Ogrodowe rewolucje czyli jak powstaje nasz azyl

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Dorfi
500p
500p
Od: 15 wrz 2012, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogrodowe rewolucje czyli jak powstaje nasz azyl

Post »

Może niech teściowa pomoże? :pogon :;230
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Dorfi, leżę i kwiczę :;230 Wyobraziłam sobie moją T biegającą za nornicami ;:306
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36

Post »

Dziewczyny ale z Was wariatki :;230 Nornice strzeżcie się, Teściowa nadchodzi ;:163
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Po porannej bieganinie mam wreszcie czas na chwilę wytchnienia w Waszych pięknych ogrodach.Czasem myślę,że szkoła jest po to,żeby rodzicom się nie nudziło.Starszej córci musiałam na szybko skombinować przebranie za Adama Mickiewicza,miało być na przyszły tydzień ale Pani przypomniało się,że może jednak na dzisiaj ;:223 Młodsza do przedszkola na kącik przyrodniczy miała przynieść dżdżownicę w słoiku z ziemią i liśćmi więc dzielny Tatuś musiał z rana wyruszyć na polowanie ze szpadlem ;:306 Za to ja ostatnio preferuję polowania z aparatem,chociaż sąsiedzi pukają się na mój widok w czoło ;:125
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Aniu, moi sąsiedzi już się przyzwyczaili. Początkowo też były zagajki w stylu "co tam takiego ciekawego w tych krzakach?" myśleli, że jakieś jeże czy inne cuda, a ja po prostu kwiatki pstrykałam :roll:
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Dobrze, żem młoda i zwieracze jeszcze mam sprawne. Inaczej posikałabym się na bank. Dawno się tak nie uśmiałam. Ciekawe ile teściowa by złapała? :lol:
Kicia nie łapie nornic? W sumie to po co, skoro ma jadło wystawione w każdym kącie? ;:oj

Mój jaśminowiec, kupiony w czerwcu ubiegłego roku, chyba kwitnąć nie będzie. U sąsiada już pełno pąków od dawna a u mnie ani widu ani słychu. ;:145 Dodam, że nie był cięty, gdyż wiem, że trzeba po kwitnieniu ten zabieg przeprowadzać. :cry:
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sabinko ja na ulicy mam większość sąsiadów w wieku Teściowej,bo wszyscy w podobnym czasie się tu budowali,więc dla nich taki paparazzi to dodatkowa atrakcja dnia ;:306
Aneczko ja mojej Mamie dałam odrost z naszego jaśminowca i w tamtym roku nie zakwitł a teraz jest obsypany pąkami.Może musiał się zaaklimatyzować w nowym miejscu? Z Teściową się dogadujemy,w końcu mieszkamy razem już kilka lat i obie jeszcze chodzimy po świecie :wink: Tylko ta nieszczęsna sprawa z kotami mnie męczy ale rozumiem,że każdy ma swoje przyzwyczajenia ;:173
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p
Od: 29 sie 2013, o 14:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

U mnie w pobliżu nie ma takich sąsiadów, czy też innych przejeżdżających, żeby się dziwili co ja robię. Każdy chyba przywyczajony do tego typu widoków, jak ktoś pstrykający zdjęcia kwiatom. ;:224
Pozdrawiam, Robert.
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja jestem zdania,że powinno się robić swoje a sąsiedzi przywykną ;:108
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p
Od: 29 sie 2013, o 14:40

Post »

Tulipaniki śliczną barwę mają. Iryski już niedługo będą kwitły, bardzo fajnie. W tle widzę piękne pąki piwonii, ajj będzie się działo w tym miejscu, kwitnienia irysów, piwonie. ;:224 ;:108
Pozdrawiam, Robert.
Awatar użytkownika
Dorfi
500p
500p
Od: 15 wrz 2012, o 13:13

Post »

Cudne będziesz miała piwonie. Moje posadzone jesienią w tym roku raczej nie zakwitną, bo ani jednego pąka na nich nie ma.
A tulipany bardzo oryginalne :D
Awatar użytkownika
piortkowice
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 11:22

Post »

Aniu piękne masz te tulipanki, i tak długo kwitną ;:oj Moje już zielone badylki... Tylko żółte się jeszcze się trzymają ale już końcówka
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Robercie mam sentyment do tej rabatki bo powstała jako pierwsza.Rosną tam jeszcze lilie i floksy więc liczę na ładny efekt podczas kwitnienia ;:108
Dorfi moje piwonie zaczęły kwitnąć dwa lata po posadzeniu.Może Twoje muszą się zaaklimatyzować.
Patrycjo te tulipany które rosną od strony południowej już dawno przekwitły a te są bardziej w cieniu.Później zaczęły kwitnąć ale za to dłużej cieszą nasze oczy :tan
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

Witaj Aniu :wit Faktycznie żarnowiec trzyma w napięciu i rozwija po jednym kwiatuszku :wink:
Już widzę po jednym kwiatuszku, że żarnowiec w pięknym kolorku jest
Powinnaś się chyba cieszyć, że mąż pogodził się z Twoim ogrodniczym nałogiem
ann_30 pisze: Oto przykład z naszej wczorajszej rozmowy podczas powrotu do domu:
Ja - Kochanie zobacz jak ślicznie kwitnie ta tawuła.Taka sama jak mamy w ogrodzie.
On - Dzięki Bogu,że już mamy.Jedna roślina mniej do dokupienia. :;230
Ale się uśmiałam jakbym słyszała Mojego tatę :;230

Fuksja pięknie zaczyna rozkwitać. Nowa rabatka z hortensjami ślicznie będzie wyglądać :)
Azalia po porannym deszczu ładnie wygląda.
Wysokie Iryski niedługo zakwitną. :tan Krzewuszka pieknie kwieciem obsypana. Piwonie piękne
Za chwileczkę zakwitną. No bardzo piękny łubin Piękne te Orliki, co miały być łubinem
Azalie wielkokwiatowe pięknie kwitną. :D Moje azalie, co roku raczą Mnie tylko jednym albo dwoma kwiatuszkami. Persil ślicznie i pięknie kwitnie. Widzę ze nowa rabata z Hortensjami nabiera już powolutku kształtu. Ale przepięknie Ci urósł powojnik. ;:oj
Magnolia śliczne wypuszcza listeczki. Jaki śliczny bialutki bez. Żarnowiec już ślicznie rozkwita. Piękny różany pąk. Śliczne i piękne te Twoje tulipanki i jak długo Ci kwitną. ;:173 Piękne te Twoje krzewuszki. Orliki śliczniutkie. OO, jakiego pięknie rozkwitającego żółciutkiego iryska upolowałaś. ;:215 Serduszka wspaniała piękna. Irysowy pąk piękny lad moment rozkwitnie.
ann_30 pisze::wit Paulii miło mi,że zechciałaś mnie odwiedzić ;:196 Bardzo twarzowa fryzurka ;:108
Dziękuje Kochana ;:196 ;:168
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
piortkowice
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 11:22

Post »

Aniu ja mam właśnie w cieniu te żółte ale w na jesień dokupię innych kolorów i zasadzę tam też. Sezon tulipanowy u mnie raczej uważam za zamknięty ;:131
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”