Witajcie!
Dzisiaj rozkwitły nowe panienki, a wśród nich debiut, na który z niecierpliwością czekałam
Anna Boleyn
Majeczko, niedługo Twoje panny zakwitną i co noc będziesz miała kolorowe sny

Późniejsze kwitnienie ma też dobre strony. Gdy u nas spektakl będzie dobiegał końca, u Ciebie zacznie się na całego. Będziemy podziwiać i wzdychać

Jak zakwitnie Amelka to będzie można porównać oba kwiaty. Z róż od Austina pierwsza zakwitła Anna Boleyn, a łeb w łeb idą Roald Dahl i Bathsheba. Ciekawa jestem, która będzie pierwsza?

Wiosna narobiła u Ciebie szkód co niemiara. U mnie niby mniej, ale niektóre róże też ucierpiały i chociaż mają listki, to pączków -
niet. Wildeve i Tranquility ani myślą cokolwiek zawiązać. Na dodatek chyba tę pierwszą będę musiała przesadzić. Doczytałam, że ma zapędy na okrywową i nie rośnie wysoka. A ja ją z tyłu posadziłam

Zaćmienie umysłu, czy co?
Jeszcze raz nn. Już ją uwielbiam za cudne i bardzo trwałe kwiaty. Nadal wyglądają pięknie, a pierwszy zakwitł
Aniu Annes77, dobre masz oko do róż

a Eglantyne zasługuje na pochwały i uwagę. Co prawda kazała na siebie czekać, ale warto było. Kwiat ma mniej więcej 9 cm średnicy. Jest płaski, mocno wypełniony i ślicznie pachnie. Im więcej kwiatów, tym są mniejsze, ale urok mają niesamowity. No i ten kolor...

Olivię mam od ubiegłej wiosny. To jej drugi sezon w ogrodzie. Ani chwili nie żałuję, że zaprosiłam ją do siebie.
Lycidas zaczyna się popisywać
Jadziu, Doktorek to kawał chłopa, a niby róża parkowa. To podobnie jak z Pomponellą, o której można przeczytać, że to rabatówka. He, he, ładna mi rabatówka, która bez trudu osiąga 1,70 m wzrostu
Ciekawa jestem Twojej Gardenki. Moje krzaczki jeszcze w pąkach. Już biegnę do Ciebie, żeby zobaczyć co tam nowego rozkwitło
Ha, dzisiaj rano zakwitł pierwszy kwiat Abrahama Darby

To jednak królowa numer 1 mojego ogrodu, a raczej król, bo to facet...Nieważne, ta miłość od pierwszego wejrzenia trwa nadal niezmiennie
Rhapsody in Blue w tym roku słabiutko
Crocus Rose zaczyna powolutku się rozkręcać, a zapączkowany jest aż miło
Pierwszy kwiat Królowej Szwecji
Na dzisiaj wystarczy, żeby nie zanudzić oglądających