Oleander pięlegnacja ,wymagania, zdjęcia cz.1
A gdyby nie zdążyły zakwitnąć na dworze to w domu zakwitną, czy zaczekają do wiosny?
Pozdrawiam, Ania
/Mój ogródek/
/Mój ogródek/
- Nela
- Przyjaciel Forum

- Od: 18 paź 2006, o 17:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Albo wynieść na zimowanie- wtedy zakwitna wiosną- juz tak u mnie było...
Biedny, kto gwiazd nie widzi bez uderzenia w zęby... St.J.Lec
Nawet nie wiedziałam , że jest tyle odmian oleandra
http://www.forum.oleandry.pl/viewtopic. ... p=521#p521
sądziłam , że mam już prawie wszystkie a tutaj wiedzę , że sporo mi brakuje
meluzyna owszem tak można wiosną ukorzenić sadzonki i malutkie zakwitną jeszcze w tym samym roku , ale to więcej dla tych co sprzedają aby pokazać kolor. Kwiaty w tam małych sadzonkach bardzo je obciążają i rosną o wiele wolniej.
pozdrawiam
http://www.forum.oleandry.pl/viewtopic. ... p=521#p521
sądziłam , że mam już prawie wszystkie a tutaj wiedzę , że sporo mi brakuje
meluzyna owszem tak można wiosną ukorzenić sadzonki i malutkie zakwitną jeszcze w tym samym roku , ale to więcej dla tych co sprzedają aby pokazać kolor. Kwiaty w tam małych sadzonkach bardzo je obciążają i rosną o wiele wolniej.
pozdrawiam
Agnieszka
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak Rośliny, pozbawieni miłości więdną...
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak Rośliny, pozbawieni miłości więdną...
Moje uparte oleandry mają pączki od lipca i jeszcze nie zakwitły. Wypuszczają za to coraz więcej nowych pąków, a tu jesień ...
Tak chciałabym, żeby zakwitł chociaż jeden kwiatek w tym roku
. Zobaczyłabym chociaż jakie są te kwiatki
.
Tak chciałabym, żeby zakwitł chociaż jeden kwiatek w tym roku
Pozdrawiam, Ania
/Mój ogródek/
/Mój ogródek/
- Nela
- Przyjaciel Forum

- Od: 18 paź 2006, o 17:09
Biedny, kto gwiazd nie widzi bez uderzenia w zęby... St.J.Lec
Sama nie wiem Nelu, na dworze, póki co, mają więcej słońca... szkoda... może za to na wiosnę będzie wysyp kwiatów

Pozdrawiam, Ania
/Mój ogródek/
/Mój ogródek/
Re: Oleander
Moje sadzonki stoją w wodzie już pięć tygodni. Korzonki krótsze niż jeden centymetr.

Sadzić? Czy niech jeszcze postoją w wodzie.

Sadzić? Czy niech jeszcze postoją w wodzie.
Trzymaj sadzonki nadal w wodzie , zmieniając ją raz w tygodniu.
pozdraiwam
pozdraiwam
Agnieszka
- fgora
- 200p

- Od: 16 lis 2008, o 17:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ja mam dopiero małe gałązki pierwszy tydzień we wodzie i nie moge sie doczekać az wypuszczą korzonki
widze ze musze się uzbroić w cierpliwość ..... i mam pytanko ....czy za rok zakwitną ?????
Pozdrawiam Filip
- Miroslawa
- 200p

- Od: 8 sie 2007, o 20:32
Ja bym ukorzeniała w ciemnym naczyniu i pojedynczo.Zgniją Ci, jeśli będzie tak gęsto.Włóż do naczynia kawałeczek węgla drzewnego.Teraz jest ciężko ukorzenić oleandry.Życzę sukcesu.
Pozdrawiam, Mirka
- Frida
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 mar 2008, o 13:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Prosze o radę, mam dwie małe rośliny, ukorzenione wiosną, są zdrowe i ładnie. Przyniosłam je do domu, stoją na parapecie "chłodnego" okna. Co dalej, żeby się nie zmarnowały? I jeszcze jedno, czy uciąć czubek, żeby się rozkrzewiły?