Jak dużo róż już masz zapączkowanych.

U mnie nic nie wiedac.
Lilaki śliczne.Ten fioletowy cudny.
I kociula jaki dumny strażnik ogrodu.

Cudne są te białe liliokształtne. Ślicznotka futrzasta też przyszła sprawdzić które kwiaty pachną .Oj za chwilkę zacznie sie różany szał
 Cudne są te białe liliokształtne. Ślicznotka futrzasta też przyszła sprawdzić które kwiaty pachną .Oj za chwilkę zacznie sie różany szał  
   Novalis też buduje pąka
 Novalis też buduje pąka 

się rozrośnie, ale jak lato będzie długie i ciepłe, to może pod koniec roku już będzie na czym oko zatrzymać.
  się rozrośnie, ale jak lato będzie długie i ciepłe, to może pod koniec roku już będzie na czym oko zatrzymać. . Zrobiłam tak jak mówiła Ala/Georginia. Na zimę związałam jak snopek i dopiero w końcu kwietnia ścięłam suche pędy. Okazało się, że to dobry sposób na przezimowanie rozplenicy.
 . Zrobiłam tak jak mówiła Ala/Georginia. Na zimę związałam jak snopek i dopiero w końcu kwietnia ścięłam suche pędy. Okazało się, że to dobry sposób na przezimowanie rozplenicy.

.
 .

, Cieszę się, że Novalis taki szybki, niech cieszy Twoje oczy i moje również. Tulipany rzeczywiście się udały w tym roku. Niektóre faktycznie wyglądają dobrze. Cieszy mnie, że przesadzone jesienią róże odliczyły się co do jednej. Pięknie wyglądają Comte de Chambord, chyba najmniej odczuły przesadzanie
 , Cieszę się, że Novalis taki szybki, niech cieszy Twoje oczy i moje również. Tulipany rzeczywiście się udały w tym roku. Niektóre faktycznie wyglądają dobrze. Cieszy mnie, że przesadzone jesienią róże odliczyły się co do jednej. Pięknie wyglądają Comte de Chambord, chyba najmniej odczuły przesadzanie 

. Twoja My Girl też przeżyła zimę dobrze, niemniej jednak też ma "ślepe" pędy
 . Twoja My Girl też przeżyła zimę dobrze, niemniej jednak też ma "ślepe" pędy  , jak myślisz przyciąć je? Całusy dla Ciebie i Kodiego
 , jak myślisz przyciąć je? Całusy dla Ciebie i Kodiego  

Ciekawa sprawa trzeba będzie pobudzić tego mojego Princa. Kaleczenie roślin stymuluje ich tkanki i powoduje stres, którego wynikiem jest zawiązywanie pąków.

Daysy, nie martw się pustymi pędami, są odmiany bardziej podatne na tę dolegliwość. Jest to efekt zimnych nocy i dużych różnic temperatur między dniem i nocą. Obcinanie jest dobrym i jedynym rozwiązaniemdaysy pisze:...Martwi mnie tylko ilość pustych pędów, szczególnie na Polce, a jeszcze bardziej denerwuje fakt, ze nie znam przyczyn tego zjawiska i nie wiem jak reagować w takim przypadku. Na zdrowy rozsądek usunęłabym wszystkie, nawet kilka uszczknęłam, ale nie jestem pewna, czy to dobre rozwiązanie. ...
...Alexia, można by powiedzieć czerwcem, bo kwitnienia bardzo wczesne. Przesadzanie obyło się bez strat, ale niektóre ciężko odbijają. Na szczęście żyją i to się liczy. Mają przed sobą cały sezon, więc będzie dobrze. Będę je głaskać i przepraszać za takie bezlitosne traktowanie. Twoja My Girl też przeżyła zimę dobrze, niemniej jednak też ma "ślepe" pędy
, jak myślisz przyciąć je? Całusy dla Ciebie i Kodiego
...
 .
 . . Kochana, oczywiście tnij. Też
 . Kochana, oczywiście tnij. Też  dla Was z nadzieją, że w tym roku uda się nasze spotkanie
 dla Was z nadzieją, że w tym roku uda się nasze spotkanie  .
 .

, jutro raniutko odpowiem
 , jutro raniutko odpowiem  

.
 .

Moja jeszcze   ma większe pąki.
  Moja jeszcze   ma większe pąki.

.
 . 

. Czekam i zapraszam
 . Czekam i zapraszam  Do zobaczenia
  Do zobaczenia  

.
 .  
 . Do miłego
 . Do miłego 

Już sobie wyobrażam jak one się rozwiną
 Już sobie wyobrażam jak one się rozwiną   wszak tu nawet miejsca na kwiaty nie ma ,bo już samym pąkom ciasno
 wszak tu nawet miejsca na kwiaty nie ma ,bo już samym pąkom ciasno   Zeszłoroczna rabata dała czadu w tym roku nieźle
 Zeszłoroczna rabata dała czadu w tym roku nieźle   Twoje Comte to pięknie rozrośnięte krzewy ,gdzie tam moja sierotka do nich ,a! no właśnie ,zgadnij co dostałam w gratisie w F? ....Comte de Chambord
 Twoje Comte to pięknie rozrośnięte krzewy ,gdzie tam moja sierotka do nich ,a! no właśnie ,zgadnij co dostałam w gratisie w F? ....Comte de Chambord   myślałam że padnę jak ją zobaczyłam
 myślałam że padnę jak ją zobaczyłam   pomyślałam że już gorzej nie mogli trafić
 pomyślałam że już gorzej nie mogli trafić   wsadziłam ją do donicy i pokazałam jej dzisiaj twoje ,żeby wiedziała jak ma rosnąć
 wsadziłam ją do donicy i pokazałam jej dzisiaj twoje ,żeby wiedziała jak ma rosnąć   zobaczymy ...jak coś to zapakuję i już wiem gdzie je zawiozę
 zobaczymy ...jak coś to zapakuję i już wiem gdzie je zawiozę  

Ja jeszcze takiej zapączkowanej rózy nie widziałam.
  Ja jeszcze takiej zapączkowanej rózy nie widziałam.

Nawet na różach jednego złapałam
  Nawet na różach jednego złapałam