Ogród Marty cz. VII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
manenka71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sty 2011, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Marty cz. VII

Post »

Witam,ojej zgubiłam Cie ,ide nadrabiać.
Pozdrawiam Marzena
Mój ogród Mój ogród cz.2
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Martuniu :wit zabiegana ostatnio jestem ale zajrzeć do ciebie musiałam i czytam że dopadła cię przykra dolegliwość, kochana moja dbaj o ręce bo chcemy jeszcze długo oglądać twój wspaniały ogród. Piszę tak a sama się w ogóle nie oszczędzam, wczoraj wykopałam ogromne kępy miskanta olbrzymiego a wieczorem mój łokieć wołał dość. Tak to jest z nami ogrodniczkami pracujemy ponad siły ;:108
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Martuś ale cudne róże nabyłaś. :tan :tan a co do wiosennych to pierwiosnki i sasanki oraz cebule teraz żądzą ;:63
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moja mała wiosenka

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

mam coraz więcej przylaszczek tak mi się nasiały
Obrazek

Obrazek

jedna trafiła się biała
Obrazek

Obrazek

narcyzków będzie jeszcze dużo ,mimo że na święta zerwałam olbrzymią ilość
Obrazek

następne hiacynty zakwitają
Obrazek

Takie cudne róże dzisiaj do mnie przyjechały
Obrazek
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martuś i Ty narzekasz na mało kwitnących ;:oj ;:oj ślicznie i kolorowo a róże bajeczne. ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Moja piwonia była kupowana w OBI, więc pewnie podpędzona została. Ciekawe, czy w ogóle zakwitnie w przyszłym roku
Będę sadziła w sobotę.
Ciekawe dlaczego narcyzy u mnie nie chcą rosnąć. Zanikają.
Muszę spróbować jeszcze raz
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Martuś, już wcale nie taka mała ta wiosenka: przylaszczki, pierwiosnki, sasanki i nawet narcyzy. U mnie te ostatnie to nawet widocznych pączków nie mają :shock: Kochana, na bóle mięśniowe lepszy niż altacet będzie Naproxen Emo (miałam porównanie na własnej skórze), ale tak na dłuższą metę myślę, że najlepiej byłoby na kilka dni skupić się bardziej na oglądaniu kwiatów niż obrabianiu rabat ;:224 Odpoczynek pomaga na wszystko ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu zmęczona jestem, ale muszę jeszcze u Ciebie napisać. Po Krakowie wpadłam w ogród i poszalałam do zmierzchu. Sporo zrobiłam i coś tam widać ale zaczęłam Twoim sposobem dzielić rośliny i dodałam sobie pracy. Teraz padam na twarz więc mówię Ci Dobranoc i mocno całuję ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie ,ja zajęta wstawianiem dzisiejszych zdjęć a tu tyle sympatycznych wpisów.tyle troski ,że aż nie do wiary ,dziękuję ;:180

Alu,ja też uważam ,że to z przesilenia ,jak pisze Magdzia może być nawet taki stan zapalny,wyrzucam sporo różnych starych krzewów , rąbię te korzeniska i tak ręce się uszarpią,a przecież tyle innych czynności trzeba wykonać i po prostu jest wielkie zmęczenie mięśni ,chociaż jak robię to nic nie czuję,dopiero jak przyjdę do domu ,to się zaczyna a rano też jest spokój,teraz mam posmarowane to już wielka ulga,pozdrawiam ;:196

Madziu,wszystko możliwe,że jest to stan zapalny po przeforsowaniu,dzięki za przepis z szałwią ,altacet w żelu jest bardzo wygodny i pomaga ,ale szałwia jest może bardziej przeciwzapalna ,ale jak sie odrobię ,to już mi to nie dokucza,pozdrawiam ;:196

Marzenko,czasem tak się dzieje,,ale ważne ,że jesteś i nie znikaj już ;:130

Aniu,to prawda,ze tak pracujemy ,to teraz jest najgorzej ,bo wszystko naraz jest do zrobienia,a miskant gigant to też ma korzeniska,ja je rąbię siekierą,zawód ogrodnika to męski zawód,przynajmniej dawniej tak było ale kobiety lubią męskie zawody :uszy ,

Kasiu,ja sie tak cieszę z tych róż,myślę ,że będą pięknie rosły i pięknie pachniały, dwie już posadzone ,a dwie czekają do jutra ,to do przedogródka ,kwitnących mogło by być więcej ,ale już coś sie dzieje w ogrodzie,piwonie zasuwają to się zacznie spektakl,byle tylko nic złego się nie wydarzyło,jakieś grady mam na myśli,pozdrawiam ;:196
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martuś i Ty mówisz mało kwitnących ;:oj , piękna wiosna i słońce widać. Nie forsuj się tak kochana, jeszcze wszystko powolutku dokończysz.
Marto PV odbierasz?
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu,jak jej spasuje miejsce to będzie kwitła na drugi rok też ,ma dużo czasu ,żeby się rozrosnąć ,ziemia ma być przepuszczalna ,potem ma być zasilana nawozami potasowo -fosforowymi ,żeby zawiązała pąki na rok następny,moje narcyzy kupione w jakimś markecie w worku 4 kg za parę zł,są już tyle lat i pięknie kwitną i nawet się trzymają ,myślę ,że nie zanikają ,są różne fasony i jest ich bardzo dużo :wit

Sabinko,masz rację ,ze odpoczynek pomaga na wszystko,ale dobrze wiesz,że to niemożliwe o tej porze roku,potem tempo sie zwolni i przemęczenie też odpuści ,dzisiaj jest dobrze,bo dużo sadziłam ,najbardziej dały mi w kość korzenie po starych krzewach,muszę kupić sobie tą maść ,bo jednak maść jest najszybsza do zastosowania,ale nie mam czasu jechać do apteki ;:306 ,pozdrawiam ;:196

Marysiu,każda czynność wymaga czasu,i tak się tylko wydaję ,że tylko trochę jest do zrobienia ,a czas tak nieubłaganie pędzi i już ciemno,i znowu tyle zostaje na jutro,ja dzisiaj posadziłam z 10 piwonii,trochę nowych ,trochę podzieliłam swoje ,posadziłam te róże ,które wczoraj przyjechały ,dokończyłam czyścić z korzeni rabatę i wszystko trzeba było podlać i oczyściłam tylko 2 róże,więc jutro znowu dużo pracy,a w ogrodzie to mam jakieś pobojowisko ,tyle pracy ,że głowa mała,pozdrawiam i buziaczki posyłam ;:196

Dorotko,od poniedziałku znowu wysyłki ,bo w piątek nie robię bo weekend ,i nie ma zmiłuj się muszę się spieszyć ,ale potem będzie troszkę luźniej,pozdrawiam i buziaczki ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Oj Martuniu ja też mam pobojowisko i co jedno uprzątnę to następne zrobię i co na grządkach lepiej to na ścieżce koszmar :;230 Mnie nawet nie wieczór ogranicza co brak sił jednak co roku kondycja gorsza i kręgosłup bardziej sfatygowany ;:222 daje znać o sobie :wink: To teraz idziemy spać, bo jutro od nowa. Miłych snów i dobrego wypoczynku ;:196 ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu,aż się uśmiałam ,że i u ciebie podobnie ,bo już myślałam ,że tylko u mnie ,jakby ktoś do mnie przyszedł teraz to by się chyba przewrócił z wrażenia ;:306 ,nie opanuję tego szybko :;230 ,dobrej nocki ;:168
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Dziewczyny - pocieszę Was - u mnie jest podobnie , masakra ;:223 nie daje rady ;:185
To idziemy spać , odpocząć przed jutrzejszym pracowitym dniem ;:108
Spokojnej nocy ;:196
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martuś zakwitną u Ciebie różyczki na pewno cudnie. ;:196
Gdzie gradobicie to już ma być prawdziwa wiosna i oby tak zostało... :wit