dobrze że to napisałaś , bo ja myślałam że tylko nasza tak wygląda nie dość, że po tym pięknym futrze zostaje chudy pies to jeszcze te kłaki różnej długości. Lola nie specjalnie lubi jeść sama sobie reguluje, jak pamiętam sznaucera miniaturę który zżerał wszystko jakby go kiedyś głodzili, to ten pies ma swoje zasady. Jak mu daję kanapkę czy coś dobrego w ciągu dnia, to popatrzy odprowadzi mnie wzrokiem i jak zniknę w drzwiach to zjada, nigdy nie rzuca się na jedzenie.Kredka będzie niedługo wyglądała jak zagłodzony szakal, wstyd będzie ją pokazać
Sojusz starego z nowym
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Sojusz starego z nowym
- constancja
- Od: 5 sie 2012, o 23:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moje też w trakcie linienia i tuż po wyglądają tak, że najlepiej je ukryć i światu nie pokazywać. Normalnie chodzące nieszczęścia.
A kłaczki to mam dosłownie wszędzie.
Co do haszczaków, to przecież najekonomiczniejsza rasa psów. Nigdy nie jedzą więcej niż potrzebują, a potrzebują mniej niż inne w swojej klasie
Właśnie dlatego zrobiły tak oszałamiającą karierę na Północy. Jadły o połowę mniej niż np. malamuty, a pokonywały tę samą odległość i to o wiele szybciej.

Co do haszczaków, to przecież najekonomiczniejsza rasa psów. Nigdy nie jedzą więcej niż potrzebują, a potrzebują mniej niż inne w swojej klasie

Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
- zuzanna2418
- 1000p
- Od: 15 maja 2013, o 09:59
Krysiu kaja_krys dziękuję za odwiedziny i ciesze się, że podoba Ci się u mnie.
Co do fotografowania, to mam niestety naturę japońskiego turysty, który cyka wszystko i wszędzie a potem trudno mi uporządkować ten bałagan. Jednak tradycyjne filmy na kliszy ograniczały kiedyś ten nałóg, bo jednak kiedyś się kończyły, trzeba było wyasygnować gotówkę na kolejne i jeszcze zapłacić za wywołanie i zrobienie odbitek
Busz wytworzył się niejako samoistnie, ale poza wrażeniem estetycznym daje mi też poczucie przytulności i izolacji od miasta
Pozdrowionka
Aniu nie podziwiaj, bo zdjęcia nie pokazują, że tzw. dark corners są i u mnie a mojej systematyczności w dbaniu o to, co wymieniłaś (z wyj. psa i kota
) można wiele zarzucić
A na Twoim zdjęciu Twój domek wygląda jak marzenie. Jest ładny, zadbany, w dobrym guście i przede wszystkim Twój 
Marysiu, constancjo Kredka jest rzeczywiście psem super ekonomicznym, a oszczędzanie energii w jej wykonaniu powinno być przyjęte za wzorzec
Je niewiele i nigdy łapczywie, choć żebraninę potrafi odstawić koncertową! Najbardziej lubi, jak coś "upoluje"; może to być rzucony kawałek suchego chleba albo marchewka. Skacze wtedy z tym i podrzuca parę minut a potem wciąga
Karma może stać i 2-3 dni w misce aż "dojrzeje". Zatem przeszłam na suchą. Ale w sezonach zmiany futra wygląda bardzo nędznie:) a my oganiamy się od fruwających kłaków
i podejmujemy próby wyczesania choć części przy pomocy szczotek i grzebieni...

Aniu nie podziwiaj, bo zdjęcia nie pokazują, że tzw. dark corners są i u mnie a mojej systematyczności w dbaniu o to, co wymieniłaś (z wyj. psa i kota

Marysiu, constancjo Kredka jest rzeczywiście psem super ekonomicznym, a oszczędzanie energii w jej wykonaniu powinno być przyjęte za wzorzec

Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję
Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie

- zuzanna2418
- 1000p
Ludzie! Komarów u mnie ubyło! Przesiedzieliśmy 2 godziny na tarasie i może ze 6 przyleciało! W. do tej pory wałkoni się na leżaku w stroju niedbałem i nie słyszę soczystych przekleństw poprzedzonych charakterystycznym klaśnięciem... 
Czyżby koniec nalotu???
Cisza u mnie i spokój - wakacje
a jak ktoś ma podstawówkę i gimnazjum w jednym naprzeciwko domu to różnica jest kolosalna 
W lipcu kolejne roślinki przygotowują się do kwitnienia...

W ubiegłym roku posadziłam takie pomponiaste czyli odmiany o pełnych kwiatach, chyba wszystkie nie przetrwały ale część tak. I rozsiały się na rabacie
A to dzisiejsza niespodzianka, przyjechała różyczka - przeokropnie arystokratyczna nazwa Stephanie Baronin zu Guttenberg

Czyżby koniec nalotu???
Cisza u mnie i spokój - wakacje

W lipcu kolejne roślinki przygotowują się do kwitnienia...

W ubiegłym roku posadziłam takie pomponiaste czyli odmiany o pełnych kwiatach, chyba wszystkie nie przetrwały ale część tak. I rozsiały się na rabacie

A to dzisiejsza niespodzianka, przyjechała różyczka - przeokropnie arystokratyczna nazwa Stephanie Baronin zu Guttenberg

- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Stephanie Baronin zu Guttenberg i ja mam
Będziesz zadowolona 

- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Zuzka koniecznie wstaw zdjęcia jak jeżówki w pełni rozkwitną, wyglądają obiecująco. Chyba się ładnie do Ciebie uśmiechnę w kwestii nasion 

- Maska
- Kontakt:
Śliczna arystokratka! Warto zapisać tą nazwę 

- zuzanna2418
- 1000p
Aniu sweety, Marysiu hrabini wygląda przecudnie, na każdym pędzie kwiat, trzeba przyznać, że szkółka przysłała piękny egzemplarz. Będę chuchać i dmuchać, żeby przezimowała 
Aniu anym zdjęcia będą i nasionka też

Aniu anym zdjęcia będą i nasionka też

- Maska
- Kontakt:
Przyznaj się i tylko ta jedną róże zamówiłaś? 

- zuzanna2418
- 1000p
Oj Marysiu, podziwiam Twą przenikliwość.
Zamówiłam jeszcze dwie
Ascot i Rokoko
Dziś było przygotowywanie rabaty, jeden z jaśminowców i kalina koralowa wyjeżdżają na wieś. ziemia przygotowana, z kompostem i różyczki już siedzą. Jak chwycą się korzeniami nieco, pokażę
Upał u mnie i wieczór jak marzenie. No, komary wróciły

-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 15 maja 2013, o 22:15
Re: sojusz starego z nowym
Widać różnicę - pięknie u Ciebie ogród ze starego nowe pozdrawiam GilaWerka2684 pisze:Witajogródek piękny,ale zwierzaczki jeszcze piękniejsze
- zuzanna2418
- 1000p

- zuzanna2418
- 1000p
A teraz z grubsza to samo tylko w wersji light czyli w świetle 

I jeszcze kilka porannych zdjęć, wrócę do floksów, bo one teraz wzbudzają mój największy entuzjazm
Rozkwita także kolejna lilia.

Moje miniaturowe hosty
Tworzą kępy wielkości 30-40 centymetrów i dają drobne kwiatostany.

Jukka coraz piękniejsza, badyl z kwiatkami ma ponad 2 m. wysokości! W tle widać, że niestety moja wiekowa klapsa z kołtunem bluszczu umiera przez rdzę gruszy.

Hortensja omszona

I widoczek poranny

I jeszcze kilka porannych zdjęć, wrócę do floksów, bo one teraz wzbudzają mój największy entuzjazm

Moje miniaturowe hosty

Jukka coraz piękniejsza, badyl z kwiatkami ma ponad 2 m. wysokości! W tle widać, że niestety moja wiekowa klapsa z kołtunem bluszczu umiera przez rdzę gruszy.

Hortensja omszona

I widoczek poranny

-
- Od: 16 lis 2008, o 17:19
- Kontakt:
Floksy wiechowate to urocze kwiaty..Pięknie się prezentują na rustykalnych rabatkach 

- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Piękne poranne widoki
Zuza powiedz, a raczej napisz jak zimuje hortensja omszona? Pan w ogrodniczym wręcz mi ją wciskał twierdząc że jest bezproblemowa.

Zuza powiedz, a raczej napisz jak zimuje hortensja omszona? Pan w ogrodniczym wręcz mi ją wciskał twierdząc że jest bezproblemowa.