Trzy rabatki...to jeszcze nie ogród!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Trzy rabatki...to jeszcze nie ogród!

Post »

Zdobędziesz cebulice a w czasie jazdy zwracaj uwagę na drogę. ;:oj
Jest tyle pięknych kwiatów i każdy ma chciejstwa więc pomalutku trzeba je zbierać ;:138
Awatar użytkownika
kaska1ge
500p
500p
Od: 18 sty 2013, o 19:05

Post »

To i ty się pochwal zakupami - jakie odmiany ukorzeniasz (hortensji). Ja ukorzeniam (to mój pierwszy raz :;230) Pink Anabellę, Bobo, Renhy-Vanlie Fraise, Hayes Sturburst, Magical Fire, Khushy.
Kasia Mój wątek skrętnikowy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=68109" onclick="window.open(this.href);return false;
Wiatr wśród pól viewtopic.php?f=2&t=104380" onclick="window.open(this.href);return false;
Irysy SDB i TB https://www.forumogrodnicze.info/viewto ... 2#p6183292" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Kasia :oops: to truuudne nazwy,muszę przepisać,bo tak z głowy to ci nie podam ;:306 Jak na razie korzonków nie widać,więc trudno powiedzieć co z tego będzie :D W ubiegłym roku posadziłam duży już i kwitnący krzew Limelaight i mniejsze Grandiflorę i Anabelkę ,ale kwiatków jeszcze nie widziałam :D
Awatar użytkownika
kaska1ge
500p
500p
Od: 18 sty 2013, o 19:05

Post »

Ja właśnie wszystkie zakupy oprócz, tego, że znaczniki dostają do gruntu, to zapisuję w zeszycik, to potem nawet gdyby mi znacznik na rabatce zginął, to będę wiedzieć czego szukać. Limelight i Anabelle też miałam patyczki kupić, ale sie powstrzymałam ;:223 . Dzięki za ostrzeżenie w sprawie odętki, zadołuję ją w donicy może, jak to taki potwór.
Kasia Mój wątek skrętnikowy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=68109" onclick="window.open(this.href);return false;
Wiatr wśród pól viewtopic.php?f=2&t=104380" onclick="window.open(this.href);return false;
Irysy SDB i TB https://www.forumogrodnicze.info/viewto ... 2#p6183292" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mnie się z kilkoma patykami udało, Blue Bird przetrzymałam w piwnicy, bo u mnie w gruncie raczej nie da sobie rady. Unique i jeszcze jedną (nazwy nie pamiętam) zostawiłam w gruncie.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Haniu,aż mi głupio że tak omijam swój wątek i nawet nowych gości nie witam :oops: więc w ramach przeprosin moje pierwsze tulipanki
Obrazek
Ewuś ja mam dwie ogrodówki , pierwsza stara odmiana kwitnie różowo na jednorocznych pędach i tą zostawiam w gruncie,a drugą kupioną w piedronce trzymam w donicy i zimuję na strychu.Ładnie już ruszyła i nawet miałam pokusę wystawić na balkon,ale u mnie też noce mroźne i troszku strach :D
Za wcześnie pochwaliłam się ,że choróbska w domu koniec ...Kubuś cudnie zsypany w czerwone kropki czyli ospa jak ta lala ;:174 Uroki przedszkola ;:219 Na szczęście z odsieczą przybyła moja mamcia kochana ,a wiadomo ,że niezależnie od wieku mama jest dobra na wszystko :D Naj większy plus tej sytuacji to....mam wolne od garów :heja :heja :heja Boszsze... zapomniałam już jak cudnie smakuje obiad ,który ktoś zrobił za ciebie i jeszcze na dodatek czeka taki cieplutki i pachnący na mój powrót z pracy ;:oj
W ogrodzie co noc mrozi,ale zielone nieubłaganie idzie do góry i coraz go więcej :D a nawet pomalutku zaczyna przybywać innych kolorków :D
Obrazek
Obrazek
Coś umownie nazywane trawnikiem i ze względu na psy ,koty i dzieci nigdy idealne nie będzie ;:209

Obrazek
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Też mam takie coś, co nigdy nie będzie trawnikiem ;:306 W dodatku jest tego za dużo, żeby nawet myśleć o wymianie na prawdziwy. Obok są łąki, wszystko się sieje, więc nie biorę do głowy-trawnik tylko w mieście może przetrwać, a ja nie mam zamiaru kopać się z koniem, w tym wypadku z Matką Naturą :D
Choroba nic dobrego, ale obiadów to Ci zazdroszczę :D
Ospę lepiej przejść w dzieciństwie, niech to Ci będzie pociechą :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

I tu się Ewuś zgadzamy-szkoda nerwów ;:333 Przecież nie powiem dzieciom ,żeby się bawiły u ...sąsiadów :D Ja nawet z kretem na trawniku nie walczę ,bo się boję,że jak jednego ubiję to z łąki obok przyjdzie dziesięciu nowych sprawdzić co sie z braciszkiem stało ;:306
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzieci już mam stare i mogę przegonić z ogrodu-czasem przeganiam 8-) A "trawnik" zostanie.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Witaj Beatko, co ja tu czytam .... dyskusje o hortensjach :lol: W bukietowych i drzewiastych czuję się jak ryba w wodzie i w razie czego służę pomocą. A gdybyś chciała zgłębić temat, to zapraszam na mojego bloga (adres dla chętnych na pw)
Śliczne masz te tulipanki. Ja,wbrew temu, co może wydawać się po nicku, nie mam ich dużo.
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiolu to ja poproszę ten adres :D bo tak czuję,że hortensje i róże to będzie mój nowy bzik ;:306
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Adresik poszedł na pw :D
Róże to nie moja bajka ... Lubię pooglądać je u innych, zwłaszcza w ładnie zaaranżowanych kompozycjach, ale u siebie niekoniecznie je widzę. Ale może to i dobrze, bo mój portfel chyba by już tego nie wytrzymał :lol:
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiolu dziękuję ;:196 już zajrzałam i bardzo mi się podoba ,brakowało mi takich osobistych opinii i spostrzeżeń o tym jak rośnie dana odmiana :D będę tam często zaglądać :D
Dziś po pracy zrobiłam sobie dzień lenia,jest srasznie sucho,zimno a deszczu nie widać mimo że paskudnie zachmurzone od rana :roll: Za to pospacerowałyśmy sobie z mamą przez las do końca działki

Obrazek
Moja modrzewiowa alejka pokrywa się już delikatną zieloną mgiełką a przez łąkę z lasu od sąsiada wędrują zawilce :D mam nadzieję ,że kiedyś i u mnie powstanie taki biały dywan
Obrazek
Uwielbiam kwitnący barwinek,choć czasami żartuję,że to roślinka,którą łatwo posadzić,ale usunąć można tylko przy pomocy bomby ;:224
Obrazek
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Jakie piękne widoki, polanka stokrotek urocza ja mam taką na trawniku i mnie szl.. trafia jak mam kosić i je omijać bo szkoda.
Tulipany cudowne i reszta również też piękna bo kocham oglądać cudeńka.
Miłej nocki, całuski. :D
Awatar użytkownika
terlica
500p
500p
Od: 24 mar 2013, o 07:26

Post »

Beato ten las jest Twój?

Wiolu-tulipanko czy ja też mogłabym dostać na pv adres Twojego bloga?
Pozdrawiam-Ewa
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”