcale się nie dziwię. Są tak bogate w kolorki, że tylko sadzić :P Sama też myślę kupić je i posadzić w donicach na balkonie. Zawsze to już święta będzie wyglądało bardziej kolorowo i wiosennie.

-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wreszcie dotarłam do Twego ogródka, Halinko - sorry, że dopiero teraz, ale nie nadążam
.
Podziwiam poletko krokusów - prześliczne
. Lubię też takie karpy, ale nie bardzo wiem, gdzie zdobyć ?
Czy to efekt 'wykopków' z Twojej działeczki ? Wydobyć takie coś, toż to mordęga !
Jutro wybieram się po bratki, bo również nie wyobrażam sobie bez nich wiosny. Sadzę jednak do balkonowych donic,
żeby mieć pod ręką ( i nosem
), bo jak wiesz nie mam działki przy domu
.
Serdeczności
.. i niech tuberozka dobrze się chowa

Podziwiam poletko krokusów - prześliczne

Czy to efekt 'wykopków' z Twojej działeczki ? Wydobyć takie coś, toż to mordęga !

Jutro wybieram się po bratki, bo również nie wyobrażam sobie bez nich wiosny. Sadzę jednak do balkonowych donic,
żeby mieć pod ręką ( i nosem

Serdeczności

- amba19
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Inusiu
Jak miło że tu jesteś. To jest właśnie przewaga ogrodu przydomowego nad działką. Możesz obserwować te najwcześniejsze ( i najbardziej wyczekiwane) kwiatuszki, praktycznie nie wychodząc z domu. Ja jeszcze w tym roku na swoją nie dojechałam z różnych względów. Bardzo mi z tego powodu przykro. Ale jestem na etapie kupowania samochodu i mam nadzieję że już nie długo będę bardziej mobilna. A u ciebie jak zwykle prześlicznie, zwłaszcza krokusy i bratki. Ja muszę koniecznie kupić bratki w tym tygodniu chociaż na balkon! Pozdrawiam serdecznie AMBA-Maria
Jak miło że tu jesteś. To jest właśnie przewaga ogrodu przydomowego nad działką. Możesz obserwować te najwcześniejsze ( i najbardziej wyczekiwane) kwiatuszki, praktycznie nie wychodząc z domu. Ja jeszcze w tym roku na swoją nie dojechałam z różnych względów. Bardzo mi z tego powodu przykro. Ale jestem na etapie kupowania samochodu i mam nadzieję że już nie długo będę bardziej mobilna. A u ciebie jak zwykle prześlicznie, zwłaszcza krokusy i bratki. Ja muszę koniecznie kupić bratki w tym tygodniu chociaż na balkon! Pozdrawiam serdecznie AMBA-Maria
Wszyscy dzisiaj pokazują śnieg ,nawet Ewelina ,która mieszka parenaście km ode mnie .A u mnie po śniegu nie ma dzisiaj śladu.Cały dzień było słoneczko ,chociaż bardzo chłodno. Wybrałam się do ogrodu z aparatem i spotkała mnie miła niespodzianka.Małe tulipanki zakwitły,hiacynty i żonkile w pąkach .

pokazały się malutkie śnieżyczki(nie jestem pewna nazwy)

lilia nic sobie nie robi z mroźnych nocy i ładnie rośnie

a tak wygląda moja najnowsza zdobycz ,ciemiernik bordowy. Pewnie w tym roku już nie zakwitnie ,ale i tak się cieszę ,że go zdobyłam

pokazały się malutkie śnieżyczki(nie jestem pewna nazwy)

lilia nic sobie nie robi z mroźnych nocy i ładnie rośnie

a tak wygląda moja najnowsza zdobycz ,ciemiernik bordowy. Pewnie w tym roku już nie zakwitnie ,ale i tak się cieszę ,że go zdobyłam

- gucia
- Przyjaciel Forum
- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Inko, mam nadzieję, że Twoje roślinki ostatni atak zimy jakoś przeżyły. Na bordowego ciemiernika też ostatnio zachorowałam, póki co czekam czy mój biały zakwitnie.
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
Witaj Inko, zwiedzam wszystkie ogródki to przywędrowałam i do Ciebie
Bardzo mi się podoba, a wiosenka jaka piekna u Ciebie
Powojnikiem sie nie martw, ja swoje też nisko golę i odrastają wspaniale. Przyznam, że ciągle nie mogę zrozumieć, które, jak się tnie i nie wiem jakie mam
, więc przycinam wszystkie wczesna wiosną 
Pozwolę sobie zaglądnąć znowu do Ciebie

Powojnikiem sie nie martw, ja swoje też nisko golę i odrastają wspaniale. Przyznam, że ciągle nie mogę zrozumieć, które, jak się tnie i nie wiem jakie mam

Pozwolę sobie zaglądnąć znowu do Ciebie

Dawno mnie tu nie było,bo brakuje mi ostatnio czasu. Nadrabiam zaległości,oglądam Wasze piękne ogrody i wiosnę w nich.Pokaże Wam też moją wiosnę w ogrodzie i nowe zakupy.
Wczoraj kupiłam taki dziwny kwiatek.Nawet nie wiem czy jest ogrodowy. Kiedyś miałam takiego ,ale w domu. Sprzedawca zapewniał,że może rosnąć w ogrodzie ,tylko żeby nie przemarzł

ten goździczek tak się uśmiechał,że też musiałam go kupić

pierwiosnki też już ładnie kwitną

kępki śnieżników pojawiają się już w całym ogrodzie

Wczoraj kupiłam taki dziwny kwiatek.Nawet nie wiem czy jest ogrodowy. Kiedyś miałam takiego ,ale w domu. Sprzedawca zapewniał,że może rosnąć w ogrodzie ,tylko żeby nie przemarzł

ten goździczek tak się uśmiechał,że też musiałam go kupić

pierwiosnki też już ładnie kwitną

kępki śnieżników pojawiają się już w całym ogrodzie