Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 7

Post »

Lucynko kochana utulam Cię i wiem, że najtwardszemu zdarza się rozkleić. To nawet zdrowo i odstresowuje ;:4 Życie nasze takie jest! gdzieś tam jest rejestr i zapisane daty narodzin i odejścia, na szczęście nikt nie zna zapisów i może o tym nie myśleć. Jeden żyje tak żeby być gotowym na odejście w każdym momencie, a inni żyją jakby tu zawsze mieli panować :wink: Ciesz się kochana z każdego dnia i chwili i nie myśl co będzie, bo nie wiesz tak naprawdę co i kiedy będzie. Nasze ogrody są cudowną pastylką na stres i wszelki ból :D
U mnie od wczoraj pogoda po prostu makabryczna! wyszłam na chwilę do ogrodu do tunelu i w ciągu kilkudziesięciu minut widziałam ścianę gradu, zimno, mroźny zacinający deszcz. Od wczoraj jest zimno, a odczuwalne jeszcze niższe. Dzisiaj od rana pada śnieg, nie zostaje bo jest +4 ale jakie to ma znaczenie :wink:
Tobie życzę słoneczka na zewnątrz i w sercu ;:167 ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Lucynko, dużo ciepłej energii Ci wysyłam. ;:168 ;:196 Nie smuć się... ;:196
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Lucynko ,każdy ma gorsze dni a płacz jest bardzo dobry,sama to stosuje jak już czara się przebierze ,żle jest dusić w sobie a działeczka to najlepsze lekarstwo ;:196
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Lucynko ;:168 będzie dobrze.
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Witajcie! :wit
Czasu coraz mniej, ale nie działka jest tego powodem, choć szkoda....
Zwykle w okresie przedświątecznym jest mnóstwo rozmaitych zajęć domowych, a pogoda jaka jest, każdy widzi, to i nie żal czasu spędzonego poza działeczką.

Aguniu [jagusia] - mogę sobie uciekać... i tak mnie znalazłaś. ;:63
Oczywiście ogromnie mnie to cieszy! ;:108 :tan

Irenko [adamiec] - ;:131 rzeczywiście specyficzne pory doby wybierasz sobie na spacerek. ;:65
Nowe firany! ;:333 sprawa! Też lubię coś nowego w oknie zawiesić od czasu do czasu. ;:108
Cieszę się, że Twoi panowie Ci pomagają. :tan To bardzo ważne wiedzieć, że nie wszystko słaba kobietka musi robić swoimi rączkami.
Choć ja zawsze twierdzę, że my wcale nie taka słaba płeć.
Wygrzebałam się z wczorajszego doła i prę do przodu na wysokich obrotach.
Dziękuję za słowa otuchy. ;:196

Marysiu [Maska] - ;:196 ;:196
Już jest normalnie, dół był chwilowy, ;:7 a żyć chcę, bo jestem i będę potrzebna choremu. Oczywiście także moim roślinkom i zwierzętom. A ponad wszystko przecież życie jest krótkie na tym świecie i tyle ciekawych rzeczy dzieje się każdego dnia, dla których też warto żyć...
Pogody Ci nie zazdroszczę i mimo że u mnie też zimno i mokro, to jednak aż takich zjawisk jak u Ciebie nie było.
Rośliny na balkonie nawet nie mają zbyt zimno, bo najniższa temperatura na moim dziewiątym piętrze oscyluje w okolicy 12 - 14*. Na plusie oczywiście.
Za dobre życzenia pięknie dziękuję ;:196 i Tobie również życzę ciepełka słonecznego. ;:167

Basiu [apus] - dziękuję, kochana ;:180
Od razu humorek lepszy.

Tereniu [tencia] - ja bardzo jestem zła na siebie, gdy się rozklejam. ;:160 Tato nauczył mnie być twardą babą. Fakt: to były inne czasy, ale nauka ojcowska pozostała w głowie do dzisiaj.
Najlepiej odreagowuję właśnie na działce, a nie zawsze mogę tam być. Już jest fajnie. ;:333

Julio - masz rację, tak właśnie trzeba do życia podchodzić: myśleć optymistycznie i w żadnym wypadku się nie poddawać. ;:63
Wiśta wio i do przodu!
jagusia111

Post »

Lucynko czasami trzeba sobie popłakać i pokrzyczeć i zakląć :wink: bo to naturalny oczyszczacz emocji dla organizmu.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Lucynko zimno się zrobiło, to i chandry nas dopadają. ;:168 Sąsiedzi na działkach tylko by ci przeszkadzali, a tak możesz się delektować wiosną. ;:215 Przedszkole tulipanowe śliczne, ;:oj za rok już będą kwitły. Też mam takie i nawet kilka maluchów ma kwiaty. Straty tulipanowe bolą, ale niewielki wpływ na to mamy. ;:174 Ciepła i słońca. ;:3
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Lucynko, ciężko nadążyć za Twoim wątkiem, szczególnie jak rzadziej się zagląda na forum :oops:
Ale jestem, podziwiam wiosenkę u ciebie i chylę czoła przed domowymi heliotropami ;:180
Jeślibym nie zawitała już w najbliższym czasie to cudownych świąt Tobie życzę ;:196
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Lucynko :wit . Przegapiłam wielkie otwarcie :oops: . Już jestem i podziwiam zdjęcia kwitnących roślinek oraz czworonożnych przyjaciół Twoich ;:108 . Sadzonki pierwsza klasa, tak trzymać ;:333 . Pozdrawiam i słoneczka Ci życzę :wit .
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Lucynko...fajnie że już po chandrze, choć to normalna rzecz. ;:oj . Tylko ludzie nieczuli jej nie miewają bo niczym i nikim się nie przejmują. ;:173 Pogodowo u mnie podobnie, jednak na działkę z konieczności muszę jechać nowe roślinki powsadzać..oby tylko nie padało. A w domu..jak to przed świętami, stale coś. ;:224 . Pozdrawiam serdecznie. ;:168
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Lucynko jestem i nadrobiłam 3 strony :wit
Pięknie się budzą i to wspaniały czas na nowe watki ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Witajcie w piękny słoneczny sobotni poranek! :wit
Odeszłam od garów i w oczekiwaniu na gości uprzyjemniam sobie czas wędrówką po forumowych ogrodach.
Pogodę mam naprawdę wspaniałą i aż coś gdzieś w środku ściska z żalu, że na działeczkę nie mogę pójść.
Ale nic to. Odbiję sobie jutro "poo mszy".

Aguniu [jagusia] - nie potrafię zakląć, zbyt długo pracowałam w zawodzie, który nauczył mnie trzymać język za zębami. ;:224 Jednak popłakać sobie mogę, choć bardzo tego nie lubię. ;:204

Soniu - coś mi się widzi, że moje tulipanowe przedszkole ładniej zakwitnie niż te rośliny, które dostały idealne warunki. ;:224
Szczerze mówiąc mniej mam serca dla działkowych wyczynów w tym roku, ale kiedy obserwuję tych sąsiadów, którzy nie dbają o swoje rośliny, to zazdroszczę im naprawdę ładnych kwitnień.
Jeden z sąsiadów ma korony cesarskie w jednym miejscu od wielu lat, każdej wiosny jest ich coraz więcej i wszystkie zawsze kwitną, mimo że rosną w trawie, zielsku i pod drzewem. :shock: Gdzie tu sprawiedliwość???
Ciepełko i słoneczko mam. ;:3 Dziękuję. ;:196

Zuziu [sweetdaisy] - ja ostatnio też nie ze wszystkim nadążam. Coraz to mniej czasu, bo też i dzień coraz to dłuższy. ;:7
Bardzo dziękuję za miłe słowa i dobre życzenia. ;:180 Oczywiście odwzajemniam. ;:196

Ewelinko - witaj, kochana! :heja
Miałaś głowę zajętą wyszukiwaniem drzewek, to nic dziwnego, że czas Ci się skurczył. ;:108
Dziękuję za wszystko, szczególnie za słoneczko, które posłuchało i jasno świeci na błękitnym niebie. ;:63
Niech i Tobie zaświeci, byś mogła wsadzić zakupione drzewka. ;:196

Zuziu111 - dmuchnę na moje słoneczko, ;:3 by zechciało popłynąć do Ciebie i ogrzać zarówno Twoje łapki, jak również wychłodzone roślinki. ;:3
W poniedziałek podobno ma być cieplutko, ale od środy znów ochłodzenie. ;:222 Taka szkocka kratka w pogodzie się zapowiada.
Równie gorąco pozdrawiam. ;:196

Kasiu [Kasiula] - cieszę się, że Cię widzę! ;:196
Masz słuszność. Przyroda ślicznie wstaje z zimowego snu i od razu krajobraz pięknieje. ;:215

Tak wygląda moja przechowana przez zimę fuksja.
Niestety, nie udało mi się dochować młodziaczków. Próbowałam ukorzenić, ale z powodów ode mnie niezależnych zaniedbałam i sprawa się rypła.

Obrazek

Niech Wam wszystkim pięknie słonko zaświeci.
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Wiesz Lucynko, teraz sprzątamy, planujemy mazurki i serniczki a natura załatwia na naszych działkach i ogrodach ważne tematy... Będzie podlane na bogato! ;:333
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Lucynko to jak duży masz ten balkon,że kotki też się mieszczą ;:oj ???.
Dziś byłam na działce,że dużo zrobię, wykopię kwiatki do wysłania ,lecz niestety skończyło się na planach.Przyszedł szwagier i pociął
zwaloną śliwkę, wyciął uschnięte drzewo więc musiałam to wszystko wynieść, sprzątnąć i dopiero zobaczyłam jak zrobiło się pusto.
Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło bo teraz ,nagle zrobiło się dużo miejsca które oczywiście muszę przekopać i oczyścić.Przekopałam tylko grządkę na ziemniaki bo musiałam policzyć ile kupić i wyszło mi 40 szt. Popryskałam też brzoskwinię i koniec
pracy musiałam wracać do domu.Życzę dużo ciepłego słońca ;:3 bo u nas to wieje mrożny wiatr pomimo ,że świeci słońce.
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Witaj Lucynko, melduję się w nowym wątku :wit
Piękna wiosna zawitała do Twojego ogrodu ;:108
;:oj Super wyrosła ta fuksja, muszę swoje też przechować żeby rosły tak ładnie jak u Ciebie :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”