Ale się na FO zrobiło leniiiiiwie, tak wakacyyyyjnie ... No i bardzo dobrze, w końcu lato
Tym, którzy na wakacjach ? życzę bardzo udanego urlopu

A tych, którzy w domu ? zapraszam do mnie na herbatkę
Naoglądałam się znowu Waszych pięknych fotek, i znowu zrobiłam gonitwę po mieszkaniu w poszukiwaniu choćby paru cm2, a w zasadzie cm3,
na kolejne cudeńka doniczkowe, a w efekcie daję sama sobie szlaban na FO ? do odwołania
A dzisiaj, no jakby mogło być inaczej, jak nie letnio, kolorowo i kwiatowo, a konkretnie
kwitnące doniczki
Ile trzeba się naczekać na to ich kwitnienie ... ale naprawdę warto, to tak cieszy
No to zapraszam do oglądania kwiatuszków, bo za chwilę pojawią się znowu gołe badyle, i znowu trzeba się będzie te doniczki naprooooosić,
żeby znowu łaskawie zakwitły.
Ceropegia sandersonii ? już ją pokazywałam, ale nigdy w takim stanie
Nie pamiętam, kiedy była obsypana kwiatkami w takiej ilości

Bezproblemowa piękność. Uwielbiam ją !
i kwiatek na kwiatku ? dosłownie !
i kwiatek obok kwiatka !
jednym słowem we wszystkich możliwych wariacjach
Anturium czerwone ? dopiero zawiązywały się maleńkie pączuszki, a teraz ? aż 3 kwiatki równocześnie
Można fajnie zaobserwować jak kwiaty się przebarwiają ? po lewej najstarszy kwiat w kolorze rudawo-brązowo-zielonym (?), po prawej średniak ? ciemno-krwisto-czerwony, a w środku ? najmłodszy, najświeższy ? soczyście czerrrrrwony
I w trakcie wietrzenia
Anturium fioletowe sprawiło mi największą niespodziankę ? już ma 3 rozwinięte kwiaty, 1 pączek, i dojrzałam 2 wykluwające się
maluszki w drodze !!! Szok !!!
Pomarudziłam ostatnio na niego na FO, że małe kwiatki, no i widzę, że się przejął - wynagradza mi to ilością
I na koniec ? zapączkowana
?mona lisa? (eszynantus)
Całą sesję przeleżała wygodnie na sofie, bo z nadmiaru kwiatów nie może się za bardzo ruszać
W takim pokroju, i z taką ilością kwiatów wygląda trochę jak bożonarodzeniowa ozdoba świąteczna
I jeszcze mini porównanie ? jak się zaczynało kwitnienie, przez otwieranie pąków, aż do kwiatów
No to mamy troszkę lata w domu

cdn ...