Mój ci on część 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Mój ci on część 3

Post »

Mirko ;:167
Biereee serce kamienne ;:196
Dziękuję
Obrazek

Co do zakupów biedronkowych, trzeba sprawdzać, ja się kilka razy nacięłam.Choć ostatnio kupiłam niską różę pienną i już ma listki ;:215
:wit
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mirko nasadziłaś tyle pięknych, nowych roślin. ;:oj Maluchy cebulowe ślicznie pokazują kolor, tulipany botaniczne szczególnie podziwiam. Bratki z iglakiem wspaniale połączyłaś. ;:138 Meble wypucowane i wcale nie widać napraw. Obrazek Przykro, że bałaganu narobiłaś w kuchni, ale dobrze, że nic się nie stało. ;:168 Smagliczka raczej jednoroczna, :) pani chyba miała na myśli, że sieje się bez umiaru, więc jest wieloletnia. ;:306 Mam taką pięć lat i co roku więcej wędruje do kompostownika. ;:173 Spokojnego świętowania. ;:196 ;:3
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Ależ przybyło Ci bylinek, i ta piwonia.... ;:224
Sama jestem ciekawa co wyrośnie.
Ładne zakamarki z tych rabat ułożyłaś, przyjemnie na pewno się chodzi latem po trawniku i dogląda co gdzie kwitnie.
Grażyna.
kogro-linki
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Nieskromnie powiem Grażynko,że lubię swój ogród ;:108 Nigdy nie miałam dużych funduszy,żeby od razu coś wymyślić i zrobić,wszystko powstawało tak powolutku,pomysły rodziły się,gdy chodziłam z doniczką i szukałam miejsca do wsadzenia.Ale może dlatego właśnie jest taki mój ;:173
Soniu cieszę się z tego deszczu,bo nowe nasadzenia potrzebują wilgoci,a i te jesienne jeszcze pewnie nie zadomowiły się dobrze.Pójdę jutro z okularami dojrzeć,czy kielichowiec wonny,za który dużo dałam,jak na moje możliwości,przeżył zimę.Był okryty,ale różnie to bywa,bo to młodziak. Kuchnia odnowiona i teraz się cieszę w sumie,że tak zostałam przymuszona do tego.Smagliczkę kiedyś siałam,ale nie zarejestrowałam rozsiewania,oby teraz tak było.
Basiu ładne?Te rojniki takie nieobudzone jeszcze,ale fajnie to w realu wygląda.
Moje cesarskie korony po raz kolejny obdarzyły mnie kupą liści :(

Obrazek
Jaką pogodę podają na Święta? U mnie jest święcenie od kilku lat i zawsze cieszę się,jak coś kwitnie i przyciąga wzrok.W tym roku tulipany wstrzelą się idealnie,są w pąkach,ale już niektóre pokazują kolorek :heja
Post nie za długi napisałam,a całą czekoladę prawie zjadłam :oops:
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Miruś mało ludzi ma kasę na realizację swoich planów od razu i z hukiem.
I dlatego tak lubimy te nasze małe oazy spokoju i radości.
Ja też lubię swój ogród, to jedyne miejsce gdzie nikt nie dyktuje mi co mam robić i jak.
Twój ogródek ma swoje niepowtarzalne piękno i umiem go docenić. ;:168
Grażyna.
kogro-linki
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję Grażynko ;:196 A wiesz,co dzisiaj robiłam? Wybierałam z trawnika szafirki i sadziłam na obwódce rabaty.Jak myślisz,od kogo odgapiam te pomysły :wink:
A wczoraj wybierałam goździki brodate,też z trawnika,wysiały się ,jak głupie i szkoda mi ich było.

Obrazek

Obrazek
Nie wiem,jak im będzie w donicach,pewnie się brzydko wyłożą,ale zobaczymy.Jeszcze nie wszystko wybrałam,dokończę,tylko już na rabacie znajdę im miejsce.
W tamtym roku posadziłam werbenę patagońską,podobno się rozsiewa,czy już pokazują się siewki?Jak je rozpoznać,do czego są najbardziej podobne?
Kwitnie mi coś,a ja nie wiem,co to jest ;:131

Obrazek
Forsycja się rozszalała,chyba pokażę jej sekator :evil:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

Mirko,
rzeczywiście ogród masz wyczyszczony.
Ja ze swoim bawiłam się ostatnie trzy dni i również jestem zadowolona ze swoich poczynań.
A zakupy wcale nie są takie malutkie :wink:
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Uważaj na te żółte cosie.
To ładnie wygląda, ale jest polną rośliną, która w szybkim tempie zarośnie cały ogród.
Ma cebulki a nasiona szybko zawładną rabatami.
Mam toto u siebie i teraz z tym walczę jak z perzem i nadal jest górą.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Ale elegancki porządek ;:138 Skalniak wygląda pokazowo, ale najbardziej mi się podoba ten wielki kamień serce ;:167 Taka piosenka mi się przypomniała, często leciała w radio dwa lata temu https://www.youtube.com/watch?v=vBj5P71Mci4 pasuje do Twojego kamlotka :wink:
A ta kępa tulipanów Tarda jest niesamowita, ale musiało im się u Ciebie spodobać ;:oj
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

[quote="kogra"Twój ogródek ma swoje niepowtarzalne piękno i umiem go docenić. ;:168[/quote]

Oj, z Grażynką trzeba się zgodzić ;:108 Ja bym dodał, że to przez to, że to jeden z takich, gdzie najmniejsza roślinka ma udział w całym ogrodzie, tak jak te goździki w donicy ;:108 Włożony wysiłek niby niewidoczny, ale jednak efekt końcowy jest niepowtarzalny ;:215
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2009, o 16:55

Post »

Przychodzę z rewizytą :wit
Niestety z braku czasu prześledziłam kilka ostatnich stron , ale po świętach pewnie nadrobię.
Zazdroszczę wyczyszczonego i zadbanego ogrodu. U mnie jeszcze multum pracy kwitnień niewiele ale chwaściorów pełno.
Wracając do spalonego czajnika.Myślę ,że ,,nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło" , kuchnia odnowiona , firanki nówka , pewnie by tego nie było gdyby... ale najważniejsze nie stało się nic poważniejszego a przecież było o krok od nieszczęścia.Czytając wzmiankę o Twoim szwagrze jakbym o sobie czytała, wstawiłam rosół o którym przypomniałam sobie w kościele, mąż uspokajał mówiąc - wyłączyłaś, wyłączyłaś , po mszy pędziliśmy do domu , a syn nie martwił się o dom, o dobytek tylko o kota.A rosół dogorywał.
Twój rudzielec cudny.
Ja z Biedronki nie kupuje już praktycznie żadnych roślin. W ub roku kupiłam sporo powojników i chyba 1 był zgodny gatunkowo, a teraz jak widzę żaden chyba nie przeżył zimy.Tulipany sadzone jesienią w większości wyginęły.
Szafirek który podziwiałaś w moim wątku właśnie z biedr.kupione 2 lata wstecz, nie wzeszły dopiero po drugiej próbie się udało.
Korona cesarska z 3 cebul tylko jedna ma pąki pozostałe jak u Ciebie, czyli zielenina.
Kogra pisze uważaj na żółte, ja mam złoć która jest jak perz jednym się podoba i uznają jako kwiat u mnie jest to chwast z którym walczę bezskutecznie od lat podobnie jak z konwalią. Twoja jest w kępkach więc mam wrażenie ,że jakby łatwiej ja opanować moje jest porozsiewane w całym ogrodzie , na trawniku problem rozwiązuje kosiarka a w kwiaciarni me rączęta.
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam w zimny kwietniowy wieczór :D Kwiecień-plecień,niby nic nowego,ale człowiek się burzy na pogodę,bo zamiast po świątecznej wyżerce popracować w ogrodzie,patrzy na rabaty przez okno.No właśnie.Wyjrzałam w drugi dzień świąt na moją rabatę z tulipanami i...zamarłam.Zniknęła setka tulipanów ;:202 Po chwili dojrzałam czerwieniejące coś przy ziemi i zrozumiałam,że to mróz ;:202 Wybiegłam(bez aparatu,teraz żałuję) do ogrodu,widok był przygnębiający ;:174 Ale wstąpiła we mnie nadzieja,bo nie leżały całkiem klapnięte,tylko mocno przygięte.Dzisiaj już prezentowały się na 5 z minusem,bo lekki pochył niektórym został,ale znowu cieszą oko ;:oj Magnolia też kończy swój pokaz,kwiaty umęczone,już nie zdobią.Na szczęście druga,młoda ma nierozwinięte pąki i chyba zakwitnie.Chyba,bo nie śledzę pogody,co tam jeszcze planuje ;:204
Tulipany,które posadziłam na początku kwietnia są już sporo nad ziemią,liczę,że zakwitną.
Grażynko przyglądam się tym moim żółtym kępkom,rozrastają się,ale nie rozsiewają.Mam je w drugim miejscu,ale to ja je tam przeniosłam,więc może to o inny kwiat chodzi.Czy znasz ich nazwę ? Moje nie jest cebulowe ;:185
Madziu pielenie na jakiś czas oko cieszy,wystarczy jednak na krótko ;:209 Popadało,przyjdzie słoneczko,to i chwasty ruszą,ale może uda się na bieżąco pielić? Kupiłam jeszcze fikusa do domu i powojnik do ogrodu w Tesco.Jakoś tak lubię siebie nagradzać ostatnio :D
Te tulipany Agnieszko są wyjątkowe.Turkiestańskie i Tarda to te same? :oops: Skalniak za tydzień będzie nie do poznania,jedno wielkie żółte słońce,bo smagliczka już w pąkach,czeka tylko na słoneczko :D
Mateusz mam nadzieję,że wpadniesz zobaczyć donice,gdy zakwitną te goździki :D Na razie pięknie się wyprostowały i rosną.
Mireczko teraz możesz nie mieć czasu na cofanie się w wątku,zapraszam do śledzenia na bieżąco,będzie mi bardzo miło :D Biedronkowe zakupy w większości mnie zadowalają,powojniki są młodziutkie,kupiłam,ale rzeczywiście nie przeżywają zimy.Lepiej dać więcej i mieć porządną sadzonkę,ale człowieka tak skusi nieraz...Złoć sobie wygooglowałam,na grobie takie coś widziałam,chociaż nikt nie sadził ;:185
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Będę, będę, bo mam okres na podglądanie po cichu ;:131
Tulipanami nie masz się co przejmować. Tylko jak są pełne, ciężkie, to się prostować nie chcą.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Właśnie nie pamiętam jak się nazywają, ale mają na końcu długich łodyżek malutką cebulkę, jak nie wie się czego szukać to nawet trudno zauważyć.
U mnie to straszny chwast nie do wytępienia, walczę z tym już od kilku lat.
Ale może to twoje to całkiem inna roślina, tylko podobna bardzo do mojej. ;:24
Tak wygląda ta moja roślina.

Obrazek
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mireczko tulipany 'Tarda' i turkiestański to dwie różne odmiany. Ten pierwszy jest niski i ma większe kielichy a drugi rośnie do około 20-30 cm i na jednej łodyżce na kilka kwiatuszków.
To co Ci się wysiało to ziarnopłon wiosenny. Trudno się go pozbyć, bo po kwitnieniu szybko zasycha.
Ja walczę ze złocią żółtą i jak na razie przegrywam. Z roku na rok mam jej więcej.
Pozdrawiam Hala
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”